Očekivano, Zlatne lopte FSS-a idu u ruke Milojevića i Mitrovića

  • Autor: Beta

  • 17. decembar 2018.

  • 14:19

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Kao što je i najavljeno, Aleksandar Mitrović je najbolji srpski fudbaler, a Vladan Milojević najbolji srpski trener u ovoj godini.

Očekivano, Zlatne lopte FSS-a idu u ruke Milojevića i Mitrovića
Foto: Beta/Branislav Božić/Ev
Trener Crvene zvezde Vladan Milojević i napadač Fulama Aleksandar Mitrović dobili su danas Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije (FSS) za najbolje u 2018. godini.

"Mnogo mi znači ova nagrada. Ona ne može da bude individualna jer je fudbal kolektivni sport. Ona bi trebalo da pripadne svim mojim saradnicima, ljudima u klubu, zaposlenima, navijačima i svima koji vole Zvezdu. Imali smo jako dobru godinu. Sledeće godine treba da budem još vredniji i nadam se da ćemo 2019. napraviti još bolje rezultate", rekao je Milojević na svečanosti u Beogradu.

Milojević, koji je i prošle godine dobio nagradu, ove je osvojio titulu šampiona Srbije sa Crvenom zvezdom, koju je zatim uveo u grupnu fazu Lige šampiona.

"Nisam od onih koji gledaju u prošlost. Hvala vam svima, najviše mojim igračima jer bez njih ne bih bio ovo što danas jesam. Zvezda je ove godine na najbolji mogući način predstavljala Srbiju. To nam treba u ovom trenutku. Podigli smo nivo našeg prvenstva, za koje tvrdim da je dobro iako može da bude bolje"
, kazao je Milojević.

Aleksandar Mitrović je ove godine igrao odlično za reprezentaciju Srbije i bio je najbolji strelac Lige nacija.

Sa Fulamom je obezbedio plasman u Premijer ligu i ove sezone je jedan od vodećih strelaca engleskog prvenstva.

"Jedno od najvećih priznanja u dosadašnjoj karijeri. Sav trud, rad i disciplina koju sam uložio, na kraju se vratilo. Lepo je kada vas cene u zemlji gde igrate, ali nema ništa lepše kada vas cene kod kuće, vaši ljudi. Prezadovoljan sam. Hvala svima u Savezu na čelu sa predsednikom. Vidim koliko truda ulažu da vrate srpski fudbal tamo gde mu je mesto. Ovo je bila jedna od najboljih godina u srpskom fudbalu, što na reprezentativnom, što na klupskom nivou. Mnogo pobeda, što se mene tiče, i nadam se da ću tako da nastavim", rekao je Aleksandar Mitrović.

Fudbalski savez Srbije je svečanost priredio u hotelu Kraun plaza.

Bile su prisutne brojne zvanice, medju kojima izmedju ostalih i vodeći ljudi Crvene zvezde Svetozar Mijailović, Dragan Džajić, Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela, i Partizana Milorad Vučelić, Miloš Vazura i Ivica Iliev.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari