Novo ime u igri, evo koliko će Partizan platiti ukoliko otpusti Đukića!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 04.03.2018.
16:17
Izvor: Sportske.net

Situacija je prilično jasna ali nimalo jednostavna. U Humskoj su već otpisali Miroslava Đukića, traži način da rastanak bude što bezbolniji po klub. Za to vreme traje potraga za naslednikom.

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Dvogodišnji ugovor koji Miroslav Đukić ima sa Partizanom još uvek je na snazi i upravo je on najveća prepreka da crno-beli okončaju saradnju sa aktuelnim šefom struke.

Nakon poraza koji je šampion Srbije pretrpeo u Nišu u Humskoj su složni da je vreme da neko ogovara, a kola se, kao i uvek u ovakvim situacijama, lome na treneru.

Navijači sa nestrpljenjem iščekuju vesti iz Humske ali će morati da se strpe još neko vreme jer Miroslav Đukić ne namerava da sam podnese ostavku. Trener Partizana rekao je šta misli o tome nakon jučerašnje utakmice u Nišu, a sebe je zaštitio na vreme unošenjem klauzule u dvogodišnji ugovor koja mu garantuje obeštećenje od 600.000 evra ukoliko mu klub uruči otkaz!

Zbog toga u Partizanu pokušavaju da pronađu adekvano rešenje što bi u ovom momentu mogao da bude sporazumni raskid saradnje.

"Mondo" prenosi saznanja vezana za imena koja su trenutno u igri kada je u pitanju naslednik Miroslava Đukića. Uglavnom su to treneri koji se redovno dovode u vezu sa crno-belima kada usledi ovakva situacija, a mora se reći da ih je bilo u poslednje tri godine.

Navijači bi voleli da ponovo na klupi vide Aleksandra Stanojevića i on je ujedno prva želja aktuelne uprave ali je problem u tom što bivši trener PAOK-a ne želi nazad u Humsku.

Najnovija vest koju su plasirali beogradski mediji glasi da je Partizan zvao i Marka Nikolića, tvorca prošlosezonskog uspeha koji trenutno sedi na klupi Videotona. Pitanje je ipak kakve su šanse da Nikolić preuzme ekipu ako je prošlog leta odlučio da napusti srpski fudbal iako mu je nuđen bolji ugovor od strane čelnika Partizana.

Među trenerima koji se dovode u vezu sa preuzimanjem "Parnog Valjka" nalaze se još Ilija Stolica, Zoran Mirković, Branko Brnović i Radomir Antić.

Reklo bi se da kao najrealnije rešenje participira Ilija Stolica koji je prošlog leta bio na korak od Partizana ali se tada uprava okrenula Đukiću. Bivši pomoćni trener crno-belih radi kao šef struke novosadske Vojvodine ali se spekuliše da ugovor koji ima sa "Starom Damom" ne bi predstavljao problem ukoliko bi odlučio da se preuzme Partizan.

Bilo kako bilo, čelnici Partizana moraju prvo da nađu modus za rastanak sa Miroslavom Đukićem jer jednostrani raskid saradnje nije opcija pošto bi značio i ogroman finansijski udarac za crno-bele.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Sunday, 04.03.2018
22:17

Kada vec nema obraza i karaktera da podnese ostavku, protiv Djukica treba podici tuzbu za narusavanje ugleda Partizana uz zahtijev da vrati novac dobijen na ime nezasluzenih plata. Isto tako treba podici tuzbu protiv Ilijeva i Vazure zbog stetnih ugovora za klub prilikom dovodjenja promasenih pojacanja. Prilikom izbora novog trenara obavezan uslov mora biti patoloska odanost Partizanu.

avatar
indija durot
Sunday, 04.03.2018
22:03

Gospodin Radomir Antic bio bi idealno resenje za grobare ali mislim da on sa trenutnom upravom ne bi ni razgovarao jer je svestan sta se i kako radi u nasem fudbalu

avatar
El Matador PFC-FCB
Sunday, 04.03.2018
22:02

Ilija Stolica već pristao, preostaje samo da se dogovorimo sa Đukićem i da Ilijin ugovor sa Vošom oborimo na sudu s obzirom da NIJE overen!

avatar
neme
Sunday, 04.03.2018
21:22

A ko ce da oteta Ilieva koji je doveo Ozega pantica sumu mitrovica zdjelara sve one koji su oterani i ne mogu igrati nigde vule ostoja jeftovic pa takve iste igrace ima i napredak.

avatar
indija durot
Sunday, 04.03.2018
22:04

zdjelar je odlican.zalim sto nije dosao kod nas.za ostale si u pravu.

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Sunday, 04.03.2018
20:57

Sad lepo prodajte kapije i kupite neke jeftinije kad ste bili toliko pametni!

avatar
Sunday, 04.03.2018
20:36

Pa ni Stolici ne ide u Vojvodini,ne vidim koja je svrha dovoditi ga.To bi bilo s konja na magarca što se kaže.Po meni Antić,Nikolić,Stanojević,Ivić. Svi ostali nemaju dovoljno iskustva da naprave nešto u Evropi a uprava je rekla da nam je to cilj,pa sad...

avatar
Ml
Sunday, 04.03.2018
20:32

Vise bih voleo da dodje Antic neego Ronaldo i Mesi zajedno !!

avatar
DeXy \'92
Sunday, 04.03.2018
20:20

Radomir antic ili tumbakovic,ja bih vise voleo antic da dodje

avatar
ercov
Sunday, 04.03.2018
20:18

Ne moze se traziti neko kvalitetan i strucan ako tog kvalitetnog i strucnog ne trazi kvalitetna i strucna osoba. Uprava kluba kao prvo, mora da trazi novog sportskog direktora a kao drugo, novi sportski direktor da dovede novog trenera a kao trece, da u ugovoru postoji klauzula da u slucaju lose procene i losih rezultata, jedan i drugi odu u paketu bez nadoknade. Odgovornost mora da postoji a ne kao do sad, em sto su svojim losim radom i losim procenama srozali ime kluba, unakazili klubsku kasu i karijere mnogih fudbalera, jos im klub nakon svega mora isplacivati nadoknade. Odgovornost se odnosi i za ljude u upravi kluba jer ako se milionski minus ne smanjuje vec raste onda i oni moraju pod hitno iz kluba.

avatar
Osijek 51
Sunday, 04.03.2018
20:14

Zbog toga sto je narusio ugled Partizana, Djukic je duzan da vrati novac koji je do sada primio na ime nezasluzenih plata

avatar
AlexPFC
Monday, 05.03.2018
00:03

Možda je bolje da uprava na brzinu uvede pravilnik u vezi kršenja klupskog ugleda po kom bi Đukić bio kažnjen sa 600,000 ukoliko u sredu ne pobedi Rad. Zvuči legalnije :)

avatar
Колатерална Штета
Sunday, 04.03.2018
20:04

Za Stanoja i Nikolica nemamo sanse da ih dovedemo

avatar
Колатерална Штета
Sunday, 04.03.2018
20:04

Mirkovic ili Antic...

avatar
Delije Sever 021
Sunday, 04.03.2018
19:38

Ajde bre,platili ste Sumu skori 2 miliona,pa sta je 600.000 e za vas da date treneru koji vam je obezbedio Evropu i zaradio pare,nemoj da ste cicije

avatar
Vidicnemanja
Sunday, 04.03.2018
19:01

Do leta nema potrebe da se bilo sta menja jer je sezoma za Partizan zavrsena.Radomira Antica treba dovesti za koordinatora koji bi pomogao da se dovedu pravi igraci umesto ilijevih bombasa.Pitanje je i koliko je Stolica dobar za novi evropski juris jer nema nekog iskustva za evropu.Slucaj sa Bajernom uci da bi dolazak Antica mnogo znacio za Partizan ali je veliko pitanje kako ova trojanska uprava stoji sa njim

avatar
Che NS
Sunday, 04.03.2018
18:10

Stanojevica ili Antica!!!

avatar
Silent
Sunday, 04.03.2018
17:56

Nemaju oni igrace Murinja da dovedu bez nastavka pomoci od sudija i fss ispali bi iz lige

avatar
Al(a)din
Sunday, 04.03.2018
17:46

Izjavljujem iskreno saucesce Grobarima sto moraju trpeti Djukica. Setite se sta sam vam ja pisao o njemu, ili ako ne mozete, povratite moje komentare od te vesti, pa do dana danasnjeg. Dakle, ono sto treba Partizan uraditi je otpustiti celu upravu (osim Ilijeva) i dovesti novu upravu i novog trenera.

avatar
AlexPFC
Sunday, 04.03.2018
17:40

Partizan nije ni prvi a ni poslednji tim koji je upao u rezultatsku krizu zbog nesposobnosti nekog trenera. Zato ne treba izmišljati rupu na saksiji već primeniti već oproban princip koji je donosio rezultate. Ugledao bih se na Bajern i njihovo rešenje sa Jup Hajnkesom do kraja sezone. Mislim da bi odlično bilo da jedno veliko i ostvareno fudbalsko ime poput Radomira Antića preuzme klub do kraja sezone a onda ga postaviti na mesto sportskog direktora. Posle toga Antić neka odabere adekvatnog trenera sa iskustvom i dobrim CV-em. Ne sme nam se ponoviti novi Đukić, tipa bio dobar fudbaler, ljubazan i kulturan čovek a u stvari veze sa životom nema!

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Sunday, 04.03.2018
17:35

Ko je mogao da aminuije takvu klauzulu, za ime Boga miloga?! Zbog cega se i Vlada ne spominje kao moguci kandidat?! Antic, Nikolic i Stanojevic su nerealni i iluzorno je ocekivati da se oni pojave kao spasioci (narocito se to odnosi na Antica za kojeg verujem da apsolutno ni ne pomislja na tako nesto pod stare dane), Mirkovic nije jos uvek na potrebnom nivou i ne bi bio dobro resenje (bar u ovom trenutku) isto kao i Branko- jedino Stolica dolazi u obzir. Podjednako je bitno ako ne i bitnije ko ce biti novi SD, a ja bih voleo da to ponovo bude Tomic, a ako ne on, onda Zahovic mada ni on sigurno ne bi dolazio iz onog Edena u ovaj deveti krug ovde.

avatar
AlexPFC
Monday, 05.03.2018
00:05

Iliev i Vazura su se složili sa tom klauzulom, još su se hvalili kako su po gospodina Đukića išli u Španiju :) Najjači komentari na ovu temu su definitivno svi oni u kojima se tražio produžetak ugovora sa Đukićem, valjda da nam ga neko bogatiji ne otme :) Mada, ovaj je još u klubu i možda će imati šansu da nas pokopa i protiv Rada...

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Monday, 05.03.2018
14:28

Ne mozda nego sigurno...

avatar
Dule Djavo
Sunday, 04.03.2018
17:30

Marko je oteran iz Partizana. I tesko da ce se vratiti opet

avatar
Alexander Stonsky
Sunday, 04.03.2018
17:30

Đukić je najbolji izbor i dalje. Nema boljeg da može doći.

avatar
FCPartizan1970
Sunday, 04.03.2018
17:29

Cim uprava odugovlaci ovoliko ostace on do leta, a mi cemo se nadati kvalifikacijama za LE. Osigurao se Djukic na vreme ovom klauzulom, a obraza nema da podnese ostavku. Po meni najbolje je resenje Stolica, ali pitanje je da li ce u istoj sezoni promeniti treci klub. Nikolic nece doci ima ugovor od 3 godine i idem mu dobro, dok je Stanojevic rekao da se nece skorije vratiti u rupu od nase lige skorije. Treba nam jedan Gatuzo da podigne ekipu. Saleee ucii trenerski posao. Napred Partizan