Od Olimpijakosa se ovo moglo očekivati, stvar koje se najviše plaše, nema veze sa Zvezdom!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 11.12.2019.
10:07
Izvor: Sportske.net

Mediji u Grčkoj najavljuju meč Olimpijakosa kao igru na "sve ili ništa".

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Povezane vesti

Večeras od 21 sat nas očekuje ključna bitka Crvene zvezde za ostanak u Evropi, meč protiv Olimpijakosa u Pireju.

Grčki mediji sa nestrpljenjem očekuju susret dva "bratska" kluba, a svi su složni u oceni da je ekipa Pedra Martinsa favorit, te da će na Karaiskakiju napasti od prvog minuta pošto je pobeda jedini način da Grci ostanu u Evropi.

Tako Novasport piše: "Olimpijakos - Crvena zvezda, finale za sebe!"

Grčki portal podseća na izjavu Pedra Martinsa da ćemo na Karaiskakiju gledati "finale", te da će "jedan od braće morati da napusti stadion tužan". Iako su u Atini očekivali nešto bolju situaciju pred meč u Pireju zbog kvaliteta ekipe, prolaz dalje će morati da traže protiv tima koji ga je već pobedio u Beogradu.

Očekuje se da Zvezda odigra defanzivno i da čeka svoju priliku iz kontri kako bi ugrozila gol rivala. Ističu Marka Marina kao ključnu figuru u srpskoj ekipi.

Sport24 podseća na sve evropske (ne)uspehe Olimpijakosa u Evropi od početka decenije uočio susreta sa Zvezdom.

Gazeta je veoma jasna: "Olimpijakos - Crvena zvezda, samo pobeda za ostanak u Evropi!"

Prema Gazeti, najveća dilema za Olimpijakos jeste nastup Abrahama Papadopulosa koji nije u potpunosti spreman za meč, a o nastupu će se odlučivati neposredno pred početak.

Gazeta podseća na izjavu Vladana Milojevića da je "Olimpijakos favorit protiv svakog na Karaiskakiju", a imperativ je naravno pobeda. Piše se i duelu dva najveća kluba u svojim državama, ali i o suđenju u beogradskom duelu koje je uredništvo Gazete ocenilo kao štetno po Olimpijakos.

Interesantno, urednici jednog od najtiražnijih medija smatraju da je Zvezda bila nadigrana u Beogradu, te da je Oli bio bolji tim koji je nesrećno izgubio na Marakani.

Grci su imali bolje suđenje u kvalifikacijama, nego u grupnoj fazi LŠ, tvrdi Gazeta, koja se nada da će večeras slika biti drugačija u tekstu koji nosi naslov: "Suđenje na Karaiskakiju - hoće li biti kao u Beogradu?".

Sport FM podseća na dan kada je pao Milan - "Uradi to ponovo, Oli!"

Grčki Sport FM priželjkuje scenario iz prošle godine kada su pirejski crveno-beli savladali Milan u Ligi Evrope. Spominje se i činjenica da je Olimpijakos jedini grčki klub u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, te da je ovaj meč izuzetno važan za nacionalni koeficijent u UEFA rangiranju.

Najavljuje se ofanzivna formacija 4-3-3 i pritisak Olimpijakosa od prvog minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NNN
Wednesday, 11.12.2019
11:40

Ovo nije od Olimpijakosa nego od novinara kao sto ste i vi, sve bi dali i prodali za dobar naslov i klikove na vasim portalima!