Odbrojavanje do žreba - Ko će biti rivali Partizanu, Zvezdi, Vojvodini i Mladosti?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 19.06.2017.
07:47
Izvor: Sportske.net

Ko će imati najviše sreće, a kome će teško biti već na početku ''sezone kupanja''?

Epa/Christian Brun
Epa/Christian Brun

Povezane vesti

Od današnjeg žreba mnogo će zavisiti učinak naših klubova na evropskoj sceni.

Sezona počinje (pre)rano, za naše predstavnike u kvalifikacijama za Ligu Evrope već krajem meseca i naravno, teško je očekivati da će biti u top formi već u prvim mečevima u kojima će imati rezultatske imperative, s obzirom na rejtinge potencijalnih rivala.

Partizan
će biti u nešto povoljnijoj situaciji, s obzirom da u kvalifikacijama za Ligu šampiona startuje od drugog kola, oko 11. jula.

Žreb za ovo takmičenje će prvi biti obavljen, i to od 12 časova. Već smo u više navrata pisali na tu temu u proteklim nedeljama, ali evo još jedne prilike da se podsetimo koga bi to crno-beli mogli da dobiju za prvog rivala u kvalifikacijama za LŠ.

Klub iz Humske je među nosiocima u drugom kolu, a potencijalni rivali su:

Žilina (Slovačka), Žalgiris (Litvanija), Dandalk (Republika Irska), Vardar (Makedonija), Dudelanž (Luksemburg), Kukeši (Albanija), Zrinjski (BiH), Budućnost (Crna Gora), Honved (Mađarska), IFK (Švedska), Spartaks (Letonija) i Samtredija (Gruzija), kao i pet pobednika iz prvog kola kvalifikacija (Nju Sejnts iz Velsa, Lindfild iz Severne Irske, Vikingur sa Farskih Ostrva, Hibernijans sa Malte i Santa Koloma iz Andore su nosioci u prvom kolu, a njihovi mogući rivali su Alakšert iz Jermenije, La Fjorita iz San Marina, Evropa sa Gibraltara, Talin iz Estonije i Trepča).

Naravno, par sati pred žreb, izbor potencijalnih Partizanovih rivala će biti sužen, pa ćemo nešto bliže znati na tu temu do konačne odluke. Do tada, evo prilike da prognozirate ishod žeba.

Što se tiče Lige Evrope, žreb počinje u 14:30h, našu zemlju predstavljaće Vojvodina, Crvena zvezda i lučanska Mladost, debitant u ovom takmičenju.

Foto: uefa.com
Liga Evrope zreb

Vojvodina i Zvezda su među nosiocima, pa bi trebalo da imaju lakši posao, a po svemu sudeći najteže će biti Lučancima, jer su među nepovlašćenima.

Prema tome, Vojvodina i Zvezda će za rivale dobiti neka od ovih imena:

Irtiš Pavlodar (Kazahstan), Široki Brijeg (BiH), Fola (Luksemburg), Diferdanž (Luksemburg), Škendija (Makedonija), Gorica (Slovenija), Sutjeska (Crna Gora), Pjunik (Jermenija), Partizani (Albanija), Mladost Lučani (Srbija), Šamrok Rovers (Irska), Flora Talin (Estonija), Čikura (Gruzija), Linkoln (Girbaltar), Jelgava (Letonija), SJK (Finska), Kork siti (Irska), Zeta (Crna Gora), B36 Toršavn (Farska Ostrva), Ružomberok (Slovačka), Deri siti (Irska), Liepaja (Litvanija), Zarija Balti (Moldavija), VPS Vasa (Finska), Valur Rejkjavik (Island), Vašaš (Mađarska), Tirana (Albanija), Atlantas (Litvanija), Suduva (Litvanija) Gandzasar-Kapan (Jermenija), Torpedo Kutaisi (Gruzija), Trakai (Letonija), Tre Pene (San Marino), Bala taun (Vels), Dinamo Batumi (Gruzija), NSI Runavik (Farska Ostrva), Balzan (Malta), Konahs kvej nomads (Vels), Bangor siti (Vels), Santa Koloma (Andora), Progres Niederkorn (Luksemburg), Pelister (Makedonija), Folgore (San Marino), Florijana (Malta), Kolerain (Severna Irska), Balimena junajted (Severna Irska), Santa Hulija (Andora), KI Klaksvik (Farska Ostrva), Sent Džozef (Gibraltar), Priština (Kosovo*).

Kada su u pitanju Lučanci, njima će na megdan neka od ekipa iz povlašćene grupe:

Makabi Tel Aviv, Midtjiland, Dinamo Minsk, Leh Poznanj, HJK Helsinki, AIK, Vojvodina, Videoton, AEL Limasol, Šahtjor Soligors, Slovan, Crvena zvezda, Trenčin, Skenderbeg, Altah, Sent Džonson, AEK Larnaka,č Inter Baku, Beitar Jerusalim, Ventspils, Od, Kairat, Osijek, Sarajevo, KR Rejkjavik, Norčeping, Mislami Orhei, Lingi, Nome Kalju, Željezničar, Botev Plovdiv, Olimpija Ljubljana, Valeta, Vaduz, Jagielonija, Levski Sofija, CSKA Sofija, Stjarnan, Haugesund, Domžale, Ordabasi, Levadija, Ferencvaroš, Krusejder, Rabotnički, Rendžers, Širak, Dačija, Mladost Podgorica i Zira.

Naravno, i ovde će izbor biti sužen pred početak žreba. O tome, tokom prepodneva.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R E V O L T
Monday, 19.06.2017
08:17

Slovaci i Madjari odmah upadaju u oci kao neko koga bi bi bilo dobro izbeci, ali ne bih bas voleo ni Svedjane bez obzira na to sto nam tradicionalno leze.

avatar
Nemanja Duduk
Monday, 19.06.2017
08:07

Babic,Rodic,Vujadinovic,Mijailovic su bitniji od zreba. Ako ih dovedemo moze i OM lagano da se izbaci

avatar
R E V O L T
Monday, 19.06.2017
07:53

Vi bas udarnicki krenuli:-D

avatar
Giorgio
Sunday, 18.06.2017
21:03

Vardar bi bio idealan.Nemaju nikakvu ekipu,losiji su od Buducnosti (MNE)

avatar
R E V O L T
Monday, 19.06.2017
08:18

Da nam nisi napisao da je Buducnost iz Crne Gore, stvarno ne bismo znali:-D

avatar
Red Wolf
Sunday, 18.06.2017
18:33

Звезда-Пелистер и долазим на на гостовање. Дај Боже.

avatar
Debeljko sa Čukarice
Sunday, 18.06.2017
17:49

Realno prvo kolo ce biti problem samo za Mladost iz Lucana.

avatar
Navijač Partizana
Sunday, 18.06.2017
16:25

Mladost-Rendzers mislim da bi bilo zanimljivo

avatar
Burazer
Sunday, 18.06.2017
14:30

Partizan- Zrinjski

avatar
nexi partizan
Monday, 19.06.2017
09:18

Ne bih voleo Zrinjski, bilo bi incidenata... I opet bi nam bila ista sudbina.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Sunday, 18.06.2017
13:49

Samo da ne dobijemo pristinu jer tu bi bilo svega i svacega van terena posle cega bi Zvezda bila izbacena iz Evrope, a ne pristina. Ponavljam samo ne pristinu.

avatar
Roj Kin 16
Sunday, 18.06.2017
13:56

Mislim da ni UEFA to neće dozvoliti..

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Sunday, 18.06.2017
14:21

UEFA jedva ceka da nase klubove izbaci iz Evrope kao i nasu Reprezentaciju. Da se UEFA drzi nekih pravila onda se klubovi sa Kosova ne bi ni takmicili u Evropi pod zastavom koja nije srpska.