NOVO SAOPŠTENJE - Evo šta poručuju Andriji!

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 01. februar 2016.

 • 13:11

 • Izvor: Sportske.net, partizan.rs

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Fudbalski klub Partizan oglasio se još jednim saopštenjem kojim se šalje poslednja "molba" Andriji Živkoviću da lične interese stavi u drugi plan i povuče potez kojim bi pokazao da misli na kolektiv.

NOVO SAOPŠTENJE - Evo šta poručuju Andriji!
Foto: partizan.rs
Poslednjeg dana zimskog prelaznog roka u fudbalskom klubu Partizan posegnuli su za još jednom slamkom spasa po pitanju slučaja Andrije Živkovića.

Mladi fudbaler ne želi da produži saradnju sa klubom niti da promeni sredinu što crno-bele stavlja u ozbiljan problem. Ukoliko se do ponoći ne promeni ništa, Partizan će na leto ostati bez igrača i 2.5 miliona evra na ime "penala" za kršenje ugovora sa Apolonom.

Zbog toga su u Humskoj odlučili da izdaju zvanično saopštenje koje ovom prilikom prenosimo u celosti:

"O slučaju našeg prvotimca Andrije Živkovića se u poslednje vreme mnogo govori. Govorilo se o njemu tokom proteklih kvalifikacija za Ligu šampiona i tokom grupne faze Lige Evrope. Tada su provejavali tonovi oduševljenja njegovom igrom, sportskim potezima, govorilo se koliko znači timu i igri Partizana.

Govorilo se tada kako je Andrija Živković svojim nespornim fudbalskim kvalitetima doneo značajan priliv novca u Klub koji je, radom Uprave Dragana Đurića, bio u minusu 15 miliona evra, blokiranog računa i neisplaćenih plata onima koji svakodnevno nose život Kluba, žive za svaki njegov uspeh i teško preživljavaju svaki njegov neuspeh.

Zahvalni smo Andriji Živkoviću za sve što je pokazao na terenu. Zahvalni smo, međutim, i njegovim saigračima, trenerima, sportskom sektoru koji je smogao snage da u teškom vremenu pomogne ovoj Upravi da dug u proteklom periodu smanji za više od 3 miliona evra, da naše plate budu redovne i tačne u dan, da naše porodice budu obezbeđene jer je sigurnost i izvesnost osnov svakog dobrog rezultata.

Mi smo činili sve da kao tim pomognemo Andriji i Partizanu. Niko od nas pojedinačno nije ni mogao biti zaslužniji, svi smo dali sebe, od portira do finansijskog direktora, od spremačice do direktora Teleoptika. Mi cenimo iskrenost i istinu, vrednosti koje su oduvek krasile naš Partizan, i u težim vremenima.

Danas smo strahu da pojedinac stavlja sebe iznad kolektiva, da motor Parnog valjka ne želi da razume da samo mnoštvo kapi čini slap u svoj njegovoj lepoti.

Naše porodice su sa pravom zanrinute. Već su prolazile kroz teške momente neizvesnosti. Niko od nas to nije zaslužio. Naprotiv, činili smo i činićemo na dobro našem Partizanu jer mi bez njega ne postojimo, jer je on iznad svih nas.

Nama su i preci služili crno-belim bojama. I naši će potomci biti deo crno-belog mozaika. Klub je večan a svi mi prolazni.

Verujemo da i Andrija to zna. Verujemo da poštuje ne samo svoje saigrače sa kojima je zajedno doneo radost u naše domove, verujemo da sada u njih neće uneti zebnju i strah.

Nama je Partizan sve. Naša kuća. Andrijina kuća. Kuća u kojoj su i danas domaćini Peđa Mijatović, Mateja Kežman, Savo Milošević, Lazar Marković, Aleksandar Mitrović, svi oni koji su ovoj kući znali da se oduže.

Neka u njoj i naš Andrija, ma gde bio, bude zauvek ponosni domaćin a ne sa tugom i lošim uspomenama nerado viđen gost
" stoji u saopštenju Radne zajednice.

Podsećamo da je Omladinska škola na isti način reagovala u slučaju Andrije Živkovića, pa se novo saopštenje može razumeti kao još jedan od apela da mladi fudbaler promeni svoj stav.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari