Ocene - Kad sve što je bilo dobro padne u vodu...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.09.2020.
22:08
Izvor: Sportske.net

Odlično poluvreme u Evropi nije dovoljno...

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Partizan se od večeras okreće isključivo obavezama na domaćoj sceni, pošto nije uspeo da se plasira u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope.

Za mesto u grupnoj fazi tog takmičenja boriće se Šarlroa, koja je večeras u produžecima savladala Partizan sa 2:1 i poljski Leh koji je sinoć deklasirao Apolon sa 5:0.

Šta je Partizanu nedostajalo da se, umesto Belgijanaca, nađe u plej-ofu?

Mnogi će ''kao iz topa reći'' - Suma u startnoj postavi umesto neiskusnog Filipa Stevanovića koji sutra postaje punoletan. Reklo bi se da su u pravu, pošto Stevanović već izvesno vreme ne igra kako ume, a Suma je od samog ulaska u nastavku pokazao da bez njega u timu Partizan nema kreativnosti u napadu.

Prošle sezone, kada bi Suma zatajio, kreativnošću se isticao Bibars Natho, ali večeras je bio neprepoznatljiv, daleko od svojih najboljih partija u Partizanu. Čak je jedna njegova izgubljena lopta mogla još ranije skupo da košta Partizan, kada je Miljković požrtvovanom intervencijom sprečio teže posledice.

Ni Asano nije više što je bio, večeras čak ni njegova brzina nije dolazila do izražaja, a loša završnica i nepresizni šutevi već postaju njegov ''zaštitni znak'', mada je večeras upisao asistenciju za Sumu kod izjednačujućeg gola.

Daleko od nekadašnjih mogućnosti je i Lazar Marković, koji na kraju meča kao da je jedva stajao na nogama. I generalno, Partizan je prilično fizički pao po završetku regularnog toka meča, u produžecima je nestala odlična igra iz drugih 45 minuta.

U situaciji koja je presudila, najpre je kiksnuo Ostojić koji je igrao rukom i doneo slobodan udarac domaćinu, a onda je utisak da ni golman Stojković nije stigao da postavi živi zid kako je želeo i da je nespremno dočekao udarac Rezaija.

Od onih koje treba pohvaliti, izdvajaju se bekovi, posebno često osporavani Miljković, koji je odigrao jednu od najboljih partija u Partizanu, svakako najbolju u ovom najnovijem mandatu. Dva puta spašavao je Partizan požrtvovanim intervencijama, na kraju regularnog toka, pa na početku prvog produžetka. Dosta je pretrčao i borio se i Slobodan Urošević na drugoj strani, a nije loše delovao ni štoperski tandem Banjak-Vitas, s tim da Vitas zbog zdravstvenih problema nije izdržao do kraja, pa ga je u produžecima zamenio Ostojić.

Stojković 5.5 – Miljković 8, Vitas 7 (Ostojić 5.5), Banjak 7, Urošević 7 – Zdjelar 6.5, Natho 5 (Šćekić 5) – Asano 6 (D. Stojković -), Marković 5, F. Stevanović 5 (Suma 7.5) – Sadik 6.5.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 25.09.2020
03:50

Хоће ли бити неко саопштење јер то најбоље раде.

avatar
pfc11
Thursday, 24.09.2020
22:40

Ja neznam dokle će Stojković branit.Svaku ispucanu loptu daje protivniku a djeluje mi da nezna u pojedinim momentima dje mu je go.Daj brate onoga Stevanovića da brani.

avatar
Колатерална Штета
Friday, 25.09.2020
00:41

U potpunosti se slažem, ni prošle sezone nije bio najbolji golman u Partizanu, a o ovoj da ne pričam. Ove sezone mu ističe ugovor, nakon kraja sezone, zahvaliti mu se za sve šta je uradio i dovesti nekog krštenog golmana (a možda Pop stasa i bude regularno prvi golman, protiv Zlatibora je baš dobro branio)...

avatar
gilic
Friday, 25.09.2020
08:35

Стојковића су одавно требали да пошаљу у пензију. Код првог гола, да је био поповић ухватио би лопту, а Стојковић по ко зна који пут боксује и даје прилику противнику за други шут. А код другог се из авиона видела рупа у Стојковићевом десном крају гола. Дефинитивно је завршио са Европом, а ако имају памети у Партизану и са домаћом лигом.