Od Kosana izvinjenje i objašnjenje zašto ide loše

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 04.03.2019.
17:19
Izvor: Sportske.net, fknapredak.rs

Najavu za predstojeći duel sa Čukaričkim trener Napretka počeo je izinjenjem zbog stvari koje su se desile u Surdulici.

Beta/Mlađan Ivanović/Ev
Beta/Mlađan Ivanović/Ev

Povezane vesti

Samo jedan bod osvojio je Napredak u prva tri kola prolećnog dela sezone, a brine to što ekipa nije postigla gol a dva puta je izgubila sa po četiri primljena.

Nakon ubedljivog poraza od Dinama u Surdulici ekipu Milorada Kosanovića čeka još veće iskušenje jer sledi gostovanje Čukaričkom. Pre najave utakmice 25. kola Kosan je uputio izvinjenje...

"U ime svojih igrača i u svoje lično ime se izvinjavam svim ljubiteljima fudbala u Kruševcu, navijačima Napretka, i svim ljudima koji prate sport. Ne zato što je nenormalno da se izgubi utakmica, ili da se izgubi sa takvim rezultatom, nego jednostavno zbog načina na koji mi gubimo utakmice", počeo je izlaganje Kosanović.

Napredak je u okviru 24. kola poražen od poslednjeplasiranog Dinama rezultatom 4:0.

"To je uz splet raznih okolnosti - terena na kojima ne može da se igra fudbal - naša nesposobnost da se prilagodimo tim uslovima. Ono što je najbitnije, mi smo ušli u nastavak prvenstva daleko drugačiji od tima sa kojim smo završili prvi deo sezone. Razlika je ogromna i mi ćemo imati velikih problema do kraja prvenstva", dodao je Kosanović.

Ni kadrovska situacija ne ide na ruku Miloradu Kosanoviću, a sledi teško gostovanje ekipi Čukaričkog.

"Nama će svaka utakmica biti teška i u gostima i kod kuće. Čukarički je stari poznanik, koji je do sada osvojio šest bodova u nastavku prvenstva, igraju sa istim timom dve godine, i igraju na njihov način. To nije igra koje neko treba da se plaši, ali oni igraju tako da vrlo lako daju golove, za razliku od nas, tako da ćemo imati dosta problema", kaže trener Napretka.

Kosanović je kazao da će njegovom timu na Banovom Brdu jedino teren ići u prilog, jer se radi o "odličnom terenu na kojem može da se igra fudbal".

"Moramo da shvatimo da moramo da damo mnogo više nego što smo davali do sada. To nije stvar koja se naredi, to je stvar karaktera igrača tima. Za ostanak u plej-ofu treba realno još tri do četiri boda, i mi moramo da ih uzmemo, kako znamo i možemo", poručio je Kosanović.

Kruševljani gostovanje na Banovom brdu dočekuju kao šestoplasirani tim na superligaškoj tabeli. Napredak je osvojio 34 boda, a Čukarički je četvrti sa 11 bodova više.

Utakmica 25. kola Super lige Srbije između Čukaričkog i Napretka igra se u sredu, 6. marta, od 16 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke