Novi obrt oko Đukićevog naslednika, dogovor već postignut?!

Autor: Darko Mitrović
utorak 22.05.2018.
00:41
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Đukić se oprašta u Surdulici, bez obzira na ishod finala?

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Ne prestaju medijske spekulacije u vezi sa imenom trenera Partizana u narednoj sezoni, ali ovog puta deluju mnogo uverljivije.

Samo par dana pošto je u javnost plasirana vest da je Željko Petrović najbliži klupi Partizana, desio se još jedan obrt!

Naime, večeras je ''Žurnal'' preneo najnovija saznanja da su se u Humskoj ponovo okrenuli Iliji Stolici i da je dogovor sa njim već postignut?!

Sve se događa samo dva dana uoči poslednje utakmice u sezoni i borbe za trofej Kupa Srbije protiv Mladosti iz Lučana, pa se postavlja pitanje kako će sve to uticati i na ekipu i na samog Đukića koji je, doduše, u više navrata tokom sezone pokazao da ume da se nosi sa ovakvom vrstom pritiska.

Ipak, kraj sezone je i vreme da se podvuče crta, a ono što se aktuelnom strategu zamera je gubitak trke za titulu sa Crvenom zvezdom koja je na kraju završila sa 17 bodova više na tabeli, iako je uoči plej-ofa došlo do podele bodova. Da toga nije bilo, crno-beli bi bili na ''minus 23''.

Naravno, Đukićev najveći plus je plasman u ''evropsko proleće'', a u sredu ćemo videti i da li će uspeti sa Partizanom da osvoji Kup Srbije.

Što se Stolice tiče, on se i letos pominjao kao glavni kandidat za mestop trenera Partizana posle odlaska Marka Nikolića, ali je kasnije izbor uprave crno-belih pao na Đukića.

U međuvremenu, Stolica je posle odlaska iz Voždovca imao i epizodu u Vojvodini, ali se tu nije dugo zadržao i sada čeka novi angažman.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AlexPFC
Tuesday, 22.05.2018
18:28

Mnogo obrtanja i prevrtanja je bilo ove sezone oko Đukića, izgubljenih bodova, promašenih taktika, držanja na klupi kvalitetnijih igrača od onih forsiranih u prvoj postavi i do sada se sve završavalo na tome 'oko Đukića'...Njemu nikako ni dlaka sa glave da zafali pa se i dalje kao magarac dere kraj aut linije OPA. Zašto i ne bi? On je jedini profitirao od ove sezone. Čovek je ostvario srpski san. Ništa ne radi, ne postiže rezultate, taktikom je upropastio većinu naših igrača a dobro zarađuje... Bojim se da će ova nesposobna uprava zadržati Đukića ukoliko budemo osvojili kup... Na poslednjoj konferenciji za štampu Đukić je nekoliko puta naglašavao da će ovo biti odlična sezona sa trofejom kupa. To isto je i Iliev pričao pre nekih nedelju dana. Tipa, sezona sa duplom krunom je fenomenalna, samo sa kupom dobra a sezona poput ove sa 1/16f LE i kupom bi bila odlična. Tako da po logici uprave Partizana, zašto bi neko otpuštao trenera posle ''odlične'' sezone?! Naravno, igru koju smo pružali bukvalno od samog početka niko i ne pominje. Mada i zašto bi, kada smo na UEFA klupskoj rang listi bolji od Intera a kolo pre kraja grupne faze LE smo obezbedili proleće u Evropi? Za razliku od sezone 2015/16 koja je potpuno identična ovoj, sada nam se nije desio neki Augzburg nekoliko minuta pre kraja pa samim tim i prostora za prodaju magle ima neuporedivo više, što uprava Partizana maksimalno zloupotrebljava... Ukoliko se uprava ne bude rešila Đukića posle finala kupa, nezavisno od postignutog rezultata, upropastićemo i sledeću sezonu već na samom početku. Krajnje je vreme da to neko od njih konačno i shvati!

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Tuesday, 22.05.2018
19:04

Opa djukic stajl! Vec je kasno za sledecu sezonu, sanse za titulu su nam manje od 50%, a ako ne udjemo ni u grupe, bojim se da krece potpuno rasulo koje se nece zaustaviti u narednih ko zna koliko godina...

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Wednesday, 23.05.2018
15:57
avatar
magister
Tuesday, 22.05.2018
18:25

Kao što su moguća negativna, moguća su i pozitivna iznenađenja. Đukić je i te kakav brend i u odnosu na Petrovića i u odnosu na Stolicu. Otkaz Đukiću i angažman nekog nedovoljno afirmisanog je pokazatelj da je uprava spremna na eksperimente, pa šta bude. S druge strane, Đukić je razočarao i igrom i razultatima. Za nas, kakvi smo danas, proleće u Evropi jeste uspeh. Ali kad se setimo utakmica, od koga smo i kako ispali, pa i kako smo igrali u grupi, valjda niko ne može biti zadovoljan. Bez obzira na sve, a i s obzirom na ugovor, u konkurenciji sa trenerima koji se pominju, ja bih, u slučaju osvajanja kupa - zadržao Đukića. I doveo mu nekog, kao pojačanje, u stručni štab. Nekog drčinijeg, da bude konsultant. Da se i do načina igre, i do agresivnosti, i u odbrani i u napadu, i do taktike u jakim utakmicama, dođe kroz razgovor, borbu mišljenja, argumente... Moj utisak nije da Đukić ne zna i ne razume fudbal, već da je pomalo mlak, nedovoljno ambiciozan, nema dovoljno vere ni u svoje ni u mogućnosti igrača i kluba. Sa drčnim konsultantom bi baš to dobio.

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Tuesday, 22.05.2018
19:02

A jeste li razmisljali o tome da ga bas briga za Partizan i da je saboter? Jedini koji nijednog svog coveka nije doveo u strucni stab, to jos niko nije uradio!

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Wednesday, 23.05.2018
07:53

Ni ja nisam za Stolicu, ali, bolje i on nego ovaj kojem je sve dobro i nista mu ne fali. I one sitne zamerke koje ima su opsteg karaktera, tesko je u Srbiji tek tako poboljsati infrastrukturu i uslove za igru. Kad neko srpskoj javnosti na to ukazuje, kao da nista nije rekao, a nista novo nije svakako. Jos jedna stvar i zavrsavam, ne zaboravite da je djukic napustio Partizan i okrenuo ledja klubu preuzimanjem reprezentacije, da nas je oslabio pred Derbi koji je bio zakazan za 1. prolecno kolo 01.03, i da nas je naposletku oslabio protiv fenerbahcea zbog olimpijskog turnira. Niko ga u svlacionici ne ferma, to je proverena informacija, ali, njega to ne tangira, vazno je da platica ide. Njemu su bili dobri i Kljajic i Cirkovic, strucni stab mu idealan i besprekoran, pojacanja (su) sjajna, a Suma krilo?! I sve te price o sistemu, -idemo po protivnika-, svi oni manji ili veci gafovi, tolerisanje kondicionog trenera, (otvoreno) udvaranje cz i koketiranje sa njom, TEZAK prevarant i folirant, stetocina kakve nema. Inace, Karadzic ga mozda jeste najurio iz reprezentacije, ali, ostace upamcen kao jedini selektor koji nije imao ama bas nijednu pobedu sa A timom tako da ne znam bas koliko je to tad bilo nezasluzeno bez obzira na to sto se TK ne razume u fudbal i nije trebao i o takvim stvarima samovlasno da odlucuje jer postoje organi zaduzeni za to iz sfere struke- drugim recima, ko ga je doveo to jest postavio, taj ga je i smenio, nije to bio ni prvi ni poslednji takav slucaj Pozz

avatar
magister
Tuesday, 22.05.2018
23:39

Nisam pristalica teorije zavere. Đukić je već jednom bio u Partizanu i tad je takođe imao nekakav rezultat, a iz Partizana je otišao u reprezentaciju iz koje je brzo - isteran. To je sve bilo Karadžićevo maslo. Samo da bude jasno, ja bih pre u Partizan vratio Stanojevića, Nikolića ili doveo nekog novog, ali mi ponuđeni - ne ulivaju poverenje. Stolica je prekratko trener, ništa nije uradio ni u malom Voždovcu ni u velikoj Vojvodini. Zašto bi mu to bila preporuka za Partizan? Ako Buvač ostane bez angažmana, možda bi njemu trebalo ponuditi dobar ugovor? Pa neka dođe Stolica da se kali uz njega i preuzme Partizan kroz dve, tri godine. To mi je normalan način razmišljanja. Nažalost, sve pada u vodu kad se setim ko vodi klub.

avatar
bagra
Tuesday, 22.05.2018
12:14

Da li cemo dovesti nekog pro erenog trenera, a ne neke polovnjake

avatar
Zeljko Trisic
Tuesday, 22.05.2018
08:43

Daj dovedite opet Nikolica covek je odlican trener

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Tuesday, 22.05.2018
18:12

Nema nista od toga, produzio je sa Videotonom.

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Tuesday, 22.05.2018
07:47

Od djukica nema mnogo gorih trenera sto domacih sto stranih tako da bi sigurno bio korak napred i pozitivan pomak. Samo, da li je to dovoljno za jedan Partizan? Veliko je pitanje.