O Mačvi se priča i u Holandiji!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 12.04.2019.
11:14
Izvor: Sportske.net

Momak koji je četiri sezone proveo u Holandiji preneo je tamošnjim medijima utiske iz Srbije i govorio o iskustvu igranja u Mačvi.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Superligaš iz Šapca angažovao je početkom sezone Australijanca Endrjua Marveđa (26) koji je u prošlosti nastupao u Holandiji.

Mediji iz "zemlje lala" želeli su da čuju kako se bivši fudbaler Telstara i Fortune Sitard snalazi u Srbiji i kakva su iskustva igranja u Mačvi.

"Uživam u vremenu koje provodim u Srbiji. Dosta se razlikuje kada se poredi sa zemljama u kojima sam igrao ranije. Koristim priliku da unapredim svoje kvalitete. Dobro iskustvo za mene", kaže Marveđo.

Defanzivni vezni nema veliku minutažu u Mačvi, ali o klubu ima samo reči hvale.

"Mačva mi je definitivno pomogla da podignem svoju fudbalsku igru na viši nivo. Klub me podržava u adaptaciji na Super ligu Srbije", ističe Australijanac.

Pohvale idu i na račun bivšeg fudbalera Partizana Darka Tešovića koji sada sa klupe predvodi ekipu Mačve.

"Darko Tešović je trener koji se trudi da mi podigne samopouzdanje. Ne traži da se adaptiram na druge, već da budem siguran u sebe. To mi je zaista pomoglo da podignem nivo igre ovde u Srbiji. Tešović je imao veliki uticaj na moju karijeru u poslednje vreme", zaključio je fudbaler Mačve.

Endrju Marveđo nastupao je u prošlosti za Adelejd siti (Australija), Telstar (Holandija), Fortunu Sitard (Hlandija), Borusiju Hildshajm (Nemačka) i Nojsterlic (Nemačka).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke