Od Zvezde 100.000 evra Dečjoj klinici u Tiršovoj: ''Terzić se sam javio i pitao šta može da učini za naš zdravstveni sistem''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 03.10.2019.
16:04
Izvor: Sportske.net

Lep gest šampiona Srbije posle pobede nad Olimpijakosom u Ligi šampiona.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Delegacija Crvene zvezde u sastavu: predsednik Svetozar Mijailović, generalni direktor Zvezdan Terzić, sportski direktor Mitar Mrkela, trener Vladan Milojević, kao i fudbaleri Marko Marin, Nemanja Milunović, Miloš Degenek i Milan Borjan posetila je Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj i tom prilikom je ovoj ustanovi donirala medicinsku opremu u vrednosti od 100.000 evra.

Na Zvezdinom sajtu se naglašava da je klub ovim gestom pokazao društvenu odgovornost, a u ime klinike gostima se zahvalio direktor Siniša Dučić.

''Hvala Crvenoj zvezdi na značajnom poklonu u medicinskoj opremi, koji je došao u pravom trenutku. Imamo odličnu saradnju sa Ministarstvom zdravlja. Lako je raditi uz pomoć ministarstva i ovako lepe saradnje sa Zvezdom. Još jednom im se iskreno se zahvaljujem'', istakao je Dučić.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izrazio je nadu da će Zvezda svake godine biti uspešna na terenu i samim tim u prilici da ovako pomaže klinici.

''Svi znamo koliko je Tiršova važna ustanova za lečenje dece i koliko se medicinsko osoblje svakog dana trudi da pomogne najmlađima da pobede u njihovim najvažnijim utakmicama. Nekad je od presudnog značaja da im u tim utakmicama na raspolaganju stoji najkvalitetnija oprema. 

Zato smo smatrali našom obavezom, sada kada je Zvezda finansijski stabilan klub, da uputimo ovu donaciju.

U razgovoru sa ministrom Lončarom locirana je potreba i vrlo brzo je Crvena zvezda kupila aparate.  Drago nam je ako ćemo im ovom donacijom pomoći u  njihovoj humanoj misiji. Daće Bog da Zvezda još dugo bude ovako uspešna i da možemo svake godine da dajemo onima kojima je najpotrebnije i da nam deca budu zdrava.

Još jednom bih poručio mališanima i njihovim roditeljima, Zvezda kroz svoju istoriju, kao i danas naši igrači, pod vođstvom trenera Milojevića, nikad nije ušla u utakmicu, a da nije verovala u najbolji ishod. Svima im šaljem želje za brzim ozdravljenjem i da što pre dođu na Marakanu ili na neki drugi stadion, da podrže svoje ljubimce'', naglasio je Terzić.

Ovom događaju prisustvovao je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji se takođe zahvalio Crvenoj zvezdi i otkrio kako je došlo do ovog susreta.

''Junacima, fudbalerima koji su danas ovde, kao i vašim saigračima, želim pre svega da se zahvalim na rezultatima i ogromnoj radosti koju priređuju nama koji volimo sport i želimo uspehe srpskom sportu.

Hvala Zvezdi, ljudima iz kluba, na donaciji. Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić se sam javio i pitao šta može da učini za naš zdravstveni sistem.

Uvek sun am deca prioritet, trudimo se da nabavimu svu najnoviju opremu, kako bismo mogli da sprovodimo sve intervencije koje su zastupljene u savremenoj medicini. Nije bilo dileme, lako smo se dogovorili kome će ići donacija.

Hvala vam što ste se setili dece koja nisu imala sreće, zadesilo ih je to što jeste, ali nije kraj, i vi ćete im pomoći da ozdrave, da i oni kasnije počnu da se bave sportom i budu navijači'', zaključio je ministar Lončar, a potom pohvalio i Zvezdine navijače koji su organizovali akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Svoje zadovoljstvo zbog ove humanitarne akcije izrazili su i trener Milojević i Zvezdini fudbaleri, uz poruku da Zvezda na ovome neće stati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak