Odjeknulo i u Hrvatskoj: ''Najbogatiji srpski fudbaler ostaje bez 20 miliona evra''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 06.04.2020.
10:00
Izvor: Sportske.net, index.hr

Najnovije informacije iz Beograda nisu ni hrvatske novinare ostavile ravnodušnim.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

O slučaju Aleksandra Prijovića, koji je pre par dana priveden u Beogradu zbog kršenja propisanih mera tokom borbe sa pandemijom koronavirusa, da bi mu potom i izrečena kazna od tri meseca kućnog pritvora. odjeknula je i van granica naše zemlje.

Ovaj dgađaj izazvao je pažnju i u Grčkoj, gde je Prijović ostavio značajan trag tokom nastupa za solunski PAOK, ali i u Saudijskoj Arabiji, gde je još uvek član Al Itihada.

Vezano za njegov ugovor sa pomenutim klubom, danas se ovom temom bave i u Hrvatskoj.

Tamošnji ''Index'' donosi tekst pod naslovom ''Najbogatiji srpski fudbaler zbog korona-pritvora ostaje bez 20 miliona evra''.

U tekstu se podseća na Prijovićev ugovor sa Al Itihadom, koji mu je za četiri i po godine trebao platiti 25 miliona evra i to bez bonusa za golove i asistencije.

Ali, ono što bi mogao da bude dodatni problem Prijoviću je klauzula u ugovoru, po kojoj klub može da raskine ugovor na igračevu štetu, ako on svojim ponašanjem drastično šteti ugledu Al Itihada.

Iz toga sledi jasna računica -  Prijović bi mogao da ostane bez 2,75 miliona evra koja bi mu pripala do kraja aktuelne sezone plus još 16,5 miliona evra za naredne tri, što zajedno iznosi 19,25 miliona evra, ne računajući i bonuse.

Ali, da ipak sačekamo, možda u Al Itihadu ne žele tek tako da se odreknu Prijovićevih usluga.

-
Kazino baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr Hari
Monday, 06.04.2020
16:24

Napad 'pameti' novinara 'Indexa'. Od kaznjen za nepostovanje bla, bla..., preko MOGAO BI da ostane bez 2.75, pa 16.5 doslo se do sjajnog naslova: OSTAJE bez 20m€. Genijalno... :D

avatar
Offside
Monday, 06.04.2020
12:46

Tesko da ce uraditi tako nesto.Debelo su ga platiili i sada da raskinu ugovor i izgube ga bez obestecenja,tesko.Razumem da su to bogate zemlje i klubovi ali nisu bas toliko ludi da izgube potencijalno 15-20 mil. od prodaje.