Nož u leđa - 'Braća' dolaze u Humsku po Leonarda!

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 05. januar 2017.

  • 09:58

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Fudbalski klub Partizan ipak će imati velikih problema da zadrži najboljeg igrača i najboljeg strelca jesenjeg dela šampionata u svojim redovima pošto je za Leonarda već stigla prva ponuda.

Nož u leđa - 'Braća' dolaze u Humsku po Leonarda!
Foto: Beta/BranislavBožić/Ev
Velika prašina podigla se u završnici jesenjeg dela sezone nakon saznanja da najbolji fudbaler i strelac Partizana u ugovoru ima otkupnu kaluzulu koja bi lako mogla da bude aktivirana u zimskom prelaznom roku.

Čelnici Partizana umirivali su "Grobare" porukama da "nije u planu" da Leonardo da Silva Souza bude prodat, ali je sve vreme bilo jasno da Brazilca niko ne može da zadrži ukoliko neko aktivira otkupnu klauzulu i igraču ponudi uslove koji mu odgovaraju.

Upravo tako nešto moglo bi da se dogodi u predstojećem prelaznom roku jer je solunski PAOK ušao u trku za Leonarda i to sa ponudom od milion evra koja je naravno odbijena.

Ono što može da brine "Grobare", jeste podatak da je PAOK na ovaj način samo pokazao da želi Leonarda, a da je interesovanje ozbiljno potvrdili su nam novinari blisku solunskom klubu.

Portal "paok24.com" piše da su crno-beli iz Soluna rešeni da dođu do Leonarda na ovaj ili onaj način, a poznato je i to da "onaj način" predstavlja aktiviranje klauzule iz ugovora koji Brazilac ima sa Partizanom.

Finansijska sredstva za plaćanje otkupne kaluzule iz Leonardovog ugovora PAOK bi mogao da obezbedi u danima koji slede jer se na relaciji Solun - Istanbul radi na realizaciji transfera Grija Rodrigesa u Galatasaraj.

Spekuliše se da su istanbulski "Lavovi" izdvojili 3.5 miliona evra za reprezentativca Zelenortskih Ostrva i ukoliko taj transfer bude realizovan u Humskoj imaju objektivne razloge da strepe za svog najboljeg igrača.

Jasno je da i od Leonarda zavisi da li će napustiti Humsku, ali Brazilcu ne treba stavljati taj teret na pleća jer u današnje vreme fudbaleri idu za boljom zaradom, a nema sumnje da će PAOK imati dovoljno dobru ponudu za najboljeg strelca Superlige.

Podsećamo da na klupi solunskog PAOK-a sedi Vladimir Ivić, a od pre nekoliko dana priključio mu se i dosadašnji trener Javor Matisa Miloš Veselinović i nema sumnje da pomenuti dvojac ima odličan uvid u kvalitete Leonarda da Silve Souze, pa ne čudi što će solunski crno-beli ove zime pokušati da ga angažuju.

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari