''Od samog starta sezone videlo se da će Crvena zvezda dominirati''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 16.03.2020.
17:25
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Klub iz Ljutice Bogdana danas napravio osvrt na svoju dominaciju pod vođstvom Dejana Stankovića.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Novi šef struke Crvene zvezde Dejan Stanković odlično je startovao na klupi crveno-belih, ali serija Zvezdinih sve boljih igara pod njegovim vođstvom prekinuta je zbog pandemije koronavirusa.

Zvezda je sada iskoristila priliku i za svoj prvi presek Stankovićevog učinka od dolaska na mesto šefa struke aktuelnog šampiona.

Zvezda je pod njegovim vođstvom ostvarila četiri pobede (Čukarički, Vojvodina, Mačva, Napredak) i dva remija (Inđija, Partizan), a ovako su to videli na zvaničnom klupskom sajtu.

''Naš tim pod vođstvom trenera Dejana Stankovića nezadrživo ide ka odbrani titule prvaka. Veoma dobrom igrom, autoritativnom i sugurnom do prekida šampionata održavao je prednost iz prvog dela sezone, a posebno imponuje činjenica da su rivali, od toga čak tri ekipe iz samog vrha, uputile u okvir gola svega osam udaraca!

Samo je Inđija uspela da matira Milana Borjana koji je prema izveštajima medija u četiri susreta ostao neocenjen'', navodi se na početku teksta.
-
Kazino baner
-
Potom je usledio pregled svih šest utakmica koje je Zvezda odigrala od početka prolećnog dela sezone. Naravno, najviše pažnje izazvao je njihov osvrt na 162. večiti derbi koji je završen bez golova.

''Od samog starta sezone videlo se da će Crvena zvezda dominirati. Odlično je odigrao na Banovom brdu i kao gost trijumfovao 2:0, golovima Veljka Nikolića i Njegoša Petrovića, dok Mohamed El Fardu Ben nije iskoristio jedanaesterac u 45. minutu. Čukarički, u tom momentu četvrtoplasirani tim Superlige je svega četiri puta uputio udarac ka golu našeg tima, s tim da su tri (Birmančević, Tedić, Mićin) išla pravo u golmana Milana Borjana.

Vojvodina je na Marakanu stigla sa ambicijom da ostane neporažena a izgubila je 2:0 s tim da je trećeplasirani tim posle 90 minuta u koloni “udarci u okvir gola” imao veliku nulu. Na stadionu “Rajko Mitić” golove za naš tim postigli su El Fardu Ben i Marko Gobeljić. U dominantnoj utakmici rival iz Novog Sada je pet puta pokušao da ugrozi Milana Borjana, ne i da ga zaposli.

Crvena zvezda je bila bolji rival i od prvog pratioca Partizana. Nije iskoristila nekoliko dobrih prilika pa je 162. izdanje večitog derbija po 14. put u istoriji, a šesti put na stadionu” Rajko Mitić” bilo završeno bez golova. Rival je uputio samo jedan šut ka Borjanu i to Sadik u 9. minutu iz mrtvog ugla...

Najviše muka ovog proleća našem timu prozrokovala je Inđija. Meč na lošem terenu završen je 1:1 a domaćin je jedini preko Krasića u 36. minutu uspeo da matira Borjana ovog proleća. Uz 41 faul, ali i odnos udarca 3/3, Inđija je uspela da osvoji bod iako je naš tim posle izjednačenja preko El Fardu Bena imao još nekoliko velikih prilika da dođe do trijumfa.

Odličnom i efikasnom igrom, naši momci su u Šapcu za 18 minuta u prvom delu postigli tri gola protiv Mačve (Ben 19, 33, Babić 37) i ostvarili pobedu od 3:0. Domaćin nije ni pripretio.

Pred praznom Marakanom “trojkom” je ispraćen i Napredak čiji je golman Kordić imao čak 11 odbrana na meču. Tomane, Gavrić i Ivanić bili su potpisnici pobede od 3:0, a neocenjeni Milan Borjan je uhvatio tek jednu loptu koju su Kruševljani uputili ka njemu. Radovan Pankov nije iskoristio penal u 27. minutu.

Kad se podvuče crta, naš tim je u šest mečeva osvojio 14 bodova uz gol razliku 11:1, uputio je 70 udaraca od kojih 41 u okvir gola, uz prosečni posed lopte od 59 odsto. El Fardu Ben se četiri puta upisao u listu strelaca, a po jedan pogodak postigli su Veljko Nikolić, Njegoš Petrović, Marko Gobeljić, Srđan Babić, Antonio Tomane, Željko Gavrić i Mirko Ivanić.

Impozantan je podatak da su rivali u 540 minuta uputili samo 18 udaraca od kojih svega 8 u okvir gola'', pohvalili su se na Zvezdinom sajtu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke