Od poreza, pa nadalje - Kako je Partizan došao do 31 milion duga?

Autor: Darko Mitrović
subota 08.08.2020.
18:49
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Transfer Strahinje Pavlovića u Monako je olakšao situaciju, ali ako ovog leta ne bude još značajnih prihoda...

Darko Mitrovic/Sportske.net
Darko Mitrovic/Sportske.net

Povezane vesti

Par dana pošto je obelodanjeno da je dug Crvene zvezde na kraju prošle godine iznosio nešto više od 32 miliona evra, stigla je i informacija koliko je iznosio Partizanov dug na isti dan.

U pitanju je suma od oko 31 milion evra, ali potom je potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić na Tviteru potvrdio da u taj iznos nije uračunat novac od Pavlovcićevog transfera koji je realizovan početkom ove godine.

U svakom slučaju, dugovanja su velika, a ''Telegraf'' je potom objavio i kome su sve crno-beli dugovali prema podacima APR-a na kraju prošle godine.

 - Porez državi: 5.077.659 evra, ali Partizan je sklopio sporazum o odloženoj isplati duga na 60 meseci, uz grejs period.

- Dugovanja drugim klubovima u Superligi: 570.000 evra

- Dug prema igračima, sadašnjim i bivšim, po osnovu plata i premija: 5.803.625 evra, što ne iznenađuje, jer je u proteklih nekoliko godina često posle izlaznih transfera u inostranstvo stizala i informacija kako su pojedini igrači opraštali dug na rastanku sa klubom iz Humske.

- Trenerima se dugovalo (da li još uvek?) 1.045.540 evra.

- Dug prema FSS: 692.000 evra.

 - Dug prema klubovima u inostranstvu: 1.637.900 evra.

- Dug prema menadžerskim agencijama za transfere u inostranstvu: 1.227.225 evra.

Tu su i dva kredita, dugovi prema pojedinim firmama...

Ipak, sreća za crno-bele je što i ovog leta postoji veliko interesovanje za pojedine igrače, pa od potencijalnih transfera se očekuje zarada od bar još 10-15 miliona, ako ne i više.
-
baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 09.08.2020
02:01

Hmmm... Zašto u naslovu stoji 31, ako je već nekoliko dana informacija da je 19 ili 21m (što je takođe ogromno i u šta sumnjam i mislim da je to razbacivanje s ogromnim ciframa dimna zavesa da bi oni koji treba izvukli pare iz Partizana). Nije li normalno da se vest proveri? Pa, možda ta info o neuračunatom novcu za Pavlovića i nije tačna. Možda deo novca još nije stigao? Ali, ako je tačno da je dug za 10m manji, zašto u naslov staviti veću cifru, za koju se sumnja, pa skoro i zna da je netačna. Je li to potreba da se pokaže da *duguju ovi - duguju i oni*, pa kao da se izjednače oko dugovanja, a zna se ko osvaja prvenstva? Ima dosta istine u pisanju Kralja Džungle.

Dugujemo za više od trećine manje (a siguran sam da dugujemo još znatno manje) od Crvene Z. Pritom, naši su prihodi - očigledni i transparentni, a njihova smanjenja duga uglavnom iz *kombinacija*. Domaće i strane banke im opraštaju dugove, jer ih valjda vole. Pa da, navikli smo baš na takve vesti, to je uobičajeno da banke dužnicima - otpisuju dugove u milionima evra. Zato što većina akcionara navija za Crvenu Z? E moji navijači, blago vama. Vi ste baš srećni ljudi. Sigurno ste masovno učestvovali na ovim *izborima*.

avatar
Dr fudbala Miloje
Saturday, 08.08.2020
23:18

Њихов дуг је много већи од 31. милиона евра. Рачун им је извесно време у блокади.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 08.08.2020
21:16

Ti ''dugovi'' prema gradjevinskim firmama su daleko najzanimljiviji, okruglo 100 hiljada svaki.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 08.08.2020
19:57

Partizan se preko 95% finansira od nagrada UEFA i prodaje igraca, a manje od 5% od sponzora. Kako su nagrade UEFA za LE nedovoljne i daleko manje od nagrada UEFA za LS Partizan u periodu od 2014-2020 4 puta nije igrao kvalifikacije za LS umesto koji je igrao za LE jer mu je zvezda otela titule preko svojih sudija i filijala sto je ogroman finansijski gubitak do kojeg ne bi doslo u regularnim uslovima. Zbog tretmana koji ima u drzavi gde ga smatraju neprijateljem i tako se ophode prema njemu Partizan ne samo da ne moze da pronadje sponzora nego nije privlacan ni za rukovodioce, trenere i igrace tako je i dobio Upravu na celu sa Vucelicem kao predsednikom i Vazurom kao generalnim direktorom na nelegitimnoj Skupstini kluba. Vucelic i Vazura nemaju pojma o fudbalu i vodjenju kluba, a pogotovo su nemocni protiv aparata koji iza sebe ima zvezda kojim unistava Partizan. U periodu u kojem su se njih dvojica pitali za prodaju igraca i dovodjenje novih Partizan je prodavao igrace ispod cene i lako ostajao bez tima, a dovodio neadekvatne zamene i igrace koje kasnije nije mogao da proda i to je drugi razlog Partizanovog povecanja duga, kao i to da cute na sudijske kradje i zvezdina namestanja koja indirektno povecavaju dug Partizana tako sto time smanjuju cene igracima, a i zaradu od nagrada od UEFA. Treci razlog su legende kluba koje su ili potpuno nezainteresovane ili se oglasavaju samo da kritikuju Partizan, a ne i da iznesu razloge koji su uzrok takvih rezultata, a kamoli da se bore protiv toga. Cetvrti razlog su veliki broj navijaca koji postupaju po istom principu kao i odredjeni broj legendi kluba i ocekuju da Partizan sa mnogo manje para (zvanicno 12 puta) od onih koje zvezda dobija godisnje od drzave bude bolji uprkos sudijskim kradjama nad Partizanom i u korist zvezde i namestenim utakmicama zvezde, a da ne govorim da su i sudije UEFA vise puta ostetila Partizan u kljucnim utakmicama poput Zaglebja, olimpijakosa, Plzena i Mancester Junajteda sto je takodje dovelo do manje zarade i veceg duga od onoga sto je Partizan zasluzio na terenu. Nastavite li svi vi ovako Partizanu se blizi kraj jer to sto vi ocekujete od Partizana u ovakvim uslovima u kojima se takmici na trzistu na kome postoji je naucna fantastika i osuda na propast. Peti razlog sam i ja sam, iako sam za sve sto pricam i na sta upozoravam bio u pravu od 2013. godine jer nisam uspeo da ubedim one koje je trebalo da ne rade pogresno, a deo njih ste i svi vi sami koji navijate za Partizan, medjutim to me nece zaustaviti da nastavim ako treba i sam jer predaja nije opcija!

avatar
SvetskiSampion
Saturday, 08.08.2020
20:17

Nagrada uefa? Buahahaha tondeda mraz sta je to? Vecu glupost nisam cuo. Katanac!

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 12.08.2020
01:10

Nego kako se kaze, genije? Kako bi ti preveo ''prize money''? Ne treba da se hvalis neznanjem.

avatar
Slavko Knezevic
Sunday, 09.08.2020
09:47

Ti si stvarno svetski sampion, vidi se i da si svetski obrazovan.

avatar
Vidicnemanja
Saturday, 08.08.2020
21:57

Na zalost sve to stoji ali nedostaje jedna veoma bitna tacka a to je punjenje sopstvenih dzepova uprave.Da se ne lazemo,ne postoji drustvena firma(klub)koji se besomucno ne cerupa.U vecem obimu se to dogadja i u zvezdi ali njihov bunar u koji se bacaju nase pare je daleko,daleko veci pa se to cerupanje trenutno manje primecuje

avatar
mrancic
Saturday, 08.08.2020
18:53

Ljudi nemaju za goli život a rasioaju se pare za amaterski fudbal.