NOVI KIKS - Šta je Partizan sebi dozvolio sa igračem više!

Autor: Darko Mitrović
subota 03.10.2020.
19:52
Izvor: Sportske.net

Novo veliko razočaranje za navijače Partizana, dan uoči 75. rođendana kluba.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Imao je Partizan  vođstvo, igrača više u poslednjih pola sata, ali se iz Gornjeg Milanovca vraća sa samo jednim osvojenim bodom - 1:1!

Bilo je ovo još jedno slabo izdanje Partizana ove sezone. Tokom prvog poluvremena bilo je svega par opasnijih pokušaja crno-belih - Filipa Stevanovića i Asana koji je pogodio spoljni deo mreže, kao i Sumin udarac u finišu poluvremena sa 14-15 metara, kada je loptu poslao preko gola.

Suma je bio prilično nervozan i neraspoložen za igru, a posle jednog duela ispred kaznenog prostora domaćina, laktom je reagovao prema protivničkom igraču i za to kažnjen žutim kartonom.

Daleko od svojih najboljih izdanja bio je i najbolji strelac Partizana Umar Sadik koji je zaigrao nedovoljno oporavljen, pod injekcijama, pa su i on i Suma zamenjeni na poluvremenu.

Imajući u vidu informacije da Almerija nudi osam miliona za Sadika, ne bi bilo iznenađenje ako se Sadik do kraja prelaznog roka i rastane sa crno-belima.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Partizan je poveo. Asano je odlično centrirao sa desne strane za Filipa Stevanovića, ovaj je šutirao sa nekih 10-11 metara i uspeo da donese vođstvo crno-belima. Jedan igrač Metalca je pokušao da izbije loptu sa gol linije, ali je zakasnio.

Problemi za Metalac uvećali su se u 62. minutu, kada je njihov kapiten Vranjanin dobio drugi žuti karton zbog starta nad Stevanovićem. Donekle sporna situacija, imajući u vidu da je Vranjanin prvo zahvatio loptu.

Činilo se tada da će Partizan  rutinski završiti ovaj meč, ali domaći su ih šokirali u 81. minutu. Akcija Metalca išla je po desnoj strani, a onda Katanić petom, za Grbovića, ovaj asistira za Filipa Antonijevića, koji između Lutovca i Miljkovića pogađa za 1:1.

Pokušao je trener Partizana Aleksandar Stanojević sa još dve izmene da učini nešto više, ušli su Pavlović i Denis Stojković i bio je Partizan konkretniji u finišu, ali Lutovac ne koristi dve velike prilike, kao i Matić čiji je šut završio preko gola.

Matić je na isteku trećeg minuta nadoknade pao u kaznenom prostoru, tražio je penal, ali se sudija nije oglasio, procenio je da je to bio čist start fudbalera Metalca.
-
Baner 8
 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

42 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SinakDovla
Sunday, 04.10.2020
00:41

Navijam za Partizan, ali navijam i za to da Partizan sto vise i sto cesce utakmica izgubi. Jedino ce se tako preduzeti mere oko lopovske uprave.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 05.10.2020
10:28
avatar
gilic
Tuesday, 06.10.2020
08:19

A ko će preduzeti te mere? Sama ta uprava? Ne sanjaj.

avatar
BenkovackiManitas31*
Saturday, 03.10.2020
22:27

Njegovo lice u dlanovima... neprocenjivo!

avatar
napred Panktizan!
Sunday, 04.10.2020
00:05

Ova utakmica je nebitna. Evropu cemo sigurno izboriti, a titulu ne mozemo osvojiti, ne toliko zbog ovakvih utakmica, koliko zbog zvezde koja nikad ne gubi od timova jacih od Omonije, Tirane i Ararata, a to su Vojvodina, Radnicki, Cukaricki... U derbiju Partizan ne samo da ne gubi, nego cesto i pobedjuje, a desava se da bude i za klasu bolji od zvezde na terenu. I sta ti onda te ruke znace?

avatar
Pipo Inzagi
Sunday, 04.10.2020
08:14

Šta vam znači i da izborite Evropu kad učešće završite u sezoni kupanja,doduše naleteli ste na strašni tim Šarloa koji za razliku od Omonije ne igra LE

avatar
Man united
Sunday, 04.10.2020
00:54

И шта кажеш? Често добијате? Од задњих 8 лигашких дербија добили сте 1, а Звезда 2. Да није било судијских грешака, ја сумњам да бисте добили иједан. А свако образован може лако да провери колико смо пута киксирали против Војводине, Радничког, Чуке исл. Остали нека верују твом спиновању.

avatar
BenkovackiManitas31*
Sunday, 04.10.2020
00:30

Sa takvim pogledima na problem partizana nema zime za Zvezdu. Sta se tice derbija pa i Hofenhajm pobedi Bajern sta ne znaci da ce uzeti titulu

avatar
Delije Sever 021
Sunday, 04.10.2020
00:23

Bato, ni ti je dobro uopste 🤣🤣🤣

avatar
Gogi-11
Saturday, 03.10.2020
22:01

Meni kao zvezdasu drago kad izgube u nasoj ligi svaki bod... ali ovako losa igra mislim da nije u pitanju toliko neznanje vec je nesto drugo mozda im se duguju plate....

avatar
United_forever
Saturday, 03.10.2020
21:39

Ono je sramota za srpski fudbal(iskljucenje Metalcevog igraca) grobar sam, ali da li je realno za sta je sviran faul i crveni karton? Sramota...

avatar
napred Panktizan!
Sunday, 04.10.2020
00:07

Slazem se i ja, mada kompenzovao je na kraju jer nije svirao penal. Hvala bogu da nije posle onog sramnog crvenog.

avatar
gilic
Sunday, 04.10.2020
15:55

Igrao je đonom, a za to sleduje žuti karton. Sticajem okolnosti već je imao žuti, tako da nije dobio automatski crveni, nego drugi žuti. Pravilna procena sudije.

avatar
babaroga
Sunday, 04.10.2020
11:22

To je glupost. Kakva kompenzacija, to ne postoji. Pogrešio jednom i umesto da ostane na toj jednoj grešci on sada pravi dve? Te kompenzacije treba najstrože sankcionisati jer je to namerno izigravanje pravila.

avatar
Vlada Mutavi
Saturday, 03.10.2020
21:37

Pitam se gde se izgubi onaj naš fudbal? fudbal zbog koga su nas nekada zvali "Balkanski Brazilci". Ni Partizan, a ni Zvezda (da budemo realni) odavno ne igraju fudbal kakav bi trebao da se igra. Dovoljno sam star da se vrlo jasno setim kako su nekad igrali Moca Vukotić, Nenad Bjeković, Dragan Džajić, Stanislav Karasi, ... i mnogi mnogi drugi sve do onih generacija kada su u Zvezdi bili Piksi, a zatim Savičević, , Mihajlović i Prosinečki, a u partizanu Mijatović, Stevanović, Vučičević, ...
Bilo je još dosta dobrih igrača i Zvezdi i u Partizanu, ali i one nezaboravne generacije u "Realu sa Nišave" i Napredku iz Kruševca.
Neću pisati o Sarajevu, želji, Hajduku, Dinamu, jer oni su danas ipak klubovi koji ne igraju više u ovoj našoj jadnoj ligi.
Pitam se šta se radi na treninzima Partizana, ali i Zvezde? Pitem se i ma koliko god se trudio, ne mogu da razumem kako je moguće da neko ko se profesionalno bavi fudbalom ne ume da poveže dva precizna pasa?
Gde su nestali driblinzi, precizni i tačni centaršutevi, te šutevi sa distance za koje golman mora da se "polomi" kako bi ih odbranio, dupli pasovi, maštovitost, ideja, uigranost i još mnogo mnogo toga što fudbal čini najlepšim i najinteresantnijim sportom.
Gledajući Partizan, pa i Zvezdu, često imam osećaj da gledam one niskorazredne, amatreske seoske klubove čiji se igrači sreću samo nekih 15 minuta pred utakmicu i za koje je trening naučna fantastika.
Prosto ne mogu a da ne iznesem svoje mišljenje da ni Stanojeviću, a ni Stankoviću nisu mesta na klupama nekadašnjih srpskih fudbalskih institucija.
Dovodimo iz inostarnstva sve i svašta, a nikako da se setimo da dovedemo trenere. I to ne bilo kakve, nego kvalitetne trenere. Trenere koji će raditi, ali i nadzirati rad u svim generacijskim nivoima našeg fudbala.
Krojf je tvorac svega onoga što i danas Barsu čini Barsom.
Ferguson je postavio kamen temeljac na kome se i danas zasniva igra Mančester Unajteda. Ima mnogo takvih primera, no dovoljna su ova dva.
U našem fudbalu treba promeniti kompletnu strukturu počev od vrha FSS, preko klupskih rukovodioca, ali i preko pravilnika FSS u koji treba uneti obaveze da se u srpski fudbal jednostavno moraju uvesti obavezne promene u mnogim segmentima.
I nećemo tad imati samo jaku Zvezdu i jak Partizan. imaćemo dosta kvalitetnih i u evrpoi poštovanih fudbalskih klubova iz Srbije.

avatar
tanzar
Sunday, 04.10.2020
02:01

Nece niko da dodje ovde se namesta, ljudi iz klubova muljaju sa parama, tereni kao njive sve nijr kako treba

avatar
Pipo Inzagi
Sunday, 04.10.2020
08:22

Nema više tehničkog fudbala nigde,samo taktičkog i trkačkog.Ima par ekipa koje još imaju po nekog majstora ali je mnogo više onih antifudbalskih predvođenih grobarima svetskog fudbala Simeoneom,Murinjom,Benitezom....igra njihovih ekipa je antipropaganda fudbala

avatar
Südkurve München
Saturday, 03.10.2020
21:19

Terza madjija, sta uradi to da Partizan sa igracem vise ne moze pobjediti Metalac. Doduse, nas sa 4 igraca vise nisu mogli pobjediti, cak ni bod uzet

avatar
toma1980
Saturday, 03.10.2020
21:06

Sigurno se cuvaju za Derbi! Jel to Stanoje izveo na Teren Omladince Partizana?

avatar
Колатерална Штета
Saturday, 03.10.2020
20:49

Pojačanja su nam bila potrebna predve nedelje, a ne sve juče i danas, ali ajde, nadam se da će sada ići malo bolje...

avatar
Delije Sever 021
Saturday, 03.10.2020
22:07

Odlicni ste, posle jedne trecine lige, zaostatka od 8 bodova i ispadanja iz Evrope... Sad ih dovodite da izborite 2-3 mesto u Tole superligi. Ovi vasi iz uorave nisu kako treba uopste

avatar
Колатерална Штета
Saturday, 03.10.2020
23:03

Tole? Ma bravo

avatar
Petar Petar
Saturday, 03.10.2020
20:08

Neverovatno je da nas kako neko stisne tri minuta i obavezno nam napravi problem. Znaci u situciji kada smo primili gol dva njihova igraca ispred naseg gola i sestorica nasih i oba njihova su sami kao duh.Ovako Vitas uopste nije igrac za super ligu, a ne za Partizan to je sasvim jasna stvar. On ni protiv jednog napadaca u ovoj sezoni nije izdominirao, lose se postavlja, ispada, znacigoreg stopera u Partizanu nisam gledao od odlaska Svete Markovica koga smo eto ponovo vratili pa taman mogu da ih upare. Ono sto mene brine je da je nas najgori 9ali ubedljivo najgori igrac u ovoj sezoni mali Stevanovic (i pored toga sto je dao gol). Znaci apsolutno nista pozitivno od njega osim tog gola koji je isto na jedvite jade ugurao. Izveo je svaki prekid na utakmici i bukvalno sesnaesterac nije mogao da pogodi. A onda je uspeo da pusti njihovog igraca koji je centrirao za gol. Znaci decko je totalno beskoristan i umesto da nam bude ozbiljan plus u ovom sistemu sa bonus igracima on nam je najveci problem u ekipi. Neozbiljnost igraca je ogromna (ne svih, ali pojedince treba ozbiljno preispitati). Da ne pricam da ovi sa klupe, treneri sta su unose ozbiljnu zabunu kod nasih igraca. Kod gola banjak krece na njihovog igraca i onda neko urla "no faul, no faul" on se odmakne od igraca koji odigra petom. Neverovatno. Umesto da udje cvrsto i od tog napada nista ne bi bilo oni ga sa klupe pozivanjem da ne pravi faul zbune da se on odmakne od igraca, da ne pricam o tome gde se je Urosevic nalazio u toj situaciji i gde su bili i Zdjelar i Scekic - i jedan i drugi na toj strani lopte dok im se iza ledja ubacuju dvojica pred nas gol. Sve u svemu Savin Partizan jeste imao neke spektakularne igrace, ali je Savo istrpeo i brdo onih koji samo zahvaljujuci njemu su mogli da dosanjaju da nose standardno dres Partizana. Da ne pisem o imenima, vec su hiljadu puta navodjena. Samo mogu da kazem da je nedopustivo da Partizan na skoro svakoj utakmici u poslednjih dvadesetak minuta ima ozbiljnih probema. Sta sam jos hteo da kazem, ova glupost sa milion izmena je nesto najgluplje sto sam u fudbalu video, narocito kada je liga kao nasa. Znaci gazis nekog sat vremena i onda kada bi trebao da imas prednost u snazi zato sto je tako naprave se izmene i sve se vrati na pocetak. Totalni idiotizam. da se razumemo, Partizan nista nije ni zasluzio od ove utakmice kada sa igracem vise dozvoli sebi da mu protivnik napravi konstantni desetominutni pritisak. to je sramota za ekipu koja za sebe tvrdi da ima ikakvog kvaliteta.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 03.10.2020
21:38

Gde je Miljkovic bio u toj akciji kod/pre primljenog gola? Niko od te cetvrorice u odbrani nije za nas ako mislimo da budemo ozbiljan i respektabilan tim.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 04.10.2020
00:25

Ni ja ne mogu da smislim Vitasa, veruj mi. Mi smo pre svega pogresili dovodjenjem Banjaka jer su stoperi (i zamena za Pavlovica i njegov parnjak) morali da budu domaci igraci, a desni bek stranac. Iako deluje da mozda i nije mogao niko drugi da dodje osim Miljkona, siguran sam da je mogao da bude pronadjen neko, a zapravo i (da je) morao...

avatar
Petar Petar
Saturday, 03.10.2020
22:45

Njega necu da komentarisem nikako jer je kao neko iznudjeno resenje dosao, ali ovog Vitasa koga jurimo poslednjih deset prelaznih rokova kao da je Ramos cu pljuvati kad god stignem i imam priliku. Znaci ja nepismenijeg fudbalera nisam u zivotu gledao. bar da je od onih panjina koji glavom skidaju sve i koja ide glavom pod kopacku pa da mu i nekako oprostim, ali on je kao neka balerinica od dva metra. Niti kome moze glavom da skine nesto niti koga moze da snagom omete, ili izgura. Znaci totalna nula od igraca. I sad dolazi na naplatu sve jer nam ovi koji nesto fudbala znaju ne igraju nista, ali apsolutno ni jedan nam igrac u formi nije pa se greske ovih pajsera ostalih mnooogo primecuju.

avatar
Delije Sever 021
Saturday, 03.10.2020
20:04

Ajajajajaj, sta se desi ovo sa vama, ko je sada kriv? Terzic? Zvezdine sudije? Fss? Liga sampiona? Stanojevic? Savo? Vojvodina? Igraci Metalca? Svi su krivi, samo vasa uprava nikad nije kriva. Suma sumarum-nije dobro.

avatar
Vlada Mutavi
Saturday, 03.10.2020
21:48

Da nije dobro, nije. Da nisu krivi ni Terzić, ni Zvezdine sudije niti neko treći, iskreno - nisu. Partizan i pored nekoliko kvalitetnih igrača jednostavno nema igru. I za sve to su krivi ljudi iz Partizana i niko drugi.
Ali da bi bili do kraja iskreni i pošteni moramo napomenuti da ni Zvezda nije ništa bolja. No Zvezda za razliku od Partizana ima karakter i samopouzdanje. I kad ništa ne znaju, bar "ginu" na terenu, što je za svaku pohvalu.

avatar
Pipo Inzagi
Sunday, 04.10.2020
08:33

Nemaju veze ni jedni ni drugi,ovi moji i ako su u grupi LE(zahvaljujući sistemu kvalifikacija) su bruka i sramota,jer Omoniju moraš da dobiješ bilo kad i bilo gde da se igra....kad se samo setim kad sam bio nezadovoljan igračima Kovačević,Krupniković,Stojkovski,Rambo Petković,Ognjenović....jer su došli posle onih vanzemaljaca a mi naviknuti na taj kvalitet,šta bih dao da sad imamo takve igrače,bio bi to drim tim...ali nije mnogo bolji kvalitet ni u Evropi samo su disciplinovaniji i fizički spremniji pa to izgleda za nijansu bolje...

avatar
Delije Sever 021
Sunday, 04.10.2020
00:35

Drago mi je da neko konacno vidi sustinu. Slozicu se sa tobom oko svega sto si rekao. Ja sam i za Sava rekao da nije los trener ali su problem igraci, kakvi Vitasi i Miljkovici, klupu nemate, Sadik mi je komedija i nekako imam utisak samo sto se ne prepolovi na dva dela ali cinjenica je nekako pogadja, ovi iz nase uprave makar nesto ubodu, vasi prodadose strahinju i umesto da uloze u tim dovedose nekog Lalatovica koga je pazar odbio, ni ne znam gde vam je sad. Jako veliko ime imate ali bojim se da su vas ovi iz uprave unazadili 20 godina, rekao sam kad je Djura otisao da cete ga praviti od blata jer za razliku od ovih, tada ste imali rezultate. Ej, Partizan da se grcevito brani i trese od Metalca, Radnika.... To je neverovatno. Uvek ste igrali napadacki, bilo je pitanje dacete 3 ili 4 gola, sada jedan uvaljaju i tresu se.... Nadam se da cete sto pre stati na noge, klub sa takvom reputacijom ne zasluzuje ovo sto mu se desava

avatar
Гробар1970
Saturday, 03.10.2020
19:55

Svi od golmana do spica mrsss.

avatar
Delije Sever 021
Saturday, 03.10.2020
22:12

Sta su krive tuge na terenu druze, krivi su oni sto su ih doveli, eno izgore i Savo, Stanoje se za glavu hvata, dovode mu sada pojacanja kada ste ispali iz evrope i u ozbilj om minusu. Tuga

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 03.10.2020
19:55

Nije bio cist start, ali, nisam siguran ni da je nas gol bio regularan upravo zbog necega sto je uradio isti taj igrac. Sad je i definitivno gotovo, hvala vam sto ponovo niste pobedili oko naseg rodjendana, ponavlja se Javor 2013, ponavlja se Cukaricki 2015. i 2017, ponavlja se Milan prosle zime...

avatar
Realni Arthur
Saturday, 03.10.2020
19:54

Nema veze, nereseno, ili pobeda Partizana, (mada nisu zasluzili vise osim neresenog) ovo vise gubi svaki smisao, da li je moguce ovakvo sudjenje, prvo momenat kad igrac Metalca vec je jedan na jedan u sesnatercu sa igracem Partizan, svira faul, za koji samo par sekundi prije daje prednost a pri tom je 5 metara od situacije i posle povika Stanojevica i klupe Partizana svira faul, sto je zaista neshvatljivo, narocito ako se uzme u obzir sansa Metalca. Onda druga situacija, gde Stevanovic jauce ko da mu je otkinuo nogu a da pritom igrac Metalca ima posed loptu, znaci ni da je povukao, ni da je usao u start sa otvoronem nogom, nego tano da blokira loptu, i sudija svira faul, a uz to Stanojevic se dere karton, karton, i sudija odmah daje crveni karton! Znaci ja mislim da je ovo dno dna, da nema nam spasa, fudbalski savez odmah da se raspusti, jer zaista nema svrhe da postoji jer nemaju nikakav autoritet, lepo da se pise UEFI, i neka nam obezbede sudjenje, dok se ovde ne cisti kriminal i pretnje, i necasne stvari. Pa ko se to slucajno radi, onda valjda ce da prestanu VVV i oni iz Zvezde sa saopstenjima, ili, ako slucajnoponovo nesto im nije jasno onda lepo, kaznite i jedne i druge, nema Evrope tri godine, USLOVNO! Pustite malo da drugi klubovi igraju EVropu jer inoako ih fave, jer zaista imamo dosta dobrih timova: Cukarici, Radnicki Nis, TSC, Vojvodina, Spartak, Mladost Lucani koji igraju bas atraktivan i lep fudbal za razliku od ovih debila i crnoi crveno belih!

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 03.10.2020
20:12

A zasto je pustio prednost kad je bio faul nad Banjakom?

avatar
dejanera2
Saturday, 03.10.2020
20:47

Kako ti drugi igraju Evropu videli smo do sada! Nikad niko nije ni prismrdeo grupnoj fazi. I ako i Zvezda i Partizan tresnu protiv nekih anonimusa svako nekoliko godina opet su jedini koji prave rezultate u toj Evropi!

avatar
Deki.Stankovic.5
Saturday, 03.10.2020
19:53

Ma drugi su krivi!