Ocene - Zašto ''Orlići'' više ne liče na šampionski tim sa Novog Zelanda?

Autor: Darko Mitrović
utorak 20.06.2017.
20:42
Izvor: Sportske.net

Tek poneki pojedinačni bljesak nas je u ove dve utakmice u Poljskoj podsetio da nas na Evropskom prvenstvu predstvlja veliki deo ekipe koja je pre dve godine osvojila titulu prvaka sveta na Novom Zelandu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Doduše, bez selektora Veljka Paunovića, bez Sergeja Milinković-Savića, golmana Predraga Rajkovića... Malo li je?

Ipak, bez obzira na to, očigledno je da su pojedini igrači iz tog šampionskog sastava, a koji su u ovom Lalatovićevom timu u Poljskoj, značajno pali u formi i da uglavnom ne liče na one igrače koji su dominirali na ''Mundijalitu''.

Pre svega se to odnosi na strelca pobedonosnog gola u nezaboravnom finalu protiv Brazila, Nemanju Maksimovića, na koga je, po svemu sudeći, veoma negativno uticalo višemesečno iščekivanje da se realizuje transfer iz kazahstanske Astane u Valensiju.

To je trebalo da se dogodi još zimus, ali Kazahstanci ga nisu pustili, pa je ovo proleće bilo veliki korak nazad za njega, jer niti je otišao u Španiju, niti je igrao za Astanu. Sve to bi moglo da bude opravdanje za ovog momka nesumnjivog potencijala, koji će, nadamo se, to potvrditi u narednoj sezoni.

Ni Marko Grujić se nije naigrao od odlaska u Liverpul, ali smo ipak očekivali više od njega na ovom šampionatu, Pohvalno je što je ulazio u stopostotne šanse i protiv Portugala i protiv Makedonaca, ali je prosto neverovatno da nijednu nije iskoristio. Uz to, zaradio je i parne kartone, pa je za njega ovaj šampionat najverovatnije već okončan.

Ni golman Vanja Milinković-Savić nije na željenom nivou. Ni Portugalci, ni Makedonci nisu stvarali previše prilika, ali su u njegovoj mreži završile čak četiri lopte, po dve u obe utakmice. Naravno, ne može se sva krivica za primljene golove svaljivati na njega, ali ipak smo očekivali više.

Nikome od naših igrača se ne može osporiti želja i trud na ovom takmičenju, ali većini ne ide, izuzev Andrije Živkovića.

Iako je danas imao ulogu tragičara, jedino on nas svojim igrama još uvek podseća na ona izdanja sa Novog Zelanda i na svoje prave mogućnosti. Odskakao je od ostatka ekipe i da smo imali baš još jednog tako raspoloženog igrača, danas bi se druga priča pričala.

Šteta je zaista što ona lopta u nadoknadi vremena nije ušla u gol, Žile je to zaslužio partijama i protiv Portugala i protiv Makedonaca. Ali, ko zna, možda se sve na dobro vrati protiv Španaca...

Ostatak ekipe nije se posebno isticao, Mijat Gaćinović jeste bio strelac danas, ali i on samo na trenutke bjesne, baš kao i Uroš Đurđević, koji je tek postignutim golom u finišu meča uspeo da popravi ne baš povoljan utisak o svojoj igri u ove dve utakmice.

Srbija U21: Milinković Savić 5.5 - Gajić 6.5, Jovanović 6, Veljković 6, Antonov 6 - Maksimović 5.5, Grujić 5.5 - Živković 7.5, Gaćinović 6, Plavšić 6.5 - Đurđević 6.5. Rezerve: Filipović 6,  Ristić 6, Ožegović 6.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R E V O L T
Wednesday, 21.06.2017
08:26

Gde nam je Prijovic bio dok je mogao da igra za mladu:-D

avatar
paok
Tuesday, 20.06.2017
23:26

Ne znam sto svi krivicu svaljujete na Lalatovica. Pa nije on promasivao zicere. Jel trebalo on umesto Grujica, Radonjica i ostalih da daje golove. E greska mu je sto je Vanja branio. Covek primio 4 komada bez da je pokusao da odbrani. Deluje samo kao pojava i nista drugo. Pogledajte samo Spaniju i Portugal. Njihovi igraci igraju u ozbiljnim ligama i klubovima. Nisu na tribinama ili rezerve nego igraju. Ovde mislim na Grujica koji se samo vodi kao igrac Liverpula jer uopste ne igra a nama je trebao da bude jedan od bitnih igraca.

avatar
R E V O L T
Tuesday, 20.06.2017
22:32

Milose, nije bio najgori, mozda je bio jedan od najgorih u subotu. Jesam primetio neke stvari, ali sam isto tako primetio da i oni koji prerano, ali stvarno prerano odu odavde, misle da su uhvatili BZM. Na kraju ce opet sve biti pojeo vuk magarca, a bolje da smo imali neke snage za dobitak...

avatar
Anderton
Tuesday, 20.06.2017
21:26

Ne treba ovo shvatiti tragično. Ugledajmo se na Hrvate, oni U21 koriste bukvalno kao prolaznu sobu, setimo se kako smo dobili njihovu generaciju gde su bili Modrić i Ćorluka i Eduardo, oni su uzeli ta 3 igrača, ostale niko ne pamti. Sad treba uzeti Žileta, SMS-a i Gaćinovića u prvi tim, ozbiljno razmisliti o Gajiću i da svi ostali nađu klubove sl. sezone gde će igrati i da vidimo. I ko jednom odigra za A, nema više vraćanja, tako se radi u ozbiljnim savezima.

avatar
R E V O L T
Tuesday, 20.06.2017
21:43

I o Maksimovicu i Antonovu i Djurdjevicu, ali Urosu da dodju neke stvari iz petadu u glavu...

avatar
R E V O L T
Tuesday, 20.06.2017
22:20

Gde nam je Prijke bio dok je mogao da igra za mladu:-D

avatar
milosct
Tuesday, 20.06.2017
22:18

O kom DJurdjevicu? Decko daje gol kad mu se sklone stoperi ili kad mu se namesti zicer. Prepreprecenjen igrac. On najgori danas bio, uz Grujica. Nadam se da si primetio da igraci su igraci iz nase lige za klasu losiji od igraca koji igraju u inostranstvu. Ne govorim o zalaganju, vec o fudbalskom umescu. Zelje nikome nije falilo danas.

avatar
Anderton
Tuesday, 20.06.2017
22:06

Đuka se podrazumeva kao za sada treći špic, ovaj Prijović me baš prijatno iznenadio.

avatar
R E V O L T
Tuesday, 20.06.2017
21:04

Zato sto nema Sase Zdjelara i Nikole Ninkovica! Sase Zdjelara koji bi MG oterao na klupu, a tu rupu popunio Dzigi!!! Imacemo mi sansu i 2019, ali svi ce biti (da li da kazem mnogo) jaci nego sto su sad, a tamo ocekujte i Francuze, Belgijance i Holandjane. Samo kod nas moze da bude tragicar onaj koji uopste i udje u sansu, a valjda je veci tragicar grujic nego on?!?! Ne slazem se sa ocenom za Maksimovica. Sad bi trebao da mi objavis:-D

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Tuesday, 20.06.2017
21:25

nikole ninkovica.majko moja,pa znamo mi da bi ti oterao sve Zvezdine,ali ninkovica haahahahah

avatar
R E V O L T
Tuesday, 20.06.2017
22:08

Ma jok, Ristic Maradona u najavi Hahaha

avatar
ercov
Tuesday, 20.06.2017
21:04

Zasto se to pitanje ne postavi najodgovornijem coveku ove reprezentacije selektoru Lalatovicu !? Po meni je on najodgovorniji sto vec danas mozemo da pakujemo stvari i da se vratimo kuci jer imati takav igracki potencijal mladih kao sto su Zivkovic i ostali a ne znati ga ukonponovati i iskoristiti onda sta vise treba sa se prica !?

avatar
ftotti
Tuesday, 20.06.2017
21:04

Razlog - Lalatović

avatar
Ramazzotti_blu
Tuesday, 20.06.2017
20:51

Po mom misljenju najveci problemi su to sto ovi momci nisu igrali redovno i sto vise nemamo selektora koji je odlican motivator, covek ih nalozio da pobede Brazil, sta jos dodati?