Obrt, sad Partizan hoće, Škuntelar neće?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 16.01.2015.
09:32
Izvor: Sportske.net, Sport

Najbolji strelac Partizana i Jelen Superlige Petar Škuletić priznaje da se trenutno nalazi "ni na nebu, ni na zemlji" kada je transfer u pitanju, ali je jedno raskrstio - nema šanse da ode u Kinu, Emirate, odnosno na istok. Hoće li stići ponuda iz Nemačke

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Novoformirana Uprava FK Partizan stopirala je transfer Petra Škuletića u francuski Lil odbivši ponudu tešku 2.7 miliona što je u određenoj meri razočaralo najboljeg strelca Jelen Superlige.

Premda je prvobitni stav bio da Škuletiću neće biti dozvoljeno da napusti Humsku u januarskom prelaznom roku, čini se da je ponuda koju je Partizan dobio iz Kine naterala predsednika i Upravni odbor da preispitaju svoje stavove.

U tu svrhu organizovan je sastanak predsednika Zorana Popovića, sportskog direktora Ljubiše Tumbakovića i Škuletićevog agenta Radojice Božovića što znači da do kraja prelaznog roka ostaje otvoreno pitanje transfera robusnog napadača.

Ono što je u datom trenutku izvesno, jeste da Petar Škuletić nema nameru da karijeru nastavi u Kini i to je stav koji ne mogu da promene nikakve pare.

"Neću da idem u Kinu. Ma nema šanse, ne postoje te pare za koje bih prihvatio da sada, sa nepunih 25 godina, odem u zemlju gde se, uz dužno poštovanje tamošnjoj ligi, odlazi pred kraj karijere" poručuje Škuletić u izjavi "Novostima".

Spekuliše se da je iz Kine stigla ponuda vredna preko 4 miliona evra a ponuđač je spreman da Škuletića finansijski obezbedi za duži niz godina. Ipak...

"Nije sve u parama. Valjda se i ja nešto pitam, a kad je tako, mogu da poručim da me Kina ne interesuje" jasan je Škuletić.

Momak koji je tokom jesenjeg dela sezone postigao 21 gol u svim takmičenjima i tako srušio prethodni rekord koji je držao Brazilac Kleo tvrdi da ima svoje principe što je pokazao i prilikom dolaska u Partizan.

"Kada sam prošle zime došao u Humsku, imao sam odlične ponude iz Turske i Rusije. Nisam trčao za novcem već sam poslušao srce i odlučio da zaigram za klub koji volim od kako znam za sebe" poručuje Škuletić.

Jasno je, dakle, da Petar Škuletić nema nameru da karijeru nastavi u nekoj od zemalja dalekog istoka i sve su prilike da će samo dobra ponuda nekog od klubova sa zapada zadovoljiti njegove apetite.

Koji su to klubovi?

Pre svega Dortmund, Nemci se interesuju, ali nije izvesno da će poslati ponudu u Humsku. Uz njih, priča se o Anderlehtu što bi navodno bilo povezano sa odlaskom Mitrovića, ali i dalje nema konkretnih poteza.

Ono što važi za Kinu, važi i za Emirate, Škuletić ne želi na naftni istok. Novac mu nije u prvom planu, izgleda da će ostati u Partizanu i sačekati leto kada je veći novac u igri.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke