Od Florijane do Rada - Milojeva 'stotka' kojom je postavio nove standarde

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 18.03.2019.
19:28
Izvor: Sportske.net

Sto takmičarskih utakmica na klupi Crvene zvezde bilo je dovoljno da Vladan Milojević podigne lestvicu na najviši mogući nivo i zada težak domaći svima onima koji sebe vide na klupi slavnog kluba u budućnosti.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Kada je 5. juna na stadionu "Rajko Mitić" upriličeno predstavljanje novog trenera Crvene zvezde, malo je bilo onih koji su "na prvu loptu" mislili da će crveno-beli za kratko vreme napraviti velike stvari sa Vladanom Milojevićem.

Već tokom leta 2017. godine Milojević je napravio podvig i uveo Crvenu zvezdu u grupnu fazu evropskog takmičenja prvi put posle deset godina, a odmah zatim crveno-beli su uspeli da prezime u Evropi i to je nešto na šta se čekalo četvrt veka.

Sezona 2017/18 zaokružena je šampionskom titulom, a ta šampionska titula potvrđena istorijskim plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona.

Proteklog vikenda Vladan Milojević je stoti put vodio Crvenu zvezdu sa klupe. Na sto takmičarskh mečeva pod vođstvom aktuelnog šefa struke crveno-beli su ostvarili 73 pobede, 19 remija i samo 8 poraza uz gol razliku 220:67 (+153).

Na više od pola utakmice koje je vodio Milojević (54) Crvena zvezda je sačuvala mrežu, pa sve rečeno nedvosmisleno ukazuje na to da se radi o jednom od najuspešnijih trenera u istoriji slavnog kluba.

Do kraja tekuće sezone Crvenu zvezdu očekuje još najmanje 12 utakmica, a bonus će biti finale Kupa Srbije ukoliko Milojev tim uspešno prođe polufinalni dvomeč u najmasovnijem takmičenju.

San o "duploj kruni" je na dohvat ruke, a reklo bi se da bi posle toga Milojević mirne duše mogao da digne sidro i oproba se na većoj sceni, jer bi u samo dve godine uspeo da uradi ono što mnogi njegovi prethodnici nisu uspeli zajedno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
НемојВрућВоде
Monday, 18.03.2019
23:10

Знам да то сад звучи безвезе након 100 Милојевићевих утакмица и свега што је постигао, ал ја сам један од оних који је "на прву" претпоставио да ће нешто урадити. Добро памтим то јутро кад сам уз кафу читао у Журналу прве извјештаје са његових тренинга на припремама и рекао колеги овај ће да направи нешто.Милоје задужио си све нас којима је Звезда у срцу и само тако настави мајсторе!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 18.03.2019
23:08

Milojevic je trener kakvog nismo imali jos od Miljana Miljanica.

avatar
MihajloCZV
Monday, 18.03.2019
21:53

Milojeviću treba produžiti ugovor do 2024. godine, jer je on to zaslužio.

avatar
svetski prvaci 1991
Monday, 18.03.2019
21:44

Miloji čestitam na ogromnom uspehu , organizaciji igre i kluba , na zalaganju i stručnosti--požrtvoanju. Međutim,ne treba zaboraviti da Zvezda odavno nije bila ovako jaka igrački pa i finasijski, kao i to da stvarno nemaju ni konkurencije.Uglavnom,samo uspesi se računaju,bilo ih je,a i biće u to verujem.Nek je sa srećom .

avatar
Iznogoud
Tuesday, 19.03.2019
07:25

Zvezda je pod njim postala ovako jaka. Kad je dosao, pricalo se da treba menjati ceo tim i da su sve to isluzeni igraci. Oni koji su izgubili titulu prethodne sezone. Uveo je Zvezdu u eliminacionu fazu LE i to je posle dalo finansijski stimulans. Da nije usla u LS, pola tima bi bilo rasprodato. Njegovi rezultati su učinili da zvezda ima jaci tim od ostalih u ligi.

avatar
Toto Salvatore Riina
Monday, 18.03.2019
21:24

Za koju godinu ga vidim na klupi reprezentacije, ali tek kad bide imao odrešene ruke, a ne menadžere oko sebe.

avatar
UGASICE SE partizai
Monday, 18.03.2019
21:23

Ne vidim uopste,za sto bi odlazio,Zvezda mu komotno moze dati 1.5m platu,radis posao koji volis,u klubu koji volis,imas potpunu podrsku i uprave i igraca i navijaca,klub koji vodis ce iz godine u godinu biti samo jaci i jaci,a sa Zvezdom uvek imas izazove,jer nam je koliko god to delovalo daleko sada,cilj da opet budemo prvaci Evrope,idi redom,neka prvo budemo treci u grupi LS,pa drugi,pa neka cilj bude cetvrtfinale,vodis Zvezdu lepo 20 godina i povuces se i budes ZVEZDINA ZVEZDA,pa jel moze lepse od toga?

avatar
miki2
Monday, 18.03.2019
21:11

Sto da ide kad mu je u Zvezdi dobro :D

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 18.03.2019
20:34

Derbi(ji) i Krasnodar su dovoljan razlog da se ne lupeta previse o idiotizmu.