Ocene - Mitar bez premca, odlični defanzivci

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 11.10.2018.
23:02
Izvor: Sportske.net

Ko je danas bio najbolji u reprezentaciji Srbije?

Epa/Abedin Taherkenareh
Epa/Abedin Taherkenareh

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je uspela da savlada Crnu Goru sa 2:0 u Podgorici i da se tako izdvoji na tabeli na prvom mestu sa 7 bodova.

Ko je bio najbolji danas?

Aleksandar Mitrović sa 2 gola je ponovo rešio pitanje pobednika, našao se kod drugog gola na pravom mestu, a prvi je dobra realizacija iz penala. Ipak, i pored toga se borio, skakao i tukao sa odbrambenim igračima Crne Gore, zadavao im mnogo problema i često odvlačio po jednog igrača sa sobom čime je stvarao prostor ostalim ofanzivnim igračima našeg tima.

Koga još izdvajamo? Odbrana je bila odlična, Milenković i Veljković su bili na visini zadatka, Rodić takođe. Izdvajamo i Maksimovića na sredini terena, Lukić je imao malo problema, baš kao i Tadić koga je teren u Podgorici sprečio da postigne gol i da pruži bolju partiju, iako se njegova klasa u par navrata videla.

Andrija Živković je bio jako bitan šraf ekipe, kao i Mijat Gaćinović.

Dmitrović 7 - Rukavina 6,5, Milenković 7,5, Veljković 7,5, Rodić 7 - Maksimović 7, Lukić 6,5 (od 72' Jovičić 7) - Gaćinović 7 (od 79' Milinković-Savić), Tadić 6,5, Živković 7 - Mitrović 8 (od 90' Radonjić).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
M_85
Friday, 12.10.2018
15:17

Ovaj Milenkovic ce biti zver za koju godinu!

avatar
Ribar sa Save
Friday, 12.10.2018
10:55

Opet sam ja gledao neku drugu utakmicu. Dmitrović dobar, Rukavina par grešaka, niti jedan prodor po meni trebao je Miletić igrati, Milenković odličan, Veljković nema šanse da dobije istu ocjenu kao Bleki a ni veću od Rodića, Rodić uz pouzdanog Blekija ubedljivo najborbeniji i najbolji uz najviše tačnih pasova te me prijatno iznenadio. Mislim da je pokazao kako se igrač zalaganjem i borbenošću može dobro prodati (kao i Bleki).
Lukić i Gaćinović mnogo slabiji nego ranije. Tadić ocena uredna, Živković to može mnogo bolje i sem te asistencije nije apsolutno ništa dobro učinio. Mitrović dobar, borio se standardno samo što opet nema centaršuteva sa boka koje on lakše pretvara u gol. Sergej je shvatio da mora da se bori te je samom reakcijom (uklizavanjem) omogućio drugi gol.

avatar
nemam pojma
Friday, 12.10.2018
09:58

Mitar on fire!!!

avatar
BenkovackiManitas31*
Friday, 12.10.2018
00:09

Milenkovica sam gledao prvi puta na SP i rekao sam odmah da je novi Vidic. Steta sta nikad nemamo vise od 1 ili 2 igraca koji igraju u zivotnoj formi. Eto sad recimo je to Mitrovic ali nema tu nikoga vise da se izdvaja. Vidim SMS se dize u nebesa zbog vanserijskog poteza (propustio loptu) ali neka nadam se da ce mu samopouzdanje porasti ali nema tu srece

avatar
magister
Thursday, 11.10.2018
23:55

Dmitrović 7 - Rukavina 7, Milenković 8, Veljković 7,5, Rodić 7,5 - Maksimović 8, Lukić 7 (od 72' Jovičić 7.5) - Gaćinović 7,5 (od 79' Milinković-Savić 7.5), Tadić 7, Živković 8 - Mitrović 8,5 (od 90' Radonjić). Povisio sam neke ocene za malo jer mislim da je odigrano jako zrelo, odgovorno i taktički i energetski, a da se po ko zna koji put pokazalo da to može biti dovoljno za pobedu. Da smo za nijansu tehnički bili na višem nivou, bila bi to katastrofa Crnogoraca. Sergej je pre gola uklizao, pa onda sproveo petom do Mitrovića, Živković sa Rukavinom zatvorio desnu stranu i asistirao za gol, Gaćinović i Rodić zatvorili levu stranu, a Lukić i Maksimović - centar. 4 4 2, gde su sredinu terena držala 4 mlada igrača - besprekorno u fazi odbrane i sa vrlo malo tehničkih grešaka u ofanzivi, velemajstorski napad Mitrović - Tadić i izuzetna igra Milenkovića i Veljkovića... Ne znam šta ko ovde misli, ali možda bi malo trebalo da povuku reč u odnosu na pljuvanja Krstajića. Skidam kapu zbog toga što nije odigravao sa alibijem, nego hrabro krenuo u stvaranje tima i naglasio da će to raditi uz jurenje rezultata, jer to i jeste najbolji način da se odmah stvara taktički zreo tim. Ako je istina, a nadam se da jeste, da se nije zauvek odrekao nikog i da će u sledećem ciklusu pozivati i iskusnije, a za neke organizovati dostojne oproštajne utakmice - onda je to za pohvalu. Ponoviću, Muslin je bolji trener, ali je bio tvrdoglav, reprezentacija je delovala sve slabije i slabije, a on nije bio spreman da uvodi igrače koji su već počeli da stiču zrelost u jakim Evropskim ligama. Ne bih nikad doveo Krstajića i to je bilo kockanje, ali na SP je odradio pristojan posao, i pokazao da mu je važniji interes ekipe, rizikovao i izgubio protiv Švajcarske, kod mene je tad dobio na poštovanju iako je morao nekog bržeg da ostavi sa Šaćirijem, a u ovu novu Ligu, krenuo je na pravi način. Za sad, zašto da ne: bravo!

avatar
Burazer
Thursday, 11.10.2018
23:50

Eto sta znaci kad igraju mladji, tj oni koji znaju da igraju fudbal, a ne oni koji su placeni da se reklamiraju na terenu.

avatar
mlk
Thursday, 11.10.2018
23:45

Milenkovic klasa nad klasama sve stize i jednostavno resava bez greska , ma novi Nemanja Vidic ! Veliko bravo i za Maksimovica borac bez premca, Lukic i Rodic dobri, Veljkovic bolji nego ranije i Dmitrovic izuzetno siguran, Zivkovic i Gacinovic sa mnogo defanzivni zadataka borbeni i odgovorni, Rukavina samo borben ali neprimetan, Tadic moze bolje a Mitar 2 komada i to je to BRAVO SRBIJA!

avatar
La bestia negra
Thursday, 11.10.2018
23:15

Tadic je zasluzio 3 max

avatar
petar000
Friday, 12.10.2018
01:13

Slazem se da je veceras bio jedan od gorih, ali dobro ima i on pravo na losu utakmicu. Po meni Gacinovic i Zivkovic nisu zasluzili vecu ocenu od Lukica, ali ajde to je to otprilike.

avatar
La bestia negra
Saturday, 13.10.2018
19:28

Nekako mi je delovao kao da mu je receno da promasio one dve sanse,a i par bespotrebnih pokusaja atraktivnog dodavanja

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Friday, 12.10.2018
08:32

Nemoj preterivati. Inace, ta druga rec u tvom nadimku se ne pise tako.