Ocene - Tadić diktirao tempo, Veljković sve bolji, Milenković umalo tragičar

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 07.09.2018.
22:45
Izvor: Sportske.net

Evo ocena naše reprezentacije nakon duela protiv Litvanije.

EPA-EFE/TOMS KALNINS
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Povezane vesti

Srbija je zabeležila pobedu, imali smo 23 udarca ka golu, dva penala, četiri puta smo pogodili okvir gola, ali smo samo jednom zatresli mrežu gola golmana reprezentacije Litvanije.

Propisno smo se ispromašivali, na kraju strahovali i za sve bodove, ali su Litvanci bili nedovoljno skoncentrisani u napadu.

Ko se izdvojio u Srbiji?

Dušan Tadić je u prvom poluvremenu stvorio dve prilike za naš tim kada su stative pogodili Rodić i Mitrović, u drugom je spojio jednom Kostića sa golom, driblao je fenomenalno svoje protivnike, retko je grešio, postigao gol iz penala za koji je i najzaslužniji pored Mitrovića koji je oboren jer mu je maestralno doturio loptu. Ocena nije veća jer je promašio penal.

Izdvajamo i Veljkovića koji kupi iskustvo igranja u reprezentaciji i potpuno se oslobađa, danas je često iznosio loptu, bio i na polovini Litvanaca kada je bilo prilike.

Živković je imao par dobrih poteza sredinom drugog dela, Mitrović se kao i uvek borio kao lav, ali ni jedan ni drugi nisu imali sreće da postignu gol danas. Rukavina solidan u napadima, Maksimović i Matić sasvim solidni na sredini terena. Kostić ne tako dobar, ali je presekao loptu kod gola naše reprezentacije i uradio sjajan posao.

Milenković je odigrao odlično do nadoknade kada smo mogli da primimo gol, okliznuo se u stilu Stivena Džerarda, ali srećom Litvanci nemaju igrača koji se zove Demba Ba.  

Od rezervista izdvajamo Lukića čija odbrana je donela Srbiji tri boda večeras. Zbog toga i ocena koja je bolja od većine.

Srbija: Dmitrović 6,5 - Rukavina 6,5, Milenković 6, Veljković 7, Rodić 6,5 (od 77' Kolarov), Maksimović 6,5, Matić 7 (od 82' Lukić 7) - Živković 6,5, Tadić 7,5, Kostić 6 (od 90' Radonjić) - Mitrović 6,5.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
sef9
Saturday, 08.09.2018
16:35

(veljkovic sve bolji) jel smo mi gledali isti mec ? decko se pogubio totalno isti mec kao i protiv brazila smesan je al nije on kriv nego trener sto ga stavlja

avatar
BenkovackiManitas31*
Saturday, 08.09.2018
12:15

Obicno ne krikujem preterano pojedince ali Kosticu je vreme za klupu, mnogo je imao sansi da pokaze da zasluzuje u prvih 11. Mnogo se vec ceka a nikako da proradi, Radonjic i Zivkovic treba da budu krila

avatar
magister
Saturday, 08.09.2018
11:38

Zaista je čudno. Moj komentar čeka više od 10 sati. Postavljena samo 3 komentara. U čemu je problem. Nadam se da nije ideja da se pokaže kako i nema interesovanja za reprezentaciju, utakmicu, takmičenje. Prvo nije bilo gotovo nikakve najave utakmice, već naručena ogovaranja Nastasića i Milivojevića, a sad, ni posle pobede, ne puštaju se komentari.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 08.09.2018
09:04

Suvise malo su pokazali protiv ekipe kvaliteta Litvanije.

avatar
lewa9
Saturday, 08.09.2018
03:49

Костић 6? Да се не лажемо, човек не заслужује оцену 2. Прво што је класична једносмерна улица, трапав, не уме десну ногу да користи, сем за стајање ни за шта му ни не служи. Тадић је солидно одиграо, али је испао себичан око пенала, видело се да неће погодити, а сматрам да је бољи избор био Митровић. Требају му голови у репки, па макар и са пенала. У доброј је форми, сигурно да би му се самопоуздање додатно подигло. Штета за Жилета што није дао гол, солидно је одиграо. Остатак ту и тамо, ништа специјално. Ми покушавамо да направимо шансу, они севају контре, укратко. :D Некад стварно имам жељу да нас нека овако 'смешна' репрезентација одвали са неколико комада, чисто да се људи (ако се тако могу назвати) из ФСС-а дозову памети. :)
А шта сам ја овде рекао што није истина? Што сам прозвао ФСС? Објавите ми коментар.

avatar
magister
Saturday, 08.09.2018
01:27

Mislim da sam prvi put u životu napisao j između i i o - ubacijo - zbog čega se stidim i izvinjavam ako neko bude čitao.

avatar
magister
Saturday, 08.09.2018
01:24

Više nego solidna utakmica reprezentacije koja je poslednjih dana trpela veliki pritisak i organizovanu hajku. Reprezentativci, koje ja više nikad ne bih zvao ili makar dok se iskreno ne pokaju za to što su radili, Nastasić i Milenković, igrači pod ugovorom sa Lian Sportom, svojim intervujima i možda i iznuđenim izjavama su pokušali da pred utakmicu naprave strašan pritisak, lošu atmosferu i verovatno s namerom da utiču na rezultat i utiču na što skorije promene na poziciji selektora. Ponoviću da nisam navijač postavljanja trenerskih početnika u poziciju selektora, ali posle te harange, iz sve snage počinjem da navijam za Krstajića. Odigrano je danas jako dobro prvo poluvreme i veoma dobro drugo do poslednjih par minuta, kad se zbog neiskorišćenog penala i proklizavanja Milenkovivća u lošem trenutku podiglo samopouzdanje i javila nada kod Litvanaca. Ali smo i tad odigrali i dobro i požrtvovano, osim u jednoj situaciji, kad je ostavljen prostor po sredini u koji se ubacijo Litvanski igrač i skoro izašao sam pred Dmitrovića. Svi su igrali veoma dobro, naročito su zadovoljili *novi* igrači, Veljković, Rodić, Maksimović i Živković. Dmitrović 7 - Rukavina 6,5, Milenković 6.5, Veljković 7, Rodić 7 (od 77' Kolarov 7), Maksimović 7, Matić 7 (od 82' Lukić 7) - Živković 7,5, Tadić 8, Kostić 6,5 (od 90' Radonjić) - Mitrović 7,5. Posebno mi se dopao koncept sa Maksom kao drugim zadnjim veznim, gde smo uz visokog i dugonogog Matića dobili i jedan drugačiji profil igrača, okretnog čitača protivničkih namera. Sećam se da je Muslin probao Gaćinovića na desnom beku i da je to dobro izgledalo, pa bih voleo to da vidim u budućnosti, pošto zaista nemamo mnogo opcija. Pretpostavljam da će protiv Crnogoraca i Ljajić, SMS i Radonjić dobiti šansu od početka, možda i Spajić i Prijović. Mitar jako ubedljiv danas, rame uz rame sa Tadićem, dve stative, penal nad njim i još puno odlični poteza, veliki broj dobijenih duela, i što je važno, do samog kraja nije prigovarao sudijama, a onda, zamalo da dobije žuti.

avatar
AlexPFC
Friday, 07.09.2018
23:21

Veljković i Živković su opravdali poziv a Filipa Kostića ne treba više pozivati.

avatar
Man.United99
Saturday, 08.09.2018
08:49

Ja se ne bi odrekao Kostica ali malo klupe bi mu valjalo

avatar
Апис
Friday, 07.09.2018
23:01

Узимајући у обзир ,,снагу" противника, претанко је ово све (у глобалу) било вечерас. Тадић мало покварио утисак промашеним пеналом, али Боже мој...