Odgovor Lazoviću: "Topuzinu ne treba davati buzdovanu"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 18.12.2018.
14:12
Izvor: Sportske.net

Oštar odgovor predsedniku Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije stigao je iz Humske.

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Predsednik Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije Dragomir Lazović oglasio se putem medija i poručio da će Partizanova žalba i zahtev za ponavljanje utakmice sa Mačvom biti odbijeni.

Crno-beli su dopis poslali u ponedeljak, trebalo je danas da stigne u prostorije Zajednice, ali je predsednik ovog tela požurio da odgovori Partizanu što je izazvalo oštar odgovor iz Humske.

Odgovor koji je potpisao potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić prenosimo u celosti.

"Kao što je često neophodno da se prst, umesto na obarač, stavi na čelo, tako je g. Lazoviću bolje da naočari, koje nosi na glavi, spusti na oči i, uprkos tome što nije pravnik, ali je elementarno pismen, pogleda tekst Propozicija i Pravilnika o takmičenju.

Tada bi mogao da uvidi da čl. 12, st. 3. Propozicija ne poznaje standard  ’minimum uslova za odigravanje utakmice’ vec upravo suprotno,  standard 'prekid utakmice usled opravdanih okolnosti koje se nisu mogle otkloniti'.

Tako pravno neuk usuđuje se da, naravno pogrešno i pretenciozno, tumači i čl. 16. Propozicija, koje izričito navode da odložene utakmice jesenjeg dela prvenstva moraju biti završene do završetka jesenjeg dela, a ne dan-dva kasnije, ne do završetka kalendarske jeseni, ne do završetka kalendarske 2018, niti do završetka preliminarnog dela takmičenja koje prethodi plej-ofu.

Posebna draž u tumačenju pravnih propisa od strane Lazovića predstavlja njegova najava da će Partizanova žalba sigurno biti odbijena, premda njemu nije ni upućena. Ova njegova izjava je novi doprinos dokaznom postupku i pravnom načelu audiatur et altera pars (neka se čuje i druga strana).

Lazović bi, umesto tumačenja pravnih propisa, mogao da počne da se bavi svojim poslom, zakaže skupštinu Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije koju nije zakazivao od avgusta, pozabavi se svojim donedavno superligaškim, a sada prvoligaškim klubom, a i svojevremenim prijavama UEFA koja je njegov klub označavala u kontekstu nečasnih radnji u srpskom fudbalu.

Tada će, verovatno, shvatiti da, kako reče Simović, topuzinu ne treba davati buzdovanu
", navodi se u odgovoru Dragomiru Lazoviću.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Wednesday, 19.12.2018
19:34

Svaka cast za petar 000, ja to doslovno isto pricam vec nekoliko godina...

avatar
mclaud kg
Wednesday, 19.12.2018
09:54

Ju ju ju,koliko patetike koliko kukanja na sav glas.Svaku utakmicu igrate 100minuta i ovo malo bodova sto ste uzeli ne biste uzeli da nije bilo nadoknada.I sad su svi krivi Zvezda,uprava,navijaci, Radnicki iz Nisa.Trenutno po snazi ste 3 klub u Srbiji i to jeste realno stanje.Para imate skaute nemate,dovodite igrace neproverene dajete enormne plate pa su posle treneri krivi,i zvezda naravno.

avatar
napred Panktizan!
Wednesday, 19.12.2018
17:39

Netacno. Partizan je najbolji tim u Srbiji, tik iza njega je zvezda, ali sa daleko skupljim timom koji placa drzava.

avatar
Barcelona652009
Tuesday, 18.12.2018
20:50

Umetnički, puno metafora i alegorija! Svaka čast!

avatar
Вукашин Ћулибрк
Tuesday, 18.12.2018
18:02

zato ti topuzinu i ne daju

avatar
petar000
Tuesday, 18.12.2018
16:23

Ovako, o istupanju ste trebali razmisljati kada su spojene kradje na derbiju i u Nisu. Kada je drzava otpisala poreze Zvezdi pre nekoliko sezona, kada su im dozvoljavali da igraju sa astronomskim dugovima, kada su napravljene firme na tribini kojima se finansiraju, kada je drzava zalegla da im se obezbedi sponzorstvo Gasproma, kada su na sve funkcije doveli svoje ljude, kada su vas kaznili oduzimanjem bodova posle samo jednog saopstenja, a dopustili njima prethodno da izdaju stotinu bez ikakve sankcije, kada su vam na tribine doveli zvezdine navijace, kada su uradili milion stvari drugih koje su striktno uperene protiv kluba, pa cak i u situaciji kada premijer poklanja dres zvanicniku druge zemlje, kada su vas napadali na njihovom stadionu da vas biju, kada su pravljeni incidenti na proslavi titule, kada cela liga pocinje sa kasnjenjem utakmica bez ikakvih sankcija prema organizatorima, sve to je imalo debelih osnova da se istupi iz lige, pa makar prestali da postojimo. Da ne ulazim sad u dublje analize i neke teske reci. A posle svega toga kada ste ocutali, istupiti iz lige zbog utakmice koju ste morali dobiti cak i da se u bazenu igrala je krajnje neozbiljno. Iz prostog razloga sto znam da smo dobili utakmicu vi bi i dalje cutali na sva ponizenja kao i do sad. Vidite kako oni pametno rade, bune se za sve i svasta cak i kad im je sve potaman, a mi? Pa koji bi normalan klub u svetu dozvolio da mu sve funkcije u savezu, sudijskoj komisiji, zajednici lige i ne znam gde jos uzurpiraju ljudi iz protivnickog kluba? Ajde, ako mi kazete jedan klub na svetu, a da to nije Partizan, ja povlacim sve ovde napisano. Ako sve to morate da radite zato sto vam naredjuje vlast, pa budite protiv te vlasti po cenu da vas ugase, bar cete znati zasto ne postojite, a ne ovako gde ce ispasti da ste sami krivi zbog toga. Trpite sistematsko unistavanje, i sad ste kao digli galamu zbog prosutih bodova gde je iskljuciva krivica nasih igraca. Ako ste vec videli da sneg ne prestaje, trebalo je zapeti i dati gol dok je moglo da se igra, a ne klaj-klaj, pa posle kriv sneg. Kako da ne.

avatar
Čeki
Tuesday, 18.12.2018
17:09

Koje navijace je Zvezda dovela na njihovu tribinu (kad su to bili oni Hrvati koji veze sa navijacima Zvezde nemaju ama bas nikakve). Dalje, koja drzava i kakve gluposti kad ste i titule uzimali, a mi za vreme vaseg rezima 6 godina nismo ni smeli da uzmemo. Nemoj cinjenice izvrtati ili izvoditi netacne zakljucke molim te, pola nekih stvari su ti neproverene i netacne.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 19.12.2018
09:05

Sve je tacno sto je napisao osim jedne stvari na koju sam mu ukazao.

avatar
pfc
Tuesday, 18.12.2018
23:37

Ma vi tih 6 godina niste ni mogli uzeti titulu jer ste jednostavno bili losi. Kakav crni Tole. Evo daj da se vrati Tole. Ne jedan nego osam toleta, mi titulu ne bi videli jer smo na zalost za klasu losiji od vas. Rezim? Pa gazprom je dosao za vreme tog rezima ili se varam.

avatar
pfc
Tuesday, 18.12.2018
23:31

Ja stvarno ne razumem ko ti daje minuse za ovaj komentar. Od reci do reci sve se slazem sa tobom.

avatar
DekiStankovic5
Tuesday, 18.12.2018
17:41

Za sve smo mi krivi,verovatno smo im I Ivicu Ilijeva ubacili da im dovodi skart igrace,I Ozegovica smo im podmetnuli.On zaboravlja kad je liga bila Toletova koliki je sukob interesa bio sa clanovima njihovog upravnog odbora plus predsednici timova iz prve lige,ali ne tada je bilo sve ok,I sudijska organizacija je tada bila isto ok, na celu sa njima dragim Bogijem Stepanovicem,I jos masu stvari.

avatar
Leka
Tuesday, 18.12.2018
16:01

Bože kako su jadni. Zvezda dok nije imala rezultat svaki dan saopštenja, optužbe, svi krivi,... Sad uprava partizana koja je kriva za nikad gori igrački kadar, rat navijača, smene trenera,.....sad opet svi krivi ali niko da bude čovek od njih i da se dostojanstveno povuče.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 18.12.2018
15:53

Nadam se da ce im Zajednica Superligasa odbiti zalbu sa obrazlozenjem "nije uskladu sa uslovima koriscenja".

avatar
Damir111
Tuesday, 18.12.2018
15:37

Bravo majstore

avatar
Pipo Inzagi
Tuesday, 18.12.2018
15:29

Sa loto devojkom uvek komedija...