Od njega se očekivalo više, odlazi iz Zvezde na kraju sezone?

Autor: Darko Mitrović
subota 23.03.2019.
11:01
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

U veoma jakoj konkurenciji nije uspeo da dođe do punog izražaja. Može li nešto da se promeni do kraja sezone?

Sportske.net/Aleksandar Milošević
Sportske.net/Aleksandar Milošević

Povezane vesti

Prolećni deo sezone je znatno kraći od jesenjeg, brzo će i letnji prelazni rok, a za sada je izvesno koji igrači će napustiti redove aktuelnog šampiona.

Pre svih, to će biti Brazilac Džonatan Kafu i štoper Rašid Sumaila, koji su tokom zimskih priprema definitivno ''precrtani'' i samo se čeka kraj sezone kako bi se Zvezda oslobodila bilo kakvih obaveza prema njima, s obzirom da su i jedan i drugi došli prošlog leta na jednogodišnju pozajmicu.

Osim njih dvojice, izvesno je da u ekipi od leta neće biti ni kapitena Nenada Milijaša, koji se sprema da kopačke ''okači o klin'', a današnji ''Žurnal'' najavljuje još jedan odlazak iz Zvezde na leto.

U pitanju je ofanzivni vezista Lorenco Ebisilio, koji je prošlog leta stigao na ''Marakanu'' kao veliko pojačanje.

''Dugo smo ga pratili, znali smo da je to igrač kakav nam nedostaje u ekipi, i verujem da je Zvezda dobila dobrog igrača, a navijači nekoga uz koga će uživati'', rekao je na njegovoj promociji početkom jula prošle godine, sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

On je solidno počeo, ali kasnije su došli i Marko Marin, pa Mirko Ivanić i Ebisilio je pao donekle u senku, mada je od početka sezone upisao 28 nastupa, uz dva gola i osam asistencija.

Dodatni razlog što se očekuje njegov odlazak na leto, jeste i činjenica da je potpisao ugovor do juna 2020. godine, pa je teško očekivati da će ostati do kraja ugovora, s obzirom da je izvesno da će naredne sezone u Zvezdi igrati i Marin i Ivanić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Monday, 25.03.2019
16:32

Meni je Ebisilio super igrac, kreativan, ima pas, zna da ubrza igru i uradi nesto, ali Milojevic mu ne vjeruje iz nekog razloga, to se vidjelo jos jesenas. Jednostavno, kad je bitno, Ebisilio ne igra, umjesto njega igraju defanzivniji igraci, Causic, Jovancic, cak je i zaboravljenog Srnica rehabilitovao. Ne znam da li je to losa igra u defanzivi (Miloju je to jako bitno, razumljivo), losa kondicija, stav... ali nesto ima. Ivanic nije puno pokazao do sada, nadam se da ce ubuduce da eksplodira, inace ne razumijem toliku Terzicevu zaludjenost njime al 'ajd. U svakom slucaju, kako su se do sada stvari razvijale, Ebisilio je prekobrojan, cak i da Marin ode a Ivanic se i ne pokaze pretjerano dobro.

avatar
CHIEF_BGD
Saturday, 23.03.2019
17:17

Ebisilio je izmislio fudbal za Ivanića, al s obzirom da je Miloje već otkačio
Kangu, Frimponga i kapitena Donalda možda je i istinita vest.
Važno je da on dovodi svoje likove poput Čauša i Stojiljkovića
i tu se Mrkela ništa ne pita. Užas...

avatar
Z
Saturday, 23.03.2019
21:45

Taj Miloje, koji dovodi "svoje likove" je napravio ISTORIJSKI rezultat sa Zvezdom....ne bih nista dalje dodavao

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 23.03.2019
13:49

Realno on pored Ivanica i Marina nema sanse.

avatar
Real Only
Saturday, 23.03.2019
13:24

Imaju i oni nekoliko Suma, ali imaju 30 igraca, pa su nekoga morali i da pogode zar ne? Uglavnom oni igraci koji su planirani da budu deo tima, ali onda se desila LS gde ni oni ne znaju kako su usli, ali svaka cast, bez srece ne moze, priliv novca i kompletna promena ekipe.

avatar
bokibole
Saturday, 23.03.2019
13:44

joj molim te cuti!Kako ste vi oba puta usli u LS,na zivu srecu,srecu,srecu...ali sam se ipak radovao zbog napredka fudbala...

avatar
Real Only
Saturday, 23.03.2019
19:38

Nismo bili toliko podredjeni ni u jednoj utakmici kao vi protiv Salcburga, ali nije bitno, ne moze bez srece, jednostavno slabi su nam klubovi da bi lagano ulazili u grupno takmicenje.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 23.03.2019
16:21

Samo na zivu srecu? Njukasl smo razvalili u prvom mecu u Beogradu, a protiv Anderlehta nam se samo vratilo za fenerbahce dve godine pre toga i one dve pljacke...

avatar
Čeki
Saturday, 23.03.2019
12:59

On je po meni lepo igrao, a smatram da ga ni Miloje nije bas najbolje koristio. Treba mu po meni dati sansu zato sto protiv PSZ-a tamo je asistirao Marinu za gol, a usao je pre samo min. u igru. Ne znam zasto bi se toliko odjednom Ivanicu davala sansa kad je i Ebisilo zasluzio. Po meni dobar igrac koji zna znanje i mora da dobije sansu, makar se rotirali on i Ivanic.

avatar
dejanera2
Saturday, 23.03.2019
13:46

Ivanic treba da igra iza Ebisilija, Marin treba levo a Ben desno! Uz Ivanica Jovicic ili Jovancic. Jirka, Simic rezerve na boku a Vulic i Causic na sredini. Ostalima se zahvaliti

avatar
Čeki
Sunday, 24.03.2019
03:45

Causic nikao, jaaako los igrac.

avatar
Deki.Stankovic.5
Saturday, 23.03.2019
14:12

Dobio je Ebisilio dovoljno sansi,jednostavno,nezaiteresovan i lenj fudbaler,kvalitet nije sporan ali dzaba to.Ove poslednje pripreme su bile dokaz za ovo sto sam ti pisao gore,ako si pomno pratio i gledao svaki mec,neko ko je placen tolike pare dao je vrlo malo i nije uopste odskakao od domacih fudbalera,zao mi je,ali ovo su cinjenice.A Ivanic svakako treba da igra sto vise moze,neko ko ce biti veoma bitan sraf u nasoj igri,samo budi strpljiv tek je stigao,da bi takva poredjenja pravio.Imamo dosta igraca u vezi sada,mladjih,kvalitetnih i isplativijih koji treba da se guraju i igraju.