Obradović: "Dobro funkcionišemo kao tim"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 25.03.2018.
16:36
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Levi bek Anderlehta i reprezentacije Srbije Ivan Obradović rekao je da "Orlovi" dobro funkcionišu i da je poraz od Maroka usledio kao posledica "par greščica".

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Poraz koji su reprezentativci Srbije doživeli u prijateljskom susretu sa Marokom nije previše uticao na samopouzdanje igrača.

Levi bek Anderlehta Ivan Obradović veruje da je promena sistema i "par greščica" dovelo do poraza ali se nada boljem rezultatu u susretu sa Nigerijom.

"Mislim da je bilo dobro, par greščica, ali sve je to normalno, promenili smo sistem i dosta drugačiji sastav u odnosu na utakmice koje smo igrali u novembru. Radićemo analizu i siguran sam da ćemo se još bolje pripremiti za Nigeriju", rekao je Obradović.

Mnoge je poraz od Maroka zabrinuo ali Obradović tvrdi da je prethodna utakmica pokazatelj da na Svetskom prvenstvu nema lakih rivala.

"Ta utakmica je pokazala šta nas čeka na Svetskom prvenstvu. Dobro je poznato da u fudbalu danas nema lakih protivnika, a Maroko je pokazao da je dobro organizovana ekipa koja voli posed lopte. U kvalifikacijama su bili prvi u grupi, nisu čak ni primili gol, tako da je sve to dobar pokazatelj šta nas sve čeka na Svetskom prvenstvu, odnosno da će sigurno biti iznenađenja", dodao je Obradović.

Priliku za iskupljenje Srbija će imati protiv Nigerije, još jednog učesnika Mundijala u Rusiji.

"Video sam ih u onim utakmicama u novembru, čak su i Argentinu pobedili. Fizički su dominantna reprezentacija sa dosta talentovanih igrača i neće biti lako. Ali sigurno da će ovo biti još jedna dobra provera, prilika da vidimo na kom smo nivou i naravno da poradimo na nekim stvarima. I nemam dilemu da su ove dve utakmice bile pravi izbor", kazao je Obradović.

Fudbaler Anderlehta tvrdi da je uprkos svemu što se događalo nakon završetka kvalifikacija za Mundijal atmosfera u ekipi dobra.

"Najbitnije da se stvara timski duh, dobro funkcionišemo kao tim, ne vidi se neka razlika između mlađih i starijih igrača, oseća se podrška. Ja lično sam se uvek u reprezentaciji osećao sjajno. Za sada je, dakle, sve kako treba i nadam se da će tako i ostati", zaključio je bivši fudbaler Partizana.

Prijateljska utakmica između reprezentacija Srbije i Nigerija igra se u utorak na "Hajv stadionu" u Londonu od 21 čas po srednjeevropskom vremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Sunday, 25.03.2018
22:11

Nigerija je mnogo jaka, nadam se da nasi nerealni navijaci ne pomisljaju da treba da pobedimo.

avatar
Gogi-11
Sunday, 25.03.2018
19:31

Dobro vi funkcionisete ali po splavovima i klubovima uz starlete.... ali na tetenu izgledate uglavnom kao i starlete posle burne noci...

avatar
Milan_89
Sunday, 25.03.2018
18:28

Ja ne znam sta komzumiraju ovi nasi fudbaleri jer ocigledno ne vide ono sto vide svi drugi - izgledate kao ja sa mojih 9 drugara na livadi kad igramo fudbal u gajbu piva.... Nije vazno ko ce pobediti jer cemo svi da pijemo. Tako i vi... Gubite al bas vas briga racun u banci samo raste

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Sunday, 25.03.2018
17:50

Konacno kako treba:-D Mani se, Ivane, ti si nebitan sraf, prvi ces otpasti ako dodje do nekih promena, bolje pricaj kako jeste nego da ukrasavas, imamo oci...

avatar
prike
Monday, 26.03.2018
09:51

Ne znam sto ti svi lupaju recke cak i kad si u pravu. Istina je takva, da kad god pimislimo da ne mozemo gore, nasi fudbaleri nas demantuju.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 28.03.2018
14:09

Ne znam kad to ja nisam bio u pravu, a za takvo bedno glasanje su zasluzni njihovi kompleksi i teska inferiornost. I da sad napisem da svima na portalu zelim svu srecu i uspeh, opet bi se nasli bar jedan ili dva palca dole, toliko me mrze.