Ocene - Trojica solidnih, ostali mogu bolje

 • Autor: Aleksandar Obrenović

 • 19. jul 2016.

 • 22:34

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Crvena zvezda je daleko od onoga što svi ljubitelji fudbala u Srbiji žele da vide, evo kako smo mi večeras videli učinak igrača za koje se opredelio Miodrag Božović.

Ocene - Trojica solidnih, ostali mogu bolje
Foto: Beta/BranislavBožić/Mo
Daleko od prave forme je Crvena zvezda, pokazalo se to i danas protiv Valete sa Malte. Zabeležena je pobeda što je najbitnije, ali je opšti utisak da je Zvezda odigrala ne toliko dobru utakmicu. Ne zaboravimo, naspram sebe su imali sasvim solidnog protivnika kakva je Valeta, ali protiv takvih ekipa ime kakvo je Crvena zvezda ne bi trebalo da ima problema.

Danas ih je bilo.

Evo naših utisaka od večeras:

Damir Kahriman 7 - Nije imao previše posla, kod gola ne snosi krivicu, a prilikom izlazaka igrača Valete 1 na 1 sa njim (Žonatan u oba slučaja) odlično je kratio ugao i doprineo da igrač Maltežana promaši. U 82. minutu je imao sjajnu odbranu nakon što je Rendulić ispao.

Miloš Cvetković 6 - Kao i celokupna odbrana, nije puno pokazao. Nekoliko solidnih pasova, to je sve od njega za danas. Bez previše opasnih centaršuteva po desnoj strani i prodora koji bi mogli da naude gostima.

Tomas Fibel 5.5
- Po našem mišljenju je glavni krivac za prvi gol Valete jer se veoma loše postavio, a pored toga je imao još nekoliko slabijih intervencija. Ipak, imao je nekoliko dobijenih vazdušnih duela, zbog toga ovcena veća od 5.

Zoran Rendulić 5 - Navijači Crvene zvezde su bili besni na njega nakon veoma loše intervencije kada je Žonatan izašao 1 na 1 sa Kahrimanom u prvom poluvremenu. Čak i za gol Valete snosi donekle odgovornost jer nije uspeo da stigne da makar omete Karuanu. Imao je do kraja još par ispada, danas je bio daleko od svog najvišeg nivoa, svi znamo da može mnogo bolje.

Luis Ibanjez 6 - I on je daleko od svoje prepoznatljive forme, čak ni u napadu nije bio toliko opasan kao što zna da bude. Svakako, zaslužuje prelaznu ocenu zbog nekoliko zaustavljenih napada gostiju.

Mičel Donald 7 - Postigao je fenomenalan gol, zaustavljao protivničke napade, ali u organizaciji napada nije toliko dobar što je i danas pokazao.

Damien Le Talek 6 - Imao je i on danas problema na sredini terena, nekoliko nerezonskih šuteva je uputio, ali je u odbrambenim zadacima bio sasvim solidan. Par opasnih pasova je uputio unapred, ali bez velikog uspeha.

Gelor Kanga 5,5 - Jedan od slabijih u Zvezdi danas, očekujemo od njega dobar završni pas, dribling, tačnu predaju lopte. Slabo smo šta od toga videli. Upisana mu je asistencija kada je Donald dao gol, ali je to ipak majstorija Holanđanina.

Aleksandar Katai 7,5
- Strelac drugog gola je imao problema sa kontrolom lopte tokom meča, nekoliko puta je ulazio u duele sa igračima Valete koji nisu bili toliko potrebni. Ipak, bio je u napadu danas najopasniji u Crvenoj zvezdi. Sjajnim potezom se pred kraj oslobodio igrača Valete i asistirao Srniću, ali igrač koji je ušao sa klupe nije uspeo da postigne gol. Ne zaboravimo ni slobodan udarac ni onaj udarac sa kraja meča. Za nas, Katai je igrač utakmice.

Pablo Mouče 5,5
- Dobro se izdvajao po desnoj strani, ali je imao nekoliko veoma slabih centaršuteva. Vidi se da mora još da radi na fizičkoj spremi, Srnić ga je zamenio već u 65. minutu.

Hugo Vieira 5.5 - Slabo izdanje Portugalca, kao da se još uvek nije vratio psihički sa odmora. Imao je jedan dobar potez u prvom poluvremenu kada je petom pokušao da savlada golmana gostiju, ali je u drugom propustio neverovatnu priliku nakon slobodnog udarca koji je uputio Katai. Sikimić ga je sredinom drugog dela zamenio.

Slavoljub Srnić 6,5 - Njegov ulazak je prodrmao Crvenu zvezdu. Asistirao je Kataiju za gol, imao je jednu priliku nakon dodavanja Kataija. Sve u svemu, sasvim solidno izdanje za 25 minuta igre.

Predrag Sikimić
će ostati neocenjen jer nije imao previše vremena da se pokaže, baš kao ni Ruiz koji je ušao u 85. minutu.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari