Odbrana nam je očajna, ali pobedismo i taj Luksemburg!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 14.11.2019.
22:38
Izvor: Sportske.net

Pobeda se piše, ne pamti se ništa.

EPA/SRDJAN SUKI
EPA/SRDJAN SUKI

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je danas pobedila Luksemburg sa 3:2 (2:0) i ostala je u konkurenciji za plasman na EURO 2020. godine.

Aleksandar Mitrović je bio najsvetlija tačka u prvom poluvremenu.

On je sa dva gola doneo prednost Srbiji pre odlaska na odmor, posebno je impresivan bio drugi u 44. minutu.

Mogao je Mitrović da se proslavi mnogo više da je iskoristio još dve šanse koje su mu se ukazale, posebno ističemo šansu nakon što se sam izborio pored protivničkog fudbalera, izašao je ispred golmana protivnika i loše je šutirao.

U 11. minutu prvi gol na meču, Dušan Tadić je proigrao Mitrovića u petercu koji je odličnim udarcem glavom savladao Morisa.

Nekoliko sjajnih poteza Dušana Tadića tokom prvog poluvremena, ističemo i dodavanje za Adema Ljajića koji nije uspeo da iskoristi dobru šansu, Moris je bio pravi junak Luksemburga u prvom poluvremenu.

Srbija je igrala tečno, ali je mogla da primi gol. Til je nezadrživo krenuo ka golu Dmitrovića, šutirao i svi su mogli samo da isprate loptu koja je od stative otišla u gol-aut.

Nastavak donosi drugi gol Srbije, igrao se 44. minut kada je Aleksandar Mitrović šutirao sa 25 metara, lopta je završila u rašljama golmana Morisa koji ovoga puta zaista ništa nije mogao osim da isprati loptu koja se zakoprcala u mreži.

Jako loš početak drugog poluvremena za Srbiju.

Olako su shvatili rivala, pa je vrlo brzo gost stigao do smanjenja rezultata. Karlson je prošao po strani, uputio loptu u kazneni prostor gde je bio Rodriges koji pogađa u 54. minutu, Dmitrović je bio nemoćan.

Loša igra našeg tima nastavila se i nakon ovog gola, daleko od toga da Luksemburžani nisu pretili, ali ih je ućutkao Nemanja Radonjić. Nakon samo osam minuta provedenih na terenu, fudbaler Marseja je odličnim udarcem savladao Morisa za 3:1 u 70. minutu.

Nisu se gosti predavali. Turpel je iskoristio novu lošu reakciju naše odbrane za 3:2, ponovo smo morali da strahujemo do kraja utakmice.

Imali su gosti jednu veliku šansu da stignu verovatno do jednog od istorijskih rezultata, ali nisu pogodili okvir gola Dmitrovića.

Odbrana je ponovo podbacila, napad je bio na visini zadatka i samo zbog toga naš tim zadržava šanse za plasman na EURO ovim putem. Za to je potreban kiks Portugala u Luksemburgu i pobeda našeg tima nad Ukrajinom.
         
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 15.11.2019
11:47

S obzirom da se u FSS za sve pitaju pocasni Predsednik tole karadzic i njegova desna ruka nenad bjekovic, mene uopste ne cudi sto smo na jedvite jade pobedili Luksemburg.

avatar
magister
Friday, 15.11.2019
11:44

Za baraž, širi spisak: Dmitrović, Rajković, Stojković - Ivanović, Rukavina - Milenković, Veljković, Pavlović, Spajić (Milunović) - Kolarov, Rodić - Matić (Zdjelar), Maksimović, Gaćinović, Lukić, Vulić - Tadić, SMS, Ljajić - Živković, Sulejmani - Kostić, Radonjić - Mitrović, Jović, Prijović.

Jović je možda postupio nekorektno i zaslužio je razgovor, ukor, pa i kaznu u vidu izostavljanja s jednog ciklusa, ali nije radio ni približno ono što je radio pre svih i nakon svih Milivojević, a zatim i Nastasić. Ružno izgleda, sad posle tog malog incidenta s Jovićem posebno, da je Tumbaković vratio Milivojevića, a sad ovako kažnjava Jovića. Znači, lična sujeta, a ne zaštita institucije selektora i reprezentacije.

avatar
REVØLT
Friday, 15.11.2019
21:59

A za 23 samo bez Vulica, Radonjica i Zivkovica ili Gacinovica (Tadic u poslednje vreme iskljucivo igra po desnoj strani tako da smo tu dobro pokriveni) i to je i moj spisak:-D Jovic mozda i nije van ekipe samo iz fudbalskih razloga, e, te mladje generacije...

avatar
magister
Friday, 15.11.2019
11:33

Tužno. Toliko je pažnje posvećeno ovoj utakmici da sam se iz nekih svojih razloga prebacio i mislio da je - danas. Pisao sam sinoć utisak o sastavu koji je objavljen i, iskreno mi je žao što se ispostavilo da sam bio u pravu. I eto, hvala bogu pa se nismo baš toliko obrukali da ne pobedimo, ali, šta je ova utakmica značila, šta se tu pokušavalo, da se utaba put ovakvoj odbrani za budućnost, sa Maksimovićem na beku i Kolarovim na štoperu?
Da sa Pavlovićem u paru sa Milenkovićem na štoperu i npr. probom sa Gaćinovićem na desnom beku imaš nesigurnu odbranu, ali i neku perspektivu - bilo bi i mesta za razumevanje, ovako...

1. Tumba da se umije hladnom vodom, da odbaci besmielene ideje i da se vrati - korenima: dva BEKA, dva stopera, jedan zadnji vezni i jedan pomoćni zadnji vezni, jedan do dva kreatora, jedno do dva krila (pri čemu je pomoć da kad igraju Tadić i Ljajić, sa obojicom u timu imaš i jedno i drugo), špic. Ne - 3 stopera, z.v. usporavač i 3 kreatora bez krila!
2. izgubljeno ogromno vreme - na vidiku nema boljeg beka od Rukavine - vratiti Rukavinu dok se ne pronađe bolji. Za Ukrajinu Gaćinović na d.beku
3. za Ukrajinu: Dmitrović - Gaćinović, Milenković, Milunović, Kolarov - Maksimović, Lukić - Tadić, Ljajić, Radonjić - Mitrović.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 15.11.2019
19:45

Nisi gledao utakmicu, formacija je bila 4-2-3-1, ali su štoperi bili Maksimović i Kolarov, Miletnković je igrao desnog beka. Ljajić-SMS-Tadić-Mitrović su dobro funkcionisali, Maksimović je bio na svom nivou, ali ostali (Milenković jer je stavljen na beka tako da je daleko bio da ispravlja Maksimovića i Kolarova) veoma loše. Vidim da potenciraš Rukavinu, ni Miletić ne zaslužuje poziv kako je igrao u poslednje vreme u klubu, a Rukavina je bio skroz katastrofalan (gledao sam, a i rezultati govore o tome). Dmitrović, Gobeljić, Milunović, Spajić, Rodić, Vulić, Mladenović, Radonjić...oni Inđiju i javor ne bi mogli da pobede.

avatar
REVØLT
Friday, 15.11.2019
22:02

Spajic pre Milunovica jer je brzi (bitno za takvog protivnika), a i inace je bolji stoper. Ljajic levo, Sergej na Ademovo mesto, NR eventualno da udje u 65-70. m, tesko da on moze fizicki da se nosi sa njima, a na to bi se oslanjao...

avatar
toma1980
Friday, 15.11.2019
11:17

Kakav mi Fudbal Igramo ....Prosto me je SRAMOTA!!!

avatar
zlogi
Friday, 15.11.2019
10:34

Bas smo uzasni, ali drago mi je za Mitra. Neka momak daje golove i da po mogucstvu do kraja iduce godine postane najbolji golgeter nase reprezentacije ikada. Ostali nasi igraci ko invalidi, cak se i Tadic utopio u tesko sivilo, a on jedini pored Mitra vredi nesto u ovom timu.

avatar
REVØLT
Friday, 15.11.2019
22:02

I Blekija i Nemanje Maksimovica i Ljajica.

avatar
Аполо
Friday, 15.11.2019
09:32

Kljucni deo recenice je "...ali pobedismo i taj Luksemburg." Mislim da ovo trenutno najbolje oslikava formu nase reprezentacije u fudbalu. Sa ovakvom igrom pitanje je sta mozemo i u Kupu Nacija da uradimo, a cak i da se plasiramo na prvenstvo, koliko smo daleko od nekog debakla.

avatar
PARTIZAN 36
Friday, 15.11.2019
08:06
avatar
Peđa3
Friday, 15.11.2019
02:22

Da li je potreban komentar!? Pobeda je pobeda ali odbrana...

avatar
El Matador PFC-FCB
Friday, 15.11.2019
00:53

Bolje da su me tukli pajserima nego što sam ovo gledao! Mitar kad obori rekord i ode na jedno 50 golova za repku, ima 3030 da bude najbolji strelac ako do tada još uvek budemo imali repku.

avatar
Südkurve München
Friday, 15.11.2019
00:14

Radonjicu, ne kopiraj Serza Gnabrija

avatar
Marlo Stanfield
Thursday, 14.11.2019
23:54

Iskren da budem, nisam ni znao da se igra danas.

avatar
babaroga
Friday, 15.11.2019
17:51

Pa sad, ja nisam ni znao da se igra juce :D

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 14.11.2019
23:46

Srećan povratak Maksimovića u srcu odbrane svima koji slave, a Kolarov je tanak u defanzivi i na poziciji beka, a kamoli štopera. Levo je Mladenović, ispred njih Milivojević, a iza Dmitrović...gde ćeš bolje za punjažu, sreća što je večeras bio Luksemburg, a ne neko jači. Kokeza odlazi - svi napolje iz FSS!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 15.11.2019
11:48

Srecan selektor ljubisa tumbakovic svima koji slave, a srecan i nenad bjekovic, svima koji slave, civek koji ga je postavio na klupu reprezentacije.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 16.11.2019
20:06

Srećan Kokeza koji je doveo Bjekovića i srećan onaj koji je doveo Kokezu prvo u zvezdu, a onda i FSS svima koji slave.

avatar
Колатерална Штета
Friday, 15.11.2019
12:02

jedino Dmitrović i Milenković su tu koji valjaju, ostali katastrofa...

avatar
Bidza i Tridza
Thursday, 14.11.2019
23:43

Не знам дал да гледам Ђоковића или ове мученике...

avatar
Oldboy
Friday, 15.11.2019
00:23

E odlicno si to rekao, ja poceo da gledam nase, pa prebacio na Djokovica kad sam video kako nasi igraju, pa ga ovaj otkinuo od zivota za sat vremena, pa sam vratio na nase tako da sam video sramotu na oba fronta, s tim da je manja sramota izgubiti od Federera nego primiti dva gola od Luxemburga

avatar
INTERnacionalist
Thursday, 14.11.2019
23:42

..sta će reć Tumba, jesmo odigrali što on kaže "solidno" ili nismo?

avatar
REVØLT
Thursday, 14.11.2019
23:40

Mi smo za posmatranje, nasi vise publike nisu ni zasluzili.

avatar
adidas forever
Thursday, 14.11.2019
23:39

Nije mala stvar pobediti Luksemburg. :D