NOVI PARTIZAN - Kako će izgledati Tomićev crno-beli mozaik?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 22.06.2016.
11:10
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije obavio je veći deo posla u letnjem prelaznom roku pa trener Ivan Tomić može da počne sa sklapanjem mozaika za narednu sezonu. Evo kako bi crno-beli mogli da izgledaju u predstojećoj sezoni.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Ekspedicija fudbalskog kluba Partizan u utorak je otputovala na centralni deo priprema za predstojeću sezonu, a sportski sektor je pre polaska u Gnievno nadomak Gdanjska obavio veći deo posla vezano za dovođenje pojačanja.

Partizan je do sada angažovao sedmoricu novih igrača čime je konkurencija značajno pojačana, a očekuje se da u danima koji slede crno-beli u roster dodaju još jedno ili dva imena.

Šef stručnog štaba Ivan Tomić i njegovi saradnici u naredne dve nedelje moraju da pripreme ekipu za novu sezonu i sklope mozaik po pitanju izgleda tima, a materijala za rad ima više nego dovoljno.

Pođimo od spiska igrača koje će Ivan Tomić imati na raspolaganju tokom centralnog dela priprema kako bismo videli sa čime šef struke crno-belih trenutno raspolaže.

Golmani - Bojan Šaranov, Marko Jovičić, Filip Kljajić;

Odbrana - Miroslav Vulićević, Ivan Bandalovski, Sedrik Gogua, Gregor Balažic, Miladin Stevanović, Nikola Milenković, Miroslav Bogosavac, Nemanja Miletić;

Vezni red - Everton Luiz, Milan Radin, Saša Marjanović, Darko Brašanac, Nebojša Kosović, Marko Jevtović, Marko Janković, Petar Đuričković, Jovan Nišić, Nemanja Mihajlović, Saša Lukić, Marko Golubović, Saša Ilić, Miroslav Radović, Alen Stevanović, Uroš Damnjanović;

Napad - Dušan Vlahović, Valeri Božinov, Nikola Đurđić.

* Ekipi će se 26. juna priključiti Nemanja Mihajlović, Saša Lukić i Marko Golubović

Odmah treba reći da grupa igrača koju je Tomić poveo u Poljsku neće biti na okupu krajem avgusta jer se već na prvi pogled primećuje disbalans u veznom redu i preveliki broj igrača koji konkurišu za tih četiri, pet pozicija u timu.

Grupi fudbalera koja će trenirati u Gnievnu najverovatnije će se priključiti još Dušan Cvetinović, a nije isključeno da i Brazilac Leonardo na kraju ipak potpiše za crno-bele.

Nećemo se zadržavati na analizi golmanskog trija jer tu ne bi trebalo da bude promena, a mnogo toga je već poznato i u zadnjoj liniji tima. Trener Ivan Tomić ima po dve opcije na svakoj poziciji u defanzivnom redu, a na njemu je da proceni koji će igrači imati prednost.

Na osnovu viđenog u prethodnoj sezoni, što ne mora da bude merodavno na startu nove, a uz pretpostavku da će Partizan angažovati i Dušana Cvetinovića, zadnju liniju bi trebalo da čine Ivan Bandalovski, Sedrik Gogua, Dušan Cvetinović i Miroslav Bogosavac.

Biće jako interesantno videti kakav će status imati Gregor Balažic jer se Slovenac vraća u pogon posle teške povrede i letnje pripreme će biti prva šansa da se dokaže Ivanu Tomiću. Ne treba zanemariti Miroslava Vulićevića i akviziciju iz Javor Matisa Nemanju Miletića jer njih dvojica ravnopravno konkurišu za mesto u timu sa igračima koji su prošle sezone imali prednost kod šefa struke.

Mlađani Miladin Stevanović i Nikola Milenković verovatno ne mogu da računaju na veliku minutažu ali će lagano sticati iskustvo uz podsećanje da Stevanović može da odigra na desnom beku i štoperu što mu daje određenu prednost.

Prelazimo na vezni red gde trenutno vlada veliki disbalans, posebno na poziciji desnog veznog ili desnog krila gde za mesto u timu konkuriše preveliki broj igrača.

Partizan

Više je nego jasno da će do kraja prelaznog roka Partizan morati da se reši pojedinih igrača iz veznog reda što je u prethodnim nedeljama sugerisano od strane sportskog direktora i trenera.

Među igračima koji mogu da napuste klub ukoliko stigne dobra ponuda nalaze se Darko Brašanac i Saša Lukić, a utisak je da će Partizan pokušati da se oslobodi i Alena Stevanovića koji je u završnici prethodne sezone kuburio sa povredama, a partije koje je pružao kada je bio u timu nisu bile na zadovoljavajućem nivou.

Ovome treba dodati da će mlađi igrači poput Marka Golubovića, Jovana Nišića i Uroša Damnjanovića verovatno morati da čekaju na priliku jer njihovo vreme tek dolazi, a konkurencija za mesto u timu će im biti jedan Miroslav Radović, Nemanja Mihajlović, Saša Ilić i drugi iskusniji igrači.

Biće jako interesantno videti kakav će sistem igre postaviti Ivan Tomić ali se na prvi pogled čini da filozofija sa jednim napadačem i ofanzivnim veznim igračima na krilnim pozicijama i dalje deluje kao najrealnija opcija.

Kako već rekosmo, najveća konkurencija će biti za mesto uz desnu aut liniju jer na toj poziciji mogu da odigraju Alen Stevanović, Petar Đuričković, Marko Golubović ali i Miroslav Radović, Marko Janković i Saša Marjanović.

Verujemo da je plan stručnog štaba da kapiten Saša Ilić u nastupajućoj sezoni ponese mnogo manji teret, jer je u minulom šampionatu morao da "vadi kestenje iz vatre" i vuče ekipu sa svojih 38 godina što svakako nije dobro za tim.

Nemanja Mihajlović je imao sjajnu sezonu i sigurno da mu je mesto u timu zagarantovano ukoliko nastavi u istom ritmu. Tu poziciju mogu da pokriju još Petar Đuričković i Marko Janković i moguće je da će baš oni delovati kao rezervna opcija za levo krilo, premda dosadašnji član Olimpijakosa najviše pruža po desnoj strani i doveden je kako bi u perspektivi činio tandem po krilima sa Nemanjom Mihajlovićem.

Napadačku liniju Partizana u datom trenutku čine trojica igrača ali se očekuje da Valeri Božinov napusti klub nakon čega bi usledilo angažovanje još jedne "devetke".

Ukoliko ne bude promena, Nikola Đurđić i bugarski internacionalac će konkurisati za mesto startera, a mladi Dušan Vlahović će biti tu da stiče iskustvo uz nešto manju minutažu.

Sklapanje crno-belog mozaika počinje na pripremama u Poljskoj i trenutno nije zahvalno prognozirati kako će izgledati ekipa u predstojećoj sezoni, ali ćemo na osnovu svega rečenog napraviti "skicu" tima uz "ogradu" da su neki igrači stavljeni na pozicije koje im nisu primarne, a tu su i oni koji će verovatno napustiti klub.

Partizan
Grafika: Sportske.net

Kao što već rekosmo, moguće je da će u odnosu na prikazano biti promena u formaciji kako bi vezni red bio ukomponovan na najbolji način i nije isključeno da Everton, Radin i Jevtović konkurišu za poziciju klasičnog zadnjeg veznog, a da ispred jednog od te trojice (sasvim izvesno Brazilca) budu pridodata dvojica vezista kakvi su Miroslav Radović, Saša Marjanović, Nebojša Kosović, Saša Ilić...

Evidentno je, kako već rekosmo, da materijala ima dovoljno i da će Ivan Tomić u naredne dve nedelje biti na ozbiljnom zadatku, a pripremne utakmice lagano će početi da nam otkrivaju zamisli šefa struke Partizana.

Najveća prednost crno-belih u narednoj sezoni upravo bi mogla da bude ta polivalentnost igrača iz veznog reda što daje dovoljno prostora za različite sisteme i formacije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

41 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SokoOkolovo
Wednesday, 22.06.2016
15:39

Kada bi dosli Leonardo,Struna,Cvetinovic.GK-Saranov DL-Bogosavac/Miletic DC-Cvetinovic DC-Gogua DR- Struna MC-Leonardo MC-Everton AL-Mihajlovic AC-Radovic AR-Jankovic FC-Djurdjic

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Wednesday, 22.06.2016
16:47

Ne dolazi Cvetinovic...

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Thursday, 23.06.2016
08:20

Da, konacno stize:-D

avatar
SokoOkolovo
Thursday, 23.06.2016
01:16

Steta ali Leonardo dolazi okacio je na svoj instagram sliku sa stadiona naseg :)

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 22.06.2016
19:28

Što ne dolazi ? Izgleda da će Balažic igrati levog štopera, možda i ubodemo tako.

avatar
Markо Đorđević
Wednesday, 22.06.2016
15:06

Izgledace isto kao i ove sezone. -30 na kraju, posle 30 kola. Da se apeluje da se Zvezdi podele bodovi na 5 delova, tad bi partizan imao neke sanse, ovako nista.

avatar
kosingas
Wednesday, 22.06.2016
15:48

Onda uzivaj sta te briga!

avatar
Markо Đorđević
Wednesday, 22.06.2016
16:28

Uzivam , ne brini. Sto se fudbala i kosarke tice, mogu da uzivam sigurno u narednih 10 godina sto se i jednog i drugog sporta tice. :)

avatar
Branislav
Wednesday, 22.06.2016
13:59

Dosta za drugo mesto u JSL.

avatar
CZYNWA
Wednesday, 22.06.2016
13:58

Manojlovic - Cvetkovic, Rendulic, Lukovic, Milosevic - Poletanovic, Ristic - Plavsic, Lukovic, Babunski - DjurdjevicnJaca je Zvezdina drga postava :-)

avatar
kosingas
Wednesday, 22.06.2016
15:48

I sta si time hteo?

avatar
K-A-L-U
Wednesday, 22.06.2016
13:32

Ako ode Brasanac,dodje Leonardo i Cvetinovic(Simic):nGK:SaranovnRCB:GoguanLCB:Cvetinovic/SimicnRB:Struna(Ako ode Bandalovski)nLB:Miletic/BogosavacnCDM:EvertonnCAM:RadovicnCAM:LeonardonLW:MihajlovicnST:DjurdjicnRW:Jankovic

avatar
Igor Tambur
Wednesday, 22.06.2016
12:51

Sta vise pricate Leonardo ne dolazi samo mozda Cvetinovic

avatar
K-A-L-U
Wednesday, 22.06.2016
14:24

Iliev je blefirao,za Leonarda je morao znati,ocigledan blef. :)

avatar
hcXpfc
Wednesday, 22.06.2016
12:50

A. Stevanovic svojim zalaganjem a i igrama apsolutno nije zaslužio da igra u prvih 11! Mnogo bih voleo da dođe Leo, Partizan bi imao vrlo konkurentan tim i u Evropi i za titulu! Miletića bi stavio pre Bogosavca, pogotovo kada se igra ofanzivnije, Leo (CMF) i Everton (DMF) na sredini, Neca levo, Radović (AMF), Janković desno, i Đurđa (the legend)! Ako Braš ostane do kraja kvalifikacija za Evropu onda on umesto Lea, Leo u sredinu (AMF), Radović desno!

avatar
dareks
Wednesday, 22.06.2016
13:12

janjovic ce garant i igrati pre alena stevanovica a najbolje bi bilo da ostave bozinova do zime jer ako ga prodaju dovesce samo goreg od njega..nije on los..a ako ce ga vec prodavati nek mu prvo nadju sigurnu i dobru zamenu i onda nek ide

avatar
kosingas
Wednesday, 22.06.2016
13:51

Zamena za Bozinova je Balde em je mladji em bolji!

avatar
Partizan-Juventus
Wednesday, 22.06.2016
12:09

Treba da prodamo bozinova i alena stevanovica

avatar
dareks
Wednesday, 22.06.2016
20:37

ko je taj balde o kom pricaju

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Thursday, 23.06.2016
17:19

Napadac, Senegalac, 27 godina, igra u Kubanu, sad mu istice ugovor.

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Wednesday, 22.06.2016
12:09

Nikako Radin pre Brasanca, a ni pri Marjanovica ako Darko konacno ode. Ocekuje se skori dolazak jos trojice igraca (stopera, ofanzivnog veznog i centarfora), a zatim i jos dvojice, a to su golman i desni bek iako ce nama (vise u Evropi) problem biti i levi. Bogami, moze da se ocekuje da ce i mali Nisic dobiti vecu sansu ukoliko ode Brasanac. Saranov (Kljajic, Jovicic)- ????? (Vulicevic/M. Stevanovic), Gogua (M. Stevanovic, Milenkovic), Cvetinovic (Balazic, Milenkovic, Miletic), Bogosavac (Miletic, * Bandalovski ako ostane i to i na DB)- Everton (Radin, Brasanac)- Brasanac (Marjanovic, Nisic, Radin)- Radovic (Jankovic, Djurickovic, Golubovic, Stevanovic pa cak i Mihajlovic), ????? (Leonardo) (Ilic, Djurickovic, Radovic, Jankovic), Mihajlovic (Stevanovic, Radovic, Jankovic, Djurickovic)- Djurdjic (?????, Vlahovic, a mali Jovanovic kao taj cetvrti spic jer moramo da imamo cetiri cak i za 4-2-3-1); ako pak budemo igrali 4-1-2-1-2, onda Brasanac/Marjanovic gube mesto u timu.

avatar
Zoran Vukic
Wednesday, 22.06.2016
12:02

Bogosavac nije za defazivu los a Vulicevic ima najbolji cetarsut od svih defazivca u klubu

avatar
Teleoptik 162km
Wednesday, 22.06.2016
11:53

Nenad Adamovic jede sve pomenute Partizanove opcije u ofanzivnom veznom i desnom krilu za dorucak.

avatar
Povratak kraljaXXXIX
Wednesday, 22.06.2016
16:30

Onda što dalje od Partizana jer šta ćemo da radimo ako nam pojede sve opcije u ofanzivnom delu tima :D

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Wednesday, 22.06.2016
11:52

Rokirati Vuleta i Bandu, Gregora i Mileka pa Miladina i Mileka, Darka i Milana, Marjana pridodati Darku, rotirati Alena i Djuricka, ali i Mireta i Djuricka pa sacekati Da Vincija, sacekati da dodje i Balde i na taj nacin zarotirati (zameniti) njega i Valerija.

avatar
čerčil Brod
Wednesday, 22.06.2016
14:39
avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 23.06.2016
15:55

Mislio sam da je Luka otišao na pozajmicu, odlična vest ako smo se oterasili... Šta je sad sa Živkom, još uvek nema nigde da je potpisao za Škodu Ksanti (to jest, slika u njihovom dresu, sve mi to sumnja da će ko na zimu kad je kao otišao, a na kraju ništa).

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Wednesday, 22.06.2016
15:04

Da, rokirati kao kad uradis rokadu u sahu. Posle sam napisao i rotirati.

avatar
Luka Jokic
Wednesday, 22.06.2016
11:51

Ako dodje Leonardo,trebalo bi ovako biti>Saranov,Cvetinovic,Gogua,Miletic,Vulicevic(Bandalovski)-E.Luiz,Jankovic,Leonardo-Radovic,Mihajlovic,Djurdjic.Mnogo jaci tim nego prosle sezone

avatar
insenic
Wednesday, 22.06.2016
11:49

Opasan tim. Osvajamo LS bez problema. A da ne igramo u LS...

avatar
Gall
Wednesday, 22.06.2016
14:16

Javi se posle drugog kola kvalifikacija. Znas vec kome da zahvalite sto preskacete za vas godinama fatalno prvo kolo ?

avatar
Nemanja wfk CoNe
Wednesday, 22.06.2016
11:32

umesto Stevanovica ja bi ubacio Jankovica,odlican igrac i brz kao munja!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 22.06.2016
19:40

Stevanovića bi ja prodao, mogu se izvući neke pare od njega.

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Thursday, 23.06.2016
12:46

Kakvog Luku? Decko je jos pre 4 meseca presao u lucansku Mladost:-)