Novi srpski biser - Brani u Holandiji, navija za Partizan, čeka poziv Perice Ognjenovića

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.04.2018.
13:25
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Konkurencija na poziciji prvog golmana golmana reprezentacije Srbije u narednim godinama mogla bi da bude baš zanimljiva, kad stasaju ''neki novi klinci''.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Do sada, Vladimir Stojković je bio neprikosnoven, mada mu je Marko Dmitrović odnedavno već veoma ozbiljna konkurencija za mesto u startnoj postavi ''A'' reprezentacije Srbije, dok Predrag Rajković svoju šansu vreba iz drugog plana.

Izuzimajući Stojkovića, radi se o mladim golmanima koji dugo još mogu da konkurišu za mesto u našem nacionalnom timu, ali dolaze i nove generacije, među kojima takođe ima mnogo darovitih čuvara mreže.

Tu je u prvom planu Rade Svilar iz Benfike, koji već ima i iskustvo iz Lige šampiona, zatim dosta se u narednim godinama očekuje i od Vanje Milinković-Savića, pa Radunovića, a sada se pojavilo i još jedno, novo ime na koje treba obratiti pažnju.

U pitanju je Radomir Novaković, 18-godišnji golman holandske Rode, koji je do sada imao zanimljiv životni i fudbalski put.

''Rođen sam u Menhengladbahu. Moji roditelji, otac Zoran i majka Senka, preselili su se u Kikindu kada sam imao dve godine, a već u dvanaestoj vratio sam se u Nemačku.

Tamo sam nastupao za mlađe selekcije Menhengladbaha, a u martu sam potpisao profesionalni ugovor sa Rodom za koju sam debitovao tokom priprema za novu sezonu'',
istakao je Novaković u intervjuu za ''Alo Sprint''.

Već u nardnoj sezoni očekuje da se iz omladinskog tim preseli među prvotimce Rode, a istovremeno se nada i pozivu u reprezentaciju Srbije do 18 godina, koju predvodi Perica Ognjenović.

''Lično me nisu zvali, ali sam obavešten da su dobili moje snimke sa utakmica, pa čekam da mi zazvoni telefon. Iskreno, očekujem i poziv selektora Perice Ognjenovića za reprezentaciju Srbije do 18 godina'', poručuje Novaković.

Iako ne živi u Srbiji, povremeno prati i domaću ligu, posebno ekipu Partizana, čiji je navijač.

''Još odmalena više preferiram Partizan, a što se tiče domaće lige, ne gledam je toliko redovno. Naravno da večiti derbi ne propuštam, baš kao ni nastupe naše reprezentacije'', poručio je Novaković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NeWave86
Thursday, 05.04.2018
16:23

Odmah shvatis da je decko normalan tip... Ocekuje poziv za repku do 18.A neki bi posle 10 profi meceva da idu na Sp.