Ocene - Ima li koga na nivou?

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 07.09.2019.
23:15
Izvor: Sportske.net

Jeste protivnik bio Evropski šampion, ali...

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Povezane vesti

Morali smo bolje.

Reprezentacija Portugala je danas slavila na stadionu "Rajko Mitić" pred oko 35 hiljada gledalaca rezultatom 2:4, i dok smo u napadu igrali možda čak i solidno, u odbrani je bila katastrofa.

Dmitrović nije briljirao na golu, posebno ga krivimo za prvi gol, a defanzivci su imali veliki problem sa objektivno jačim rivalima poput Ronalda ili Bernarda Silve.

Ipak, četiri gola su previše.

Nastasić i Maksimović nisu dobro odradili posao, Milenković nije na prirodnoj poziciji, ali je uspeo da postigne gol. Kolarov, kao i u većini slučajeva, više orjentisan na napad.

Matić i Milivojević su bili u podređenom položaju u odnosu na portugalski vezni red, dok je Kostić bio dosta bolji od Lazovića i opasniji po gol gostiju. Tadić dobar, odradio je posao sa dve asistencije, dok je Mitrović takođe odradio koliko je bilo do njega. Beležimo i fantastično dodavanje Tadića za Lazovića u prvom poluvremenu kada smo stvorili opasnu šansu.

Izmene su možda došle i kasno, Ljajić je uneo svežinu i on je ušao na vreme, a pred sam kraj je ušao Jović, kao i Katai.

Dmitrović 5 - Milenković 6,5, Nastasić 5,5, Maksimović 5, Kolarov 5,5 - Matić 5,5, Milivojević 6 - Lazović 5 (Ljajić 6), Tadić 7, Kostić 6,5 - Mitrović 6.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 08.09.2019
09:45

Ukratko, u odnosu na ocene izveštača, u odnosu na tim, igrače i koncepciju kod Krstajića - malo poređenje.

Dmitrović je branio i kod Krstajića, ali je odbrana drugačije bila postavljena. Uvek smo ipak imali klasične bekove i dva stopera. Tendencija je bila da se napravi mlađi stoperski tandem. Da nije ušao u kampanju protiv selektora i odbio da igra, verovatno bi Nastasić činio tandem sa Milenkovićem, ovako su igrali Veljković i Spajić. Stoperi su delovali dosta sigurno, osim protiv Ukrajine, koju utakmicu i ne računam, jer sam uveren da je tu neko drugi sastavio i tim i koncepciju, pošto je u potpunosti odudarala od prethodnih godinu dana uigravanog sistema.

Problem je postojao sa desnim bekom. Rukavina jeste u godinama, ali je bek, ima brzinu, ume da usprintava po svojoj strani, nema centaršut na nivou, ali je u postavci Krstajića - odigravao korektno i bio deo tima. Kolarov ume da se zaboravi i da zakasni u vraćanju, zato je bitno da na taj prostor posebnu pažnju obraća levi zadnji vezni, naravno i levo krilo.

Zadnji vezni, koje su mnogi priželjkivali - spletom okolnosti nisu igrali u tandemu kod Krstajića, zbog Milivojevićevog štrajka protiv selektora i to je bilo jako dobro za reprezentaciju. Dva slična igrača, znaju da *drže* loptu, ali ne i da ubrzaju igru. Po mom mišljenju, za tim su mnogo korisniji bili Maksimović i Lukić, iako im je cena na tržištu znatno niža. Ali sa njima smo imali - bržu tranziciju. Po mom mišljenju, idealan tandem bi bili Maksimović i Gaćinović (koji u klubu igra na toj poziciji). Maksimović je povređen, tako da je okej da JEDAN od dvojca (Matić, Milivojević) bude u timu.

Napad je manje više - sličan. Krstajić je preferirao Ljajića, ali je u poslednje vreme igrao i sa Lazovićem. Živković se tad još koprcao u Benfiki, sad ga nema, pa su i smanjene opcije za napad. Tadić i Mitrović su neprikosnoveni, Kostić uvek ima kritičare, ali i uglavnom odigrava makar korektno. Verovatno je ipak Tadić, Ljajić, Kostić iza Mitrovića najbolja opcija za start utakmice.

Stojković - Rukavina (Miletić), Milenković, Veljković, Kolarov (Rodić) - Matić, Gaćinović - Tadić, Ljajić, Kostić - Mitrović.

Sad kroz kvalifikacije treba uigrati tim za razigravanje one lige gde smo se izborili za popravni i - plasirati se.

avatar
REVØLT
Sunday, 08.09.2019
16:00

Kapa dole. Samo.Maksimovic umesto Gacinovica i Sulejmani umesto Kostica i.to.je to. Naravno, i.oprostajna za Stojketa i Baneta pa i Duska!

avatar
zabac86
Sunday, 08.09.2019
09:28

Kako Matiću manja ocena od Milivojevića? Mnogo više je uradio od Milivojevića a i odigrao je celu utakmicu. Drugo, kako Kostiću veća ocena od Mitrovića? Mitar dao gol, jedini se, pored Tadića borio napred, osvajao lopte, iznudio par prekršaja. Kostić ne može centaršut da pogodi. Toliko od mene.

avatar
Manipulator
Sunday, 08.09.2019
09:19

Tako i treba zbog saveza i Tumbe.

avatar
mrancic
Sunday, 08.09.2019
09:11

U ovoj reprezentaciji nije bilo mesta za Matića,Kolarova i za Lazovića.Fudbal nam je slab,forsiramo igru na sidraša (Mitrović).Nemamo vezni red ni kreatora koji bi pomogao Tadiću.Ono što Zvezda ima (Marin) nema Srbija.Okanimo se iluzija oko srpskog fudbala koga vode političari.Okrenimo se drugim sportovima gde nas predstavljaju kao veliku sportsku naciju (odbojka,vaterpolo,košarka,rvanje..).

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 08.09.2019
04:13

Posle krstajicai tumbakovica ne bi bilo lose da se i sasa ilic i savo milosevic oprobaju na klupi Reprezentacije jer ko zna mozda se cudo ipak desi.

avatar
Sanchez Bakero
Sunday, 08.09.2019
15:41

Ne, bolje Dejo da se oproba još jednom... može i Boško Đurovski. Inače, reč "reprezentacija" se piše malim slovom.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 09.09.2019
14:12

Ja ipak mislim daje ovo zivotna sansa da se u Reprezentaciji oproba i sasa ilic. Kad su mogi Krstajic i Tumbakovic zasto ne bi mogao i on. Od Zvezdasa bi mogli na klupu Reprezentacije Muslin, Mihajlovic, Piksi Stojkovic, Grof Bozovic ili Vladan Milojevic, ali oni se ne uklapaju u sistem nenada bjekovica u FSS Kokezijadi i Toleijadi.

avatar
04
Sunday, 08.09.2019
03:50

Ima, Tadić i niko više. Nisam ni očekivao da ćemo pobediti, max. remi nekom jadničkom igrom uz puno sreće ili poraz sa golom razlike. Da smo napadali, igrali brzo i grešili pa da shvatim tih 2:4, ali jadnom igrom doći do tog rezultata je 'veliki uspeh'.

avatar
The_Matrix
Sunday, 08.09.2019
02:05

Samo vi pojedincima pumpajte ocene pa neka umisle da su stvarno bili dobri. Tadic ocenu 7, a prodao brdo lopti...onda portugalci svi moraju biti ocenjeni sa 9 i10

avatar
Milos Kosta Kostic
Sunday, 08.09.2019
01:00

Kako to ovi rasprodali sve karte a bilo 35000 gledalaca? Trebalo bi ispitati koliko je karata stvarno prodato a koliko podeljeno? I zasto, po ko zna koji put, rts ne prenosi utakmicu? Kakva bre nova s? Dogadjaje reprezentacija, i svih ostalih koji nastupaju pod imenom Srbija mora biti u prenosu nacionalne televizije. Sramota za rts, drzavu, i ceo fudbalski savez.

avatar
REVØLT
Sunday, 08.09.2019
15:57

40000 je bilo.

avatar
Čeki
Sunday, 08.09.2019
00:41

Dmitrovic nije kriv za gol, Milenkovic ga je gurnuo (sta mu je vec ono uradio ne znam kako da nazovem jos ide glavom covek) jer nije gledao oko sebe. Plus je igrao on stopera, a Maksimovic beka tako da ne znam o kojo neprirodnoj poziciji pricate.

avatar
Don Silvio
Sunday, 08.09.2019
00:14

Mislim da bi trebao sad jedan clanak o Nemanji Vidicu. Cisto da ga malo pljuju kako je lose igrao za reprezentaciju.

avatar
REVØLT
Sunday, 08.09.2019
00:13

Kako mozes da napises Evropski? To je za jedinicu.

avatar
Carina_11303
Sunday, 08.09.2019
00:07

Kolarova, Matica i Ljajica ne treba vise pozivati u reprezentaciju, samo sto ocigledno niko nema hrabrosti da presece. Pa Kolarovu je uvek bilo bitnije da se istakne u napadu i da mu ime bude medju strelcima nego da ne primimo gol. Ne uspevam da shvatim sta je problem da u svakom sportu pre ili kasnije napravimo dobar rezultat i kako svi osim fudbalskih reprezentativaca "ginu" i kad nemamo kvalitet za visoke domete a u fudbalu vecito cemer, nezalaganje i disfunkcionalnost! Tuzno i bolno.

avatar
Mangus
Saturday, 07.09.2019
23:59

Prema imenima klubova gde nasi igraci igraju trebalo bi da imamo ozbiljnu odbranu. U realnosti, katastrofalni smo

avatar
El Nindža
Saturday, 07.09.2019
23:31

Ljudi, Tadić je klasa.