Ocene - Loše veče bekova, Jovančića, Pavkova...

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 18.09.2019.
23:16
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda je odigrala meč protiv daleko jačeg rivala koji je znao da iskoristi greške.

EPA/PHILIPP GUELLAND
EPA/PHILIPP GUELLAND

Povezane vesti

Nekoliko grešaka fudbalera Crvene zvezde, i sve su kažnjene.

Dok bi u domaćem prvenstvu verovatno ostali netaknute mreže nakon par grešaka u odbrani, danas su fudbaleri Crvene zvezde poraženi ubedljivo sa 3:0 od Bajerna koji je dokazao klasu.

Kako ocenjujemo igrače?

Borjan je bio standardno dobar, zaustavio je sve što je bilo u njegovoj moći i svakako je dobio prelaznu ocenu, dok je odbrana polovično bila dobra. Solidni su bili štoperi, dok su bekovi podbacili u ključnim momentima i oni su glavni krivci za ovaj poraz.

Na sredini terena očajna utakmica Dušana Jovančića, Kanjas nešto bolji, ali svakako u senci vezista Bajerna, dok su ofanzivni vezni fudbaleri Crvene zvezde radili veliki posao u odbrani, posebno mislimo na Van La Paru i Matea Garsiju. Sa druge strane, solidna partija Marka Marina koji je propustio najbolju šansu za Zvezdu.

Pavkov neprimetan, Boaći koji je ušao umesto njega bolji. Napominjemo i dobru partiju Vulića koji je uneo živost u igru Crvene zvezde.

Evo i ocena:

Borjan 7, Gobeljić 5, Degenek 7, Milunović 6,5, Žander 5,5 - Kanjas 6, Jovančić 5 (Vulić 6) - Garsija 5,5 (Vukanović -), Marin 6, Van La Para 5,5 - Pavkov 5 (Boaći 6).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Z
Thursday, 19.09.2019
11:37

Ja ne znam sta ste gledali ali Gobelja je (neverovatno ali istinito) odigrao TOP tekmu...sve do karsinalne greske...svakako preostro ocenjen sa 5

avatar
MarkoSi
Thursday, 19.09.2019
10:57

Borjan je primio gol glavom iz peterca što znači da snosi bar deo odgovornosti za isti (nije ni krenuo na loptu). Žander izgleda lepo, ali realno nema blage veze. Gobeljić je borben i na tome mu svaka čast, ali i on je strahovito tanak sa znanjem. Jovančić je prošle sezone bio mnogo bolji, ali on realno nema kome ni da doda loptu koju davi. Zvezda se jako loše kreće i u domaćem prvenstvu, a naravno i u Evropi. Opravdanje za lošu fizičku spremu po meni zaista ne postoji. Van La Para na početku povuče kontru i onda stane!? Pa zašto ste ga doveli? Da se ne bi video protiv Inđije ili da bi povukao kontru i stao protiv Bajerna? Treba mu utakmica, slažem se, ali to ne može i ne sme da utiče na njegovu želju i brzinu. Vulić je ponovo pokazao da je posle Marina najbolji vezista kog Zvezda ima (daleko ispred Ivanića i Jovančića), pa ako ne bude standardan u ekipi potpuno je jasno da ekipu kroji nešto drugo a ne kvalitet. Milunović je ponovo kiksao (srećom bez posledica) pa svi oni spinovi o Zvezdinom bedemu i letećoj tvrđavi ostaju samo bedni pokušaji pravdanja preskupo plaćenog promašaja. Degeneku, Kanjasu i Garsiji svaka čast kao i Borjanu (izuzimajući prvi gol gde je morao bolje da interveniše - što ne znači da bi epilog bio drugačiji).

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 19.09.2019
08:50

Malo ste nepravedni prema vecini - Gobelja je odradio odlican posao protiv klase kakav je Perisic, Pavkov je docekao sve i jednu dugu loptu, ali nije imao kome odloziti... plus, imao je mozda i najbolju priliku u prvom poluvremenu... sve u svemu, mislim da nam je porazu kumovala zelja da u drugom poluvremenu dodjemo do gola i da akcije gradimo iz posljednje linije. Mnogo smo gubili lopte i dopustali previse prilika. Prvo poluvrijeme odlicno.

avatar
deki trbic
Thursday, 19.09.2019
08:06

Realne ocene..

avatar
Wasqe
Thursday, 19.09.2019
07:16

Bojan dobar, Milunović i Degenek odlični.
Žander korektan, ima deo krivice za prvi gol. Gobeljić, jednostavno, nije ovaj nivo kao bek. Kao ni Jovančić na sredini. Kanjas najbolji igrač Zvezde, Mateo i Lapara defanzivno se potrošili i bili odlični. Marin nije imao prostora za više.
Pavkov sam, i on se trošio defanzivno.
Vučić, definitivno, ima mesta.

avatar
Ovono
Thursday, 19.09.2019
06:26

Pored ovog tima Bajerna bekovi i ne mogu imati bolje vece. Mene druga stvar odusevljava. Voditelj RTS a ija kao da nismo gledali istu utakmicu D. Vise srece i mogucnosti protiv bratskog Olimpijakosa!

avatar
Mani2
Thursday, 19.09.2019
06:10

Ove godine u ovoj grupi, bez bodova.

avatar
Deki.Stankovic.5
Thursday, 19.09.2019
14:08

Kao i prosle sto je bilo :D da nema navijaca frakcijaša kome bi smo se smejali.

avatar
FCMV
Thursday, 19.09.2019
03:30

Utakmica odlicna, Janderu treba utakmica kao i la pari.
Gledao sam uzivo tekmu, najblji utisak ostavila nova rasveta na stadionu i lica nemaca gde se cude otkud srbima toliko karata, bilo nas je svuda.

avatar
neme
Thursday, 19.09.2019
01:04

Ja ne znam sta sad ocekivati od Gobeljica Jovancica Pankova pa oni pre 3 godine nisu sanjali da ce gaziti travu Alianc Arene a mi bi sad da dobiju Bayern pa ne ide to tako.

avatar
Opet onaj Anonymous
Thursday, 19.09.2019
01:01

Mislim da smo mogli zavrsiti utakmicu sa samo jednim golom u mrezi da su imali malo vise snage. Steta sto onaj Marinov sut nije zavrsio u mrezi, bilo bi bas zanimljivo. Ali sve u svemu nije katastrofalno pa i Real je dobio od PSGa 3komada. A pogledajmo kolika je kod nas tek razlika u budzetu i vrijednosti kluba.

avatar
Milan Capkunovic
Thursday, 19.09.2019
00:24

Ljudi, budimo realni, ipak je Bajern jedan od 6-7 kandidata za osvajanje lige šampiona. Svi sad pričaju kako je Zvezda jeftino primila golove, a niko ne primećuje da je Zvezda imala trenutke kada je mogla utakmicu da preokrene u svoju korist, za razliku od prošle godine kada se već posle pola sata igre sa PSŽ-om videlo da nema šta više da se traži.
Inače ne slažem se sa nekim ocenama:
- Žander 5.5 - zaslužio je bar 6.5 jer se videlo da je brzinom i snagom mogao da parira igračima Bajerna, lepo je povlačio kontre i u nekoliko situacija je svojim prodorima izbacivao njihove igrače, a i odbranu odigrao sasvim solidno.
- Kanjas 6.0 - odigrao je za 7.0, vidi se da ima iskustva u jakim utakmicama, zna da zadrži loptu i da stabilizuje igru Zvezde.
- Marin 6.0 - odigrao je bar za 6.5, nije možda najbolje iskoristio svoje šanse, ali se jasno vidi da je pravi kapiten i klasa od igrača, retko kad smo mogli da uočimo neku njegovu grešku, jedino mu možemo zameriti što je propustio par najboljih prilika za Zvezdu na meču, inače bi mu ocena bila bar 7.0.

Generalno, sasvim solidan meč je odigrala Zvezda. Kod prvog gola se nije moglo mnogo šta učiniti, a kod druga dva gola je problem neiskustvo.
Mislim da Zvezda ove sezone može više da se nada trećem mestu nego prošle sezone.

avatar
riquelme
Wednesday, 18.09.2019
23:57

Ma koga boli uvo! Vazno da mi imamo 5 krila, 2 spora spica ali nam zato ne treba vezni od 2-3 miliona da pomogne Marinu da razigra Zvezdu i da ima kome Kanjas loptu da doda. Ma neee.. Kupuj Terza krilo na krilo, pa bar onda prodaj bar nekog pre nego sto dovedes novog. Trebali ste da kupite pravog veznjaka od par milona da poveze odbranu i Marina a onda i spicevi i tolika krila bi imali nekog znacaja...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 18.09.2019
23:38

Dajte Žanderu srpski pasoš i taman sa Gobeljićem, Jovančićem i Pavkovim u reprezentaciju Srbije.

avatar
Mika Delimicno Celav Maric
Thursday, 19.09.2019
12:46

Dacemo mu onaj stojketov kojeg se odrekao xD

avatar
mihmar
Wednesday, 18.09.2019
23:19

Vulic dobar igrac