Novo ime u trci za novog selektora! Umesto Zvezde - reprezentacija?

Autor: Darko Mitrović
petak 14.06.2019.
09:22
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Pošto dogovor sa Ljubišom Tumbakovićem (još) nije postignut, sve veći broj kandidata ''vreba'' iz drugog plana!

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije juče je ostala bez selektora Mladena Krstajića, koji je završio svoju jednoipogodišnju misiju na klupi ''Orlova'', ali njegov naslednik još nije izabran.

Pisali smo pre par dana, u Fudbalskom savezu Srbije ne žele da donose ishitrenu odluku o novom selekrtoru, već žele da naprave najbolji mogući izbor pred jesenji nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i ključnu utakmicu protiv Portugala.

Ljubiša Tumbaković ser u jednom trenutku činio kao siguran izbor, ali navodno sada čelnici FSS pregovaraju i sa Veljkom Paunovićem, Ivanom Jovanovićem, Slavišom Jokanovićem, Draganom Stojkovićem Piksijem.

Njihova imena su se i prethodnih dana pominjala u medijima, a danas je u ovu trku ''lansiran'' još jedan potencijalni kandidat - Goran Đorović!

Selektor mlade reprezentacije Srbije je prošlog meseca figurirao kao ozbiljan kandidat za novog trenera Crvene zvezde dok je trajala neizvesnost oko ostanka Vladana Milojevića, a kada je Milojevićev ostanak potvrđen, ta priča je završena.

Međutim ''Žurnal'' danas otkriva da u Savezu razmišljaju i o Đoroviću kao novom selektoru, pa postoji mogućnost da se sa konačnim izborom sačeka do kraja U21 Evropskog prvenstva, gde će Đorović voditi ''Orliće'' koji su se na ovo takmičenje plasirali odličnim igrama u kvalifikacijama i sada gaje najviše ambicije.

Prvu utakmicu mlada reprezentacija Srbije igra 17. juna protiv Austrije, tri dana kasnije protiv Nemačke, a 23. juna je na programu meč protiv Danaca.

Samo prvoplasirani iz grupe sigurno ide dalje, dok će drugoplasirani morati da ima bolji skor od preostale dve drugoplasirane selekcije.

Dakle, ako Đorović sa ''Orlićima'' ode u samu završnicu, ne treba da iznenadi ako postane i najozbiljniji kandidat za selektora ''A'' tima.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 14.06.2019
16:46

Ja sam za Pericu, Perica Ognjenović za selektora!

avatar
Magija to smo mi
Friday, 14.06.2019
14:00

Iako sam partizanovac, iskreno bi voleo da to bude Piksi. I da se vrate PLAVI dresovi jer ovi crveni su mi toliko ogavni da ne mogu vise da ih gledam

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 14.06.2019
12:42

Goran Djorovic ni bi bio lose resenje, ali Reprezentaciji treba trener sa vise iskustva. Piksi Stojkovic ili Jovanovic.

avatar
Savoa
Friday, 14.06.2019
10:52
avatar
magister
Friday, 14.06.2019
10:28

Od početka je ideja da selektor bude - Zvezdin čovek. Ako može da se kaže ideja. Naređenje. Kao što je bilo i da Zvezda mora da bude šampion, jer je to u interesu nacije. Ima više Zvezdaša. Eto, i to je jedan od načina kako da dođe do što većeg procenta. Svaki postupak, svaka reč, svaka naredba, svaka fantomka, svaka šipka u glavu, svaki užas po nas je deo kampanje koja nikad ne prestaje. Krstajić je verovatno bio slučajna greška Kuma, pa se samo čekao poraz zbog kog će ga se moći rešiti. Čak su hteli da ga menjaju i pošto je pobedio u grupi u Ligi Nacija, pa valjda tamo neko iz marketinškog tima rekao da to nije dobar momenat i da se sačeka prvi poraz. Samo napred!

avatar
Z
Friday, 14.06.2019
10:19

Momci, Ognjen Koroman selektor😂.....ne sprdam se

avatar
Z
Friday, 14.06.2019
11:02

Trolujem naravno.....kako je krenulo, ne bi me cudilo

avatar
REVOLT OF MILAN
Friday, 14.06.2019
17:31

A sto si onda napisao da se ne sprdas? :-D

avatar
Колатерална Штета
Friday, 14.06.2019
09:59

Piksi, Jokanovic, Tumba, pa čak možda i Buvač trenutno dolaze u obzir

avatar
prike
Friday, 14.06.2019
09:54

Прекините да нас плашите.

avatar
REVOLT OF MILAN
Friday, 14.06.2019
09:41
avatar
Bojan Samardzic
Friday, 14.06.2019
09:31

Pa dobro, lijepo je to sto se tice kontinuiteta, da se selektor postavlja iz 'domace kuhinje' (da ne kazem iz sistema, jer ne postoji), ali ne bismo time dobili puno po pitanju pozivanja igraca koji su bili u losim odnosima sa Krstajom. Tumba ima kakvu-takvu karijeru, iskustvo, autoritet...