Ocene - Herojska ekipa Zvezde!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 29. avgust 2018.

  • 23:16

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Bilo je večeras i sjajnih i manje dobrih, ali ono što je Zvezdina glavna karakteristika - ovo je EKIPA u pravom smislu reči, sa sjajnim strategom na klupi. Zaslužili su ovaj uspeh.

Ocene - Herojska ekipa Zvezde!
Foto: EPA-EFE/ANDREAS SCHAAD
Borjan 9 - Imao je na početko ono istrčavanje u prazno, što je Savić ispravio, ali je već u narednih nekoliko minuta se i sam iskupio sa nekoliko odličnih reakcija. Sjajno je reagovao i u drugom poluvremenu kod onog slobodnog udarca, ali pogotovo u samom finišu sa još dve odlične odbrane. Kao i uvek do sada, unosio je sigurnost u kompletnu ekipu.

Stojković 7.5 - Nije bio na svom nivou u prvom poluvremenu, sa njegove strane stigao je i taj centaršut za Dabura kod vodećeg gola.

Savić 8 - Spasao siguran gol domaćih u 10. minutu, posle istrčavanja golmana Borjana, poput Rodića minut ranije, izblokirao je Daku. Početkom drugog skrivio i penal, ali se to na kraju nije odrazilo na rezultat.

Degenek 8.5 - Dabur mu je pravio dosta problema, pobegao mu je i kod vodećeg gola. Međutim, u drugom poluvremenu fenomenalna partija Zvezdinog štopera, i to u ofanzivi, namestio je oba gola Benu!

Rodić 8 - U poslednjem trenutku intervenisao u devetom minutu, kada je Daka izbio oči u oči sa Borjanom

Krstičić 8 - Imao je problema u prvom poluvremenu, ali u nastavku ponovo onaj pravi, gospodario je na sredini terena.

Jovičić  7.5 - Slično kao i kod Krstičića, taj tandem je proradio kada je bilo najvažnije.

Ben 9.5 - Jedan od boljih i u bledom prvom poluvremenu, a u nastavku - čovek odluke, uz Degeneka. Čovek koji je Zvezdu sa dva gola uveo u Ligu šampiona i ušao u istoriju našeg najtrofejnijeg kluba. U ovu ocenu moraju se dodati i njegovi golovi u prethodnoj fazi kvalifikacija, takođe izuzetno značajni.

Simić 6 - Bio je malo Milojevićevo iznenađenje u startnoj postavi, ali nije opravdao očekivanja. Nije došao do izražaja u ofanzivi, a u odbrani nedovoljno pomagao i bila je i logična odluka trenera Milojevića da ga zameni već posle 3 minuta igre

(Jovančić od 36.) 7.5 - Ni njegov ulazak nije odmah ispravio nedostatke u Zvezdinoj igri, nedugo zatim Salcburg je poveo. Ipak, u nastavku je sve došlo na svoje mesto, iako je Salcburg poveo sa 2:0 iz penala u 48. minutu.

Radonjić 7.5 - On je jedini pripretio u prvom poluvremenu, sa ''svoje'' pozicije, sa ivice kaznenog prostora, ali nije bio dovoljno precizan. Na njega su posebnu pažnju obraćali defanzivci Salcburga, nije došao do punog izražaja.

(Gobeljić od 82.) 7.5 - Odradio ono zbog čega je i uveden u posldnjih desetak minuta, da dodatno zatvori prilaze ka golu Borjana.

Milić 6 - Nije bio mnogo primetan, kontru u 32. minutu je loše završio, iako je imao i mnogo boljih rešenja. Jedan od slabijih večeras.

(Pavkov od 49.) 8.5  - Pokazao koliko vredi i koliko znači ovom timu Zvezde. Od njegovog ulaska sve je krenulo nabolje u Zvezdinoj igri, dao je veliki doprinos preokretu, posebno kod prvog Zvezdinog gola.

Trener Vladan Milojević - 10! Šta reći o ovom čoveku? Ono što sa Zvezdom radi u ovih nešto više od godinu dana, već je ušlo u istoriju. Večeras je pravovremeno reagovao, izvršio pravovremene izmene i - rezultat je stigao.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari