Odbrana počela da funkcioniše, Mitru falio samo gol, ko je "nevidljiv"? (OCENE)

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 06.09.2020.
23:21
Izvor: Sportske.net

Kako smo mi videli predstavu Srbije večeras?

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Srbija ni večeras nije uspela da trijumfuje, ali jeste osvojila bod protiv veoma poletne reprezentacije Turske.

Kao i na meču protiv Rusije, i u Beogradu smo videli određene nesigurnosti u poslednjoj liniji našeg nacionalnog tima, naročito kada je iznošenje lopte u pitanju.

Ipak, čini se da su izabranici ostavili bolji utisak, a on je mogao biti još jači da je Mitrović iskoristio veliku šansu nakon greške odbrane gostiju u finišu prvog dela meča.
 
Zadatak je otežalo isključenje Aleksandra Kolarova nakon čega su se "orlovi" fokusirali na odbranu, ali i za divno čudo i uspeli da sačuvaju svoju mrežu.

Upravo je to bio najbolji segment večeras, osim Kolarova svi su dobili prelazne ocene, a to se nije menjalo ni ulaskom Stefana Mitrovića.

Sredina terena deluje malo bolje nego u Rusiji, međutim jasno se vidi da je igrač profila Nemanje Matića ili Luke Milojevića neophodan ne bi li ova generacija igrača mogla da računa na sigurnost u vezi.

Kostić nešto konkretniji, povređenog Lazovića zamenio je Gaćinović koji je odradio korektan posao, a Mitrović je takođe zaslužio aplauze zbog zalaganja i pored činjenice da mu igrači nisu napravili dovoljno šansi da savlada Gunoka.

Dosta slabu partiju pružio je večeras Nemanja Radonjić koji je praktično bio neprimetan na terenu, ali ako postoji opravdanje za tako nešto onda je to povreda koju vuče iz Marseja.

Sve u svemu, nije tako loše, ovako smo mi videli "orlove":

Rajković (6,5), Pavlović (7), Milenković (7), Kolarov (5), Lazović (6), Tadić (7), Nem. Maksimović (6,5), Gudelj (6,5), Kostić (7), Radonjić (5,5), Mitrović (6,5).

Rezervisti: Mitrović od 61. minuta (7), Đuričić od 87. minuta (-), Gaćinović od 27. minuta (6,5).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DjoleKG
Monday, 07.09.2020
19:26

Ne razumem zašto Pavloviću 7... Protiv Rusije skrivio penal,sa Turcima ispao iz igre što je rezultiralo crvenim kartonom i plus druge greške koje su ostali pokrili.... Nije još za reprezentaciju,vidi se...

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 07.09.2020
08:56

Kolarovu petica?! Cak ni Radonjic nije zasluzio samo pet i po, a Tadic tek sigurno nije zasluzio sedmicu.

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 07.09.2020
08:34

Nisam gledao zbog poznate ujdurme sa SK, ali ovo sto sam procitao mi se svidja - jasno je da nemamo neki kvalitet, ne ocekujem da igramo nesto poletno, ali imamo sasvim dovoljno kvaliteta da igramo kompaktno i da licimo na ekipu. Matic je cesto jako usporavao igru, a Milivojevic nikad nije bio nesto posebno dobar u reprezentaciji, od igraca koji je kapiten u svom klubu ocekujem puno vise.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 07.09.2020
16:08

Hvala Bogu da jos neko tako misli za Milivojevica i o njegovim igrama.

avatar
toma1980
Monday, 07.09.2020
07:58

Ovi Momci mogu mnogo Vise.....Dobro je da nismo primili Gol....Mitar je promasio zicer....Lazovic i Radonjic roviti od povreda....Sve u svemu Moraju Momci mnogo Bolje ako im je stalo do Dresa Srbije.

avatar
Herkules88
Monday, 07.09.2020
01:31

Radonjic neprimetan? Možemo da pričamo da se raspravljamo da li je odigrao loše ili dobro ali da je bio neprimetan pa to nije, svaku našu kontru ili pokušaj kontre iznosio je on, imao par prodora, duplih pasa, jedini se i video, njegov najveći problem je što je sebičan pa je par dobrih napada upropastio

avatar
magister
Monday, 07.09.2020
00:54

Čudne odluke Tumbakovića. Prvo je u startni sastav stavio 3 stopera i 3 krila. Radonjić je odigrao veoma slabo prvo poluvreme, ali ga je Tumbaković ostavio na terenu. Reprezentaciji je očigledno falio još jedan igrač na sredini terena u građenju igre. Reprezentacija je pokazala priličnu nemoć. Gledao sam ogroman broj utakmica u kojima je neki tim ostao sa igračem manje, ali retko kad sam video da se lopta samo vraća protivniku da započne novi napad. Mitrović jeste herojski uspevao mnoge te ispucane lopte da smiri i pokuša da pretvori u akciju, ali, pre svih Rajković, koji je imao maksimalno 10% uspešnosti u ispucavanju (u tom elementu je ispodprosečan, a to nije nebitan element u fudbalu), a zatim mnogi igrači su uglavnom - ispucavali lopte što dalje od sebe, od gola. Kostić je bio na izmaku snaga. Kad je izbačen Kolarov, odmah je trebalo uvesti St. Mitrovića (koji je odlično odigrao) i Đuričića, umesto Radonjića i možda čak Tadića. Već u 70. je trebalo izvesti Kostića (zbog umora) i uvesti Mladenovića. Mislim da bi to bile normalne, logične reakcije i da bismo delovali mnogo manje nemoćno na terenu.

Ovako, posle povrede protiv Rusa možda i ponajboljeg Lazovića i posle isključenja Kolarova (nije kapitenski da šutne loptu posle sudijinog zvižduka), posle onolike inicijative Turaka, koji su igrali viktorije skoro celo drugo poluvreme - rezultat je više nego zadovoljavajući. Da, da ne zaboravim, Đuričić, za koga mislim da treba da bude u prvih 15 igrača i da je danas trebalo da počne umesto Radonjića, je možda opet promašio šansu utakmice, jer je sjajno utrčao i onda promašio glavom loptu, na samo 5,6m od gola.

Rajković 6.5 (branio dobro, ispucavao užasno) - Milenković 7.5 (verovatno najbolji naš igrač danas), Kolarov 5,5 (nije smeo da zaradi prvi žuti), Pavlović 7 (imao veoma dobrih poteza, ali i jednu nesigurnost, čini mi se baš pred drugi žuti Kolarova), Maksimović 6.5, Gudelj 6.5, Tadić 6,5 - Lazović - (Gaćinović 6.5), Radonjić 6, Kostić 7 - Mitrović 7... St. Mitrović 7.5, Đuričić -.

avatar
Zvezdo Zvezdana
Monday, 07.09.2020
00:06

Toliko perspektivnih igrača ima Srbija ali verovatno razni menadžeri žele što više da učestvuju u kreiranju tima. Jedino Muslin, od trenera u poslednjih nekoliko godina, nije to dozvoljavao. Prvaci sveta iz 2016 uglavnom su ugušeni. Nema ih. Tuga. Fali desni bek, levi bek, štoper. Štopera je pre bilo na kilo.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 07.09.2020
13:44

Koji to prvak sveta iz 2015.godine (ne 2016.godine) treba da bude pozvan u reprezentaciji, a nije?
Vanja Milinkovic-Savic?
Stefan Milosevic?
Srdjan Babic?
Milan Gajic?
Nemanja Antonov?
Sasa Zdelar?
Stefan Ilic?
Andrija Zivkovic?
Stanisa Mandic (igra za Crnu Goru)?
...

avatar
Zvezdo Zvezdana
Sunday, 13.09.2020
17:27

Titula je osvojena željom, zalaganjem i na kraju kvalitetom. S obzirom na naš mentalitet titula je podvig. Tu su bili igrači koji su bili rezerve u klubovima, kao onaj Veljković. A on i Babić su odigrali odlično. Znači, poseduju kvalitet. Šta ih je sputalo u daljem razvoju karijere ko zna, da li menadžeri, da li želja za slavom ili nešto treće.. Veliki žal ostaje

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 11.09.2020
08:12

Pankov:-D Zdjelara ne treba svrstavati u taj kos.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 07.09.2020
16:08