Ocene - Ko je opravdao očekivanja u ekipi Partizana?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 17.09.2020.
22:25
Izvor: Sportske.net

Teško je bilo i za gledanje, još teže njima na terenu, ali sami su sebi zakomplikovali posao.

2020 Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com©
2020 Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com©

Povezane vesti

Iako se od početka videlo da je Partizan znatno kvalitetniji tim, crno-beli su jedva uspeli da izbore plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Protiv Sfintula su u Kišinjevu slavili sa 1:0 tek u 104. minutu golom Natha iz jedanaesterca, uz brojne propuštene prilike da posao završe znatno ranije.

U najvećem delu meča Sadik je bio u glavnoj ulozi, ali više se igrao sa nervima navijača Partizana nego sa odbranom domaćeg tima. Previše i prečesto je komplikovao u situacijama kada je trebalo šutirati na gol, pa su se brojne obećavajuće akcije traljavo završavale.

Ono što je Sadik propustio, mogao je da nadoknadi Asano, ali ni on se nije proslavio večeras kada je realizacija u pitanju.

Očekivalo se da kreativnost Sejdube Sume pomogne crno-belima da što pre razbiju bunker moldavskog tima, međutim, ni on nije imao previše ideja.

Mladi Stevanović je odigrao ispod očekivanja, potpuno bezopasan, nešto bolji bio je Lazar Marković u nastavku, a do gola odluke ni Natho nije bio na nivou koji se očekuje od njega.

Bekovi, opet do tog 104. minuta kada je Urošević centrirao za Lutovca, nisu imali upotrebljivih centaršuteva, ali u defanzivi im se nema šta zameriti.

Zdjelar i Vitas su imali par kikseva koji su mogli da naprave i veće probleme Partizanu, ali crno-beli su imali sigurnog i maksimalno koncentrisanog Stojkovića na golu, što se može reći i za još jednog veterana, štopera Bojana Ostojića koji je igrao bez greške. Doduše nije ni bio na prevelikim iskušenjima.

Partizan: Stojković 7, Miljković 6.5, Ostojić 7, Vitas 6, Urošević 6.5, Zdjelar 6, Natho 6.5, Asano 5.5, Suma 6, Stevanović  5.5, Sadik  5.5. Rezerve: Marković  6.5, Matić 6, Lutovac 7, Šćekić -.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 18.09.2020
20:31

Ukupan utisak o igri Partizana 5.5/10. Stanojević (taktika) 6/10

Stojković 7, Miljković 5.5, Ostojić 7, Vitas 6.5, Urošević 6, Zdjelar 5.5, Natho 6, Asano 5, Suma 5, Stevanović 5, Sadik 5. Rezerve: Marković 7.5, Matić 5.5, Lutovac 7, Šćekić -.

avatar
leon
Friday, 18.09.2020
07:56

Fudbaleri Partizana trebali bi da odgledaju meč TSC - FCSB,i da vide kako se bori za klub,šta je požrtvovanje,šta znači ostaviti i zadnji atom snage.Ono što mogu da vidim kao laik, ova ekipa Partizana je prosečna ekipa pa i za domaće prevenstvo (od 2 -5 mesta) a kamoli za evropu.Ne shvatam novinare ili sportske radnike kada pričaju o pojačanjima? Partizan nije doveo pojačanja,već zamene! U Partizanu je jedino dobro upravi,zato i dižu prašinu oko svega.Svi su krivi samo oni nisu.Parizan je srozan,bez rezultata i postaje pod njima samo jedan klub sa Banovog brda.Od tradicje se ne živi,ona se i stvara!!!

avatar
k.na.bicikli
Friday, 18.09.2020
10:53

ma sta prcicas ti..ne mozes uporedjivati te dve utakmice.Ovi nisu hteli pola da predu a partizan imao losu zavrsnicu.Pristup im je bio dobar ,mnogo su trcali.Parizan bi trebao protiv mnogo jaceg protivnika da igra pa bi onda videli to o cemu ti pricas..ovako protiv ovakvih autobus ekipa moze bilo ko da ispadne..

avatar
magister
Friday, 18.09.2020
20:42

Imam punih 65 i nisam malo puta gledao timove poput ovog Moldavskog kako napuštaju teren sa punom mrežom golova. To o završnici je priča kojom se opravdava ona sinoćna bruka. Pokušajte da zabeležite koliko je jednostavnih lopti, na daljinu od 5.6m dato pogrešno. Naravno da ne greše kad se dodaju Ostojić Vitasu, VItas Uroševiću, pa ovaj opet Vitasu, pa u krug do Miljkovića. To je bilo skoro nepogrešivo. Ali to nema nikakvog smisla. Tako se gubi vreme, a stvara veštački pozitivan utisak na osnovu statistike. Pogledajte Mančester Siti. Oni naprave tih 60+% poseda, ali za to vreme stvore 20 ili 30 šansi. Njihovi igrači se ne sapliću o loptu prijemu (i Sadik i Suma i Asano i Matić) kad su nadomak gola, oni ne greše kad dodaju na 5m igraču u šansi, oni ne šutiraju ko Suma 2x pokušaj spoljnog felša, oba puta - bez felša, lopta naravno ode 10m od gola ili da idu sami prema golmanu koji ne istrčava, a oni dotrče s loptom do njega, pa ne mora on da im skraćuje ugao, kad su sami to uradili i pogodili ga u nogu (Sadik), oni ne šutiraju panici iz sve snage pa da lopte idu ko zna gde ili po sredini gola, pravo u golmana. Nije to bio peh. To je naš način igre. Napravimo dve tri akcije na utakmici i na tome zasnimavo priču kako smo fantastični. Juče nije bilo ni toliko. Utakmica traje 90m, pa za to vreme tim 60 do 70x ide u napad. Pa mora bar pola tih pokušaja da liči na nešto što se trenira godinama.

avatar
magister
Friday, 18.09.2020
20:33

Ako ste Lave zaključke doneli na osnovu onog sinoć - onda ste čak i preblagi. A tačno je da nismo dovodili pojačanja nego alternative i tačno je da je uprava - najslabiji segment FK Partizan. I lepo je rečeno da se od tradicije (istorije) ne živi, već da se ona i - stvara.

avatar
ŠDanilo
Thursday, 17.09.2020
23:01

Ma kakav Suma, čovek je slab ko dete od 10 godina. Ne može loptu da zagradi.