Novi šok za ''Orliće'', Živković tragičar!

Autor: Darko Mitrović
utorak 20.06.2017.
19:51
Izvor: Sportske.net

Rezultat koji ne odgovara ni Srbiji, ni Makedoniji u drugom kolu Grupe B na Evropskom U21 prvenstvu u Poljskoj. Andrija Živković ponovo najbolji u našem timu, ali u drugom poluvremenu baš ga je poterao maler...

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Posle 0:2 protiv Portugala, mlada reprezentacija Srbije danas je remizirala sa Makedonijom (2:2) i sada je samo nekakvo čudo može odvesti u polufinale Evropskog prventva.

''Orlići'' su odlično ušli u utakmicu, imali su kontrolu dešavanja na terenu, diktirali ritam igre i vremenom počeli da stvaraju sve izglednije prilike.

Prvu je imao Mijat Gaćinović u devetom minutu, kada je Plavšić munjevito probio do kaznenog prostora rivala, a vezista Ajntrahta snažno šutirao sa 18 metara, ali preko gola.

Samo dva minuta kasnije, još bolja prilika za Marka Grujića, ali epilog je bio isti kao i protiv Portugala u sličnoj situaciji. Ponovo je Andrija Živković centrirao sa desne trane, a Grujić udarcem glavom poslao loptu pored gola.

Prvi veliki problem za naš tim dogodio se već u 13. minutu, posle oštrog starta Markoskog na Milanu Gajiću. Naš desni bek je zaradio jak udarac u skočni zglog, izdržao je do kraja poluvremena, ali je u drugom delu igre na teren morao Aleksandar Filipović.

Ipak, reprezentacija Srbije uspela je da povede deset minuta kasnije, kada najpre nije dosuđen prekršaj nad Grujićem u kaznenom prostoru Makedonaca, ali u nastavku akcije Đurđević dodaje loptu do Mijata Gaćinovića, a ovaj je sa osam-devet metara šalje u mrežu - 1:0.

Ko zna kako bi se ovaj meč završio, da je Marko Grujić u 36. minutu iskoristio stopostotnu priliku posle centaršuta Antonoa sa leve strane. Srpski vezista je potpuno neometan šutirao iskosa sa leve strane, ali pravo u golmana Aleksovskog.

Makedonci su tek u finišu prvog poluvremena prvi put nešto ozbiljnije pripretili, ali to je bila samo najava onoga što je usledilo u nastavku meča.

Naime, oni su uspeli da u drugom poluvremenu preuzmu inicijativu i kao plod takve igre usledio je jedanaesterac u 64. minutu, pošto je lopta pogodila u ruku Andriju Živkovića.

Bardi je šutirao sa bele tačke i prevario Vanju Milinković-Savića - 1:1.

Nenad Lalatović je reagovao uvođenjem Ognjena Ožegovića umeto Antonova, krenuo na sve ili ništa, ali u 83. minutu Makedonci stižu do preokreta!

Bila je to majstorija Đorđeva, koga nije uspeo da isprati Maksimović, a makedonski fudbaler je sa dvadesetak metara poslao loptu između naših štopera, i ona je završila u mreži Milinković-Savića, koji se nije ni pomerio - 1:2.

Nisu se naši predavali, pa je u 88. minutu, posle još jednog odličnog centaršuta Živkovića sa desne strane, Uroš Đurđević sačekao loptu na drugoj stativi i udarcem glavom je poslao u mrežu - 2:2.

Nažalost, iako je bio naš najbolji igrač u ovom meču, Andrija Živković je na kraju bio i tragičar u našim redovima, jer je, posle penala koji je skrivio, u nadoknadi vremena pogodio i stativu, posle centaršuta Mihaila Ristića sa leve strane.

Mogli smo do preokreta i pobede nade, ali, ovako nas samo nekako čudo može odvesti u polufinale.

----

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

50 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R E V O L T
Wednesday, 21.06.2017
08:27

Nije Zivkovic tragicar, decko nam je doneo zlato na juznoj hemisferi, mi smo tragicari jer dozvoljavamo da budemo taoci i robovi jednog KUD-a, ne kluba nego kuda! citav fudbal! Mi bismo unistili i Mesija i Ronaldinja!

avatar
3x3
Tuesday, 20.06.2017
23:58

Penal su prikazali 45 puta, a ostale golove da se ni ne vidi na snimku kako su dati.

avatar
Stevan Sremac
Tuesday, 20.06.2017
23:13

Do 19 godina ukoliko imaš dobrog trenera u vrhu smo svetskog fudbala i malo njih igra u prvim timovima već igraju omladinsku ligu, koja po snazi odgovara skoro svakoj zemlji na svetu u ovom uzrastu. Onda se prodaju ili dođu na prag prvih timova. U inostranstvu ili igraju ili greju klupu i njihov talenat bledi (Babić) i još neki, retki nešto uspeju, a oni koji igraju u našoj prvoj ligi koja je jedna od najsmešnijih u svetu po sistemu ću ća Zvezda - Partizan, postaju izvikane zvezdice od kojih je mala vajda (Grujić) i drugi. Može Lalatović kao jedan od najperspektivnijih trenera u nas izgubiti i glas i ugled ali oni njegov mentalitet i glad za pobedama ne razumeju ili samo poneki koji ne uspevaju u igri naći saradnike. To je već mentalitet, kao i kod košarkašica koje su prevazišle sebe pobedivši bolju Sloveniju i onda odmah ispale od lošije Litvanije?????

avatar
Partizanovacc
Tuesday, 20.06.2017
22:02

Kakve gluposti se pišu. Nema veze Žile sa ovim. Čovjek se trudio. Penal je glupost sudijska.

avatar
magister
Tuesday, 20.06.2017
21:51

Nisam gledao, ali mi je indikativno da piše da Maksimović nije ispratio nekog, a protiv Portugala se dešavalo isto, kod oba gola. Mladić je dao gol za zlato na N. Zelandu, ima potencijal, ali očigledno je taktički tanak u odbrani. A neka vrsta drugog zadnjeg veznog uz Grujića.

avatar
Tuesday, 20.06.2017
21:48

Где је сад онај што се потписивао као Влатко што је зимус оспоравао моје мишљење кад сам рекао да Лалатовић не треба да води ову репрезентацију? Откад је он постављен за селектора постало ми је свеједно шта ћемо урадити овде. Момци стварно поседују квалитет и верујем да ћемо се радовати њиховим резултатима у сениорској конкуренцији, само ако се с њима буде правилно радило и ако тим не буду састављали разноразни менаџери!

avatar
R E V O L T
Tuesday, 20.06.2017
22:26

Imam jedan genijalan odgovor, Vlatko je Makedonac:-D

avatar
R E V O L T
Wednesday, 21.06.2017
08:12

Makedonac je sigurno, a sigurno je prvo navijao za njih pa tek onda za nas, a usput je i zvezdas. Nema dileme za koga je juce navijao, a, kako god da okrenes, ima izgovor:-D

avatar
Tuesday, 20.06.2017
22:48

Хаха, може бити али на који болестан начин је бранио Лалата то је била прича. Волео је да Србија овде успе, ваљда, само му је разум био поједен по питању тога ко треба да нас води. :)

avatar
Barca4ever
Tuesday, 20.06.2017
21:34

Kljucan posao je da sto vise igraca iz ove generacije zaigra za A tim. To je Nemacka uradila sa svojom reprezentacijom i osvojila je SP. Krivo mi je sto se isti ovakav penal nije svirao Srbiji protiv Velsa. Isti slucaj a dve razlicite odluke sudija.

avatar
Lionel 10 BARCELONA
Tuesday, 20.06.2017
23:18

A prvi gol Srbije iz ofsajda

avatar
Algebra
Tuesday, 20.06.2017
21:31

Nije alibi, ali - kako je ovo danas bio penal, a pre 10-ak dana identičan nije sviran u našu korist protiv Velšana!? Jeste da smo mi u Srbiji po rođenju paranoični i puni teorija zavere, ali brate - imamo i ''istorijsku'' potporu za tako nešto.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Tuesday, 20.06.2017
20:59

Odlicna igra, niko nema bravo da im bilo sto zameri jer svi do jednog su ginuli za dres koji nose. Na obadve utakmice smo bili mnogo bolji od nasih protivnika, ali crni djavo je bio protiv nas. Neverovatno kako nas nece.

avatar
LyO
Tuesday, 20.06.2017
20:30

Nema veze, mene odusevljava ovakva igra reprezentacije, jedva cekam da ih sve vidim u A reprezentaciji. Bili smo sto puta bolji ali valjda nam se vraca za onolike pobede u 90 na Novom Zelandu. :D

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 20.06.2017
21:22

Pa gubili bi od svih redom! Ej jednu jadnu i presmesnu Makedoniju i to njihove klince ne mogu dobiti,a kao dobili bi Brazil? :D Od svih njih mozdaaa trojicu pozvati i to uglavnom klupa

avatar
Lionel 10 BARCELONA
Tuesday, 20.06.2017
23:21

Makedonija nije dobila tu presmesnu Srbiju prvi gol iz ofsajda su dali

avatar
LyO
Tuesday, 20.06.2017
22:44

Ta Makedonija je bila ispred Francuske. ;)

avatar
Dukaman
Tuesday, 20.06.2017
20:28

nema tu,kriv je ovaj,kriv je onaj,oni su nasa buducnost.Bravo momci,fudbal je to,drugi put cemo biti bolji.

avatar
kizito
Tuesday, 20.06.2017
20:13

Nema ovde nikakvog soka.Kad uzmemo u obzir nas mentalitet, pa cinjenicu da je vecina ovih nasih fudbalera osvajala EP ili SP u mladjim kategorijama,te da su nosioci igre vec uglavnom afirmisani igraci,pitanje je koliko oni imaju motiva na kraju sezone da se bakcu po ovakvim takmicenjima.

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 20.06.2017
21:25

Jer je tipa Djurdjevic iz strasne nase lige ili Grujic iz Liverupla do23 mnogo jace takmicenje od nekog tamo Asensia iz Reala? Ne pobedjuju jer su precenjeni i jer ne igraju ni u svojim osrednjim klubovima,a ovi sto igraju jesu u osrednjim klubovima!

avatar
Baxter Stockman
Tuesday, 20.06.2017
20:01

Ovaj Lalatovi nema ni srama ni obraza. Upropastio svetske i evropske sampione.

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 20.06.2017
20:01

Kao prvo nzm sto toliko forsirate Zileta kad ni u prvom a ni u ovom mecu nije bio na svom nivou , drugo losi smo bili opet i generalno dosta nepovezano igramo a ni nemamo srece , trece pre bih rekao da su oni osteceni kod naseg prvog gola nego mi , cetvrto Maksimovic opet ne uspeva da isprati protivnika i primamo gol i peto kako neki iole ozbiljan selektor moze ovako vremenski glupe izmene radit . Sta je tu je nadam se da cemo bar spance dobiti

avatar
The Real Man
Tuesday, 20.06.2017
21:06

Ako je neko dobar bio danas onda je to Zile. Svaku sansu koju smo imali je on stvorio.

avatar
Kladionicar
Wednesday, 21.06.2017
15:07

Zivkovic je najbolje odigrao ovo prvenstvo od nasih fudbalera i to stoji, ali iskreno ne deluje mi ni kao pola igraca sa prethodna 2 prvenstva. Ali opet kazem, nas najbolji igrac u Poljskoj.

avatar
Partizan/Lazio
Tuesday, 20.06.2017
19:59

Na kraju ispada da opet nismo imali srece,ali realno srecu treba zasluziti.Igrali smo kriticno drugo poluvreme,na 1-1 mi nismo u stanju da izvrsimo pravi pritisak protiv jedne Makedonije,sta dalje pricati...

avatar
ludak
Tuesday, 20.06.2017
19:59

skandalozan penal. nije za ocekivati uklizavanje sa rukama uz telo... nije fuzbal waterpark.

avatar
R E V O L T
Tuesday, 20.06.2017
21:03

Ni nas prvi gol nije regularan, sudija je ovde sporedan faktor...

avatar
ludak
Wednesday, 21.06.2017
09:33

Mitrovic se vraca iz offside po loptu... hm....

avatar
SamoPartizan
Tuesday, 20.06.2017
19:58

To je zato sto vecina igraca ne igraju u svojim klubovima.2015 su skoro svi igrali u Srbiji i bili standardni a sad u Rusiji,Kazahstanu pitaj Boha gde greju klupu ili cak nisu ni na klupi..Zato smo sada na pragu ispadanja...Tako nam i treba

avatar
magister
Tuesday, 20.06.2017
22:00

Umesto ideje, strategije, životnog koncepta, vlada otimačka filozofija, zgrabi što možeš odmah, pa posle šta bude. A posle uglavnom ne bude više ništa.

avatar
KianyRiws
Tuesday, 20.06.2017
19:55

Kao da nam nesto fali...nema rezultata.

avatar
Kladionicar
Tuesday, 20.06.2017
19:54

Tragicar Milinkovic-Savic. Kod penala se molio Bogu da ga ovaj pogodi loptom a kod drugog gola ni sam ne zasto se onako ocajno postavio..

avatar
R E V O L T
Tuesday, 20.06.2017
21:03

Zato sto je drvo koje treba samo sebe da posece, a to se zove drvoseca...

avatar
Kladionicar
Wednesday, 21.06.2017
15:05

Bukvalno je drvo. Nije mi jasno zasto Rajkovic nije bar ovde branio.. Ako on nije mogao mislim da je Manojlovic zasluo da igra protiv Spanaca posle 2 utakmice gde smo bukvalno oba puta prosuli bodove zbog golmana.

avatar
Tuesday, 20.06.2017
21:42

А против Португалије први гол због његове одбојкашке интервенције!