Ocene - Trojica solidnih, ostali mogu bolje

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 19.07.2016.
22:34
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda je daleko od onoga što svi ljubitelji fudbala u Srbiji žele da vide, evo kako smo mi večeras videli učinak igrača za koje se opredelio Miodrag Božović.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Daleko od prave forme je Crvena zvezda, pokazalo se to i danas protiv Valete sa Malte. Zabeležena je pobeda što je najbitnije, ali je opšti utisak da je Zvezda odigrala ne toliko dobru utakmicu. Ne zaboravimo, naspram sebe su imali sasvim solidnog protivnika kakva je Valeta, ali protiv takvih ekipa ime kakvo je Crvena zvezda ne bi trebalo da ima problema.

Danas ih je bilo.

Evo naših utisaka od večeras:

Damir Kahriman 7 - Nije imao previše posla, kod gola ne snosi krivicu, a prilikom izlazaka igrača Valete 1 na 1 sa njim (Žonatan u oba slučaja) odlično je kratio ugao i doprineo da igrač Maltežana promaši. U 82. minutu je imao sjajnu odbranu nakon što je Rendulić ispao.

Miloš Cvetković 6 - Kao i celokupna odbrana, nije puno pokazao. Nekoliko solidnih pasova, to je sve od njega za danas. Bez previše opasnih centaršuteva po desnoj strani i prodora koji bi mogli da naude gostima.

Tomas Fibel 5.5
- Po našem mišljenju je glavni krivac za prvi gol Valete jer se veoma loše postavio, a pored toga je imao još nekoliko slabijih intervencija. Ipak, imao je nekoliko dobijenih vazdušnih duela, zbog toga ovcena veća od 5.

Zoran Rendulić 5 - Navijači Crvene zvezde su bili besni na njega nakon veoma loše intervencije kada je Žonatan izašao 1 na 1 sa Kahrimanom u prvom poluvremenu. Čak i za gol Valete snosi donekle odgovornost jer nije uspeo da stigne da makar omete Karuanu. Imao je do kraja još par ispada, danas je bio daleko od svog najvišeg nivoa, svi znamo da može mnogo bolje.

Luis Ibanjez 6 - I on je daleko od svoje prepoznatljive forme, čak ni u napadu nije bio toliko opasan kao što zna da bude. Svakako, zaslužuje prelaznu ocenu zbog nekoliko zaustavljenih napada gostiju.

Mičel Donald 7 - Postigao je fenomenalan gol, zaustavljao protivničke napade, ali u organizaciji napada nije toliko dobar što je i danas pokazao.

Damien Le Talek 6 - Imao je i on danas problema na sredini terena, nekoliko nerezonskih šuteva je uputio, ali je u odbrambenim zadacima bio sasvim solidan. Par opasnih pasova je uputio unapred, ali bez velikog uspeha.

Gelor Kanga 5,5 - Jedan od slabijih u Zvezdi danas, očekujemo od njega dobar završni pas, dribling, tačnu predaju lopte. Slabo smo šta od toga videli. Upisana mu je asistencija kada je Donald dao gol, ali je to ipak majstorija Holanđanina.

Aleksandar Katai 7,5
- Strelac drugog gola je imao problema sa kontrolom lopte tokom meča, nekoliko puta je ulazio u duele sa igračima Valete koji nisu bili toliko potrebni. Ipak, bio je u napadu danas najopasniji u Crvenoj zvezdi. Sjajnim potezom se pred kraj oslobodio igrača Valete i asistirao Srniću, ali igrač koji je ušao sa klupe nije uspeo da postigne gol. Ne zaboravimo ni slobodan udarac ni onaj udarac sa kraja meča. Za nas, Katai je igrač utakmice.

Pablo Mouče 5,5
- Dobro se izdvajao po desnoj strani, ali je imao nekoliko veoma slabih centaršuteva. Vidi se da mora još da radi na fizičkoj spremi, Srnić ga je zamenio već u 65. minutu.

Hugo Vieira 5.5 - Slabo izdanje Portugalca, kao da se još uvek nije vratio psihički sa odmora. Imao je jedan dobar potez u prvom poluvremenu kada je petom pokušao da savlada golmana gostiju, ali je u drugom propustio neverovatnu priliku nakon slobodnog udarca koji je uputio Katai. Sikimić ga je sredinom drugog dela zamenio.

Slavoljub Srnić 6,5 - Njegov ulazak je prodrmao Crvenu zvezdu. Asistirao je Kataiju za gol, imao je jednu priliku nakon dodavanja Kataija. Sve u svemu, sasvim solidno izdanje za 25 minuta igre.

Predrag Sikimić
će ostati neocenjen jer nije imao previše vremena da se pokaže, baš kao ni Ruiz koji je ušao u 85. minutu.





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
sremskioklop
Thursday, 21.07.2016
01:02

Моуче се као изразити левак патио по десној страни... Свестан сам да је лево Ибањез (мора бити бољи него синоћ), али свеједно... ОВО НИЈЕ ПРАВА ПОЗИЦИЈА ЗА АРГЕНТИНЦА.

avatar
Rio Ferdinand
Wednesday, 20.07.2016
11:48

Samo se nadam da ce biti oni pravi protiv Ludogoreca...

avatar
Karoserija
Wednesday, 20.07.2016
02:07

Ma daj bre, kakav Cvetković, pored Petkovića?!? Kako možemo da igramo bez Plavšića? Njegova brzina i prodor, to se ceni, kad probije po boku to je već ozbiljna šansa. Mogu da se kladim da su on i Babunski bolji od Ruiza,Kange i Mučea zajedno, sad ja ne kažem da su oni toliko loši, ali da su TOP klasa ne bi igrali u Srbiji, ovi mladi tek treba da pokažu šta znaju. Ne razumem Grofa stvarno. Da nije bilo Fibela bilo bi 5:0 za Valetu.

avatar
Tuesday, 19.07.2016
23:49

Videlo se po Valeti da naša JSL liga nije merilo vrednosti ekipe i igrača. ŠTA ĆE TEK BITI SA LUDOGORECOM? Ja sam tvrdio da umesto Lukovića nije trebao da igra visoki i spori Rendulić, već neki niski i brzi štoper. Vidim da Fibel nije ništa bolji od Redndulića i Lukovića. Kanga, Muče i Ruiz nisu promašaji. Treba im vreme. Le Talek ne igra zadnjeg veznog, već jednostavno luta u vremenu i prostoru. Ostalo, uglavnom kao u ovom članku. PROTIV BUGARA MORA MNOGO, MNOGO, MNOGO BOLJE!!!

avatar
goxy80kvCZ
Tuesday, 19.07.2016
23:38

ja bih Vieiru prodao odmah,jer je on glavom vec u nekom drugom klubu.Sto i pokazuje na utakmicama i nesto sam razmisljao kada bi Kataia stavio kao spica,ima sve sto spic treba da ima,a po strani Srnic i Mouce,iza Kanga,pozadi Donald i Ristic,bekovi Petkovic i Ibanjez,stoperi Fibel i La Talek (razumeju se) I golman Kahriman.Sta vi mislite

avatar
Lord of Nottingham
Wednesday, 20.07.2016
02:14

A djee Kataija na spicaa

avatar
barça mes que un clu
Wednesday, 20.07.2016
05:23

Mora da ima mesta za Lukovica i Plavsica.

avatar
gosfkcz
Tuesday, 19.07.2016
23:20

Ni jedna ocena nije realna ali to je vase vidjenje. Medjutim, 5,5 za Kangu bas upada u oci... Momak pretrcao kao ostala devetnaestorica zajedno, samo za to je bar 6,5 morao da dobije. Zao mi je sto se deo navijaca tako poneo prema Hugu posle svega sto je dao, jednostavno protiv ovakvih ekipa treba drugaciji profil spic igraca. Kahrimanu se javno izvinjavam za sve pogrdne komentare, uradio je sve sto je bilo do njega. Le Talek i Donald su prespori i bez lopte i sa loptom da bi igrali zajedno, imas dva zadnja vezna a oni se setaju na 30 metara od naseg gola, nedopustivo. Sikimic po ko zna koji put dokazao da je od najvece koristi za tim kada ne igra ili u ovom slucaju kada lezi na travi i ne utice na igru. Katai kida, Muslin je zvao stvarno sve i svakoga a za njega nije bilo mesta makar na sirem spisku!?!? Sramota.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Tuesday, 19.07.2016
23:19

Sudija zmaj,3 faula Fibelu smesna svirao,ono nisam video u zivotu,ne kapiram sto to rade..svaki kontakt im se svirao,a nama nista,bas smesno,mislim svakako bi ih prosli kako tako,ali ovo je bas bezveze

avatar
paok
Wednesday, 20.07.2016
06:57

Pusti sudiju, to nije bitno. I da je sudio drugacije opet bi pobedili. Bilo je lose sudjenje i u prvoj utakmici pa nista. Bolje gledajte da popravite igru koja je dosta losa. Ipak sada dolazi mnogo bolja ekipa od ove, i sa ovakom igrom nemate sanse. Srecno

avatar
Fair Play
Tuesday, 19.07.2016
23:02

7 stranaca u prvih XI uz jos jednog koji je usao sa klupe.. plus Grof koji kosta kao stranac! Ako se ne promeni nesto i dogodi cudo s bugarima, Zvezdu ce zvanicno sahraniti njegova malenkost gosp. Zvezdan Terzic!

avatar
ruud gullit
Tuesday, 19.07.2016
23:00

Miloš Cvetković-nProdora po desnoj strani:0nCentarsuteva (opasnih ili neopasnih):0nOcena:0

avatar
scylla98
Wednesday, 20.07.2016
00:06

On je igrao? Ja ga nisam primecivao uopste. :)

avatar
paok
Wednesday, 20.07.2016
06:59

Ko ce vama ugoditi. Ne valjaju vam Petkovic, Cvetkovic, Lukovic, Rendulic. Ima li neko ko vam je dobar. Ne mozete bas dovesti sve sto vam treba.

avatar
jocars
Tuesday, 19.07.2016
22:53

Ja se bojim ako ode Katai da nece biti dobro.On nam je pola tima.

avatar
Denis Napast
Tuesday, 19.07.2016
23:30

Nažalost,jedini koji za sada drži formu...ostali klecaju...

avatar
Tuesday, 19.07.2016
23:49

NE DAJMO KATAIJA!

avatar
El_Nino
Tuesday, 19.07.2016
22:49

Smesno, ko je gledao drugo poluvreme mogao je videti koliko je kvalitetan Kanga, 5,5 je nije ni malo realna ocena.

avatar
marko bgd
Tuesday, 19.07.2016
23:11

stvarno je tako, pa bio je jedan od najboljih, jel pisac ovog teksta gledao mec, pa Kanga je skoro jedina svetla tacka pored Kahrimana i Kataia

avatar
Millanista 00
Tuesday, 19.07.2016
23:24

I ja se slazem za Kangu, odlican Katai, meni i Fibel nije bio los.

avatar
miroslavserbia
Tuesday, 19.07.2016
22:48

Ljudi, zaista je strasno kako igramo.. Odbrana jadna, vezni red totalno nepovezan, napad odsecen.. Katastrofa.. Kanga bolje da ne igra, Ristic je za njega klasa.. Cvetkovica nema nigde.. Rendulic i Fibel ko spali s Marsa.. Le Talek mora bolje.. Donald i Katai jedini zasluzili koliko toliko prelaznu ocenu.. Kahriman takodje.. Zaista ne znam, ali ovako ako budemo igrali ima da pukne petarda u Bugarskoj..

avatar
Denis Napast
Tuesday, 19.07.2016
23:41

Dobro,u neku ruku kada se malo razmisli nisu ovi za dz bili prvaci Malte,Puni optimizma,šampionskog duha,uigranosti,volje....Čak u nekoliko trenutaka su izgledali kao FC Ren iz francuske,nema tu igraju samo tako...Nije ovo Ventspils nije ovo Mladost iz Podgorice,ovi su bili vrlo opasni...Inače Rendulić,Luković pali na ispitu,Fibel i Cvetković zamalo...Hugo,Ibanjez slabooo opala im forma u pm...Muče trudi se,malo da se doigra biće ok...Ruiz za sada ništa od njega...Kanga pravi se kao da je neka zvezda...vidi se malo francuske škole,agilnosti...biće nešto od njega....Ali ljudi uz ovakvu odbranmenu liniju teško šta možemo...što je najgore nekolio srba su loši u timu plus stranac...znači naši nam trebaju u odbrani...Mitrovića idalje nema...a trebalo bi dovesti i još jednog...Pavićević je bio star ali je znao svoje kako i šta...jedino što je bio malo usporeniji zbog godina...

avatar
kizito
Tuesday, 19.07.2016
22:45

Hajde da ovo zaboravimo,samo se rezultat pise i pamti,a igrace da ocenimo posle prve utakmice u Bugarskoj.Naravno to ne vazi za Vieiru,koji ne zeli da se pomeri,ubaci,potrci...