Nove muke crno-belih - Jedan transfer propao, hoće li i drugi, još važniji?!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 01.07.2018.
11:54
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Do početka nove sezone ostalo je još desetak dana, a crno-beli imaju možda i previše nerešenih pitanja.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Utisak je da su u Partizanu manje-više realizovali plan oko angažovanja  novih igrača ovih leta, ali ostalo je još da svi oni pokažu zbog čega su dovedeni i da će u narednoj sezoni predstavljati prava pojačanja za ekipu Miroslava Đukića.

Podsetimo, u redove crno-belih stigli su Nemanja Nikolić, Rikardo Gomeš, Mark Valijente i Gabrijel Enake, od kojih poslednju dvojicu još nismo videli na terenu u pripremnim utakmicama.

Međutim, najveći problemi u ovom trenutku vezani su za nedefinisane statuse Nemanje Antonova i Danila Pantića, kao i činjenicu da planirani odlazni transferi još nisu realizovani.

Čak se juče pojavio i novi, neočekivani problem. Pisali smo prethodnih dana da je iskosni štoper Bojan Ostojić dobio ponudu sa Kipra i da je napustio pripreme crno-belih u Ptuju, kako bi realizovao transfer u Enozis.

Međutim, ''Telegraf'' prenosi da je taj transfer propao, Ostojić nije uspeo da se sa Kipranima dogovori oko finansijskih uslova i sada bi da se vrati na pripreme u Sloveniju. Ali, kako prenosi pomenuti izvor, njemu je rečeno da se uputi u ''Zemuleno'', gde će u narednom periodu individualno raditi, što bi moglo da znači da je Ostojić precrtan za nastupe u sledećoj sezoni i da posle dolaska Marka Valijentea trener Đukić više ne računa ozbiljno na njega.

A kada su u pitanju Pantić i Antonov, jedan je prošlu sezonu proveo na pozajmici iz Čelsija, drugi iz Grashopersa i sada ni jedan ni drugi ne znaju sa sigurnošću kakav će status imati u sledećoj sezoni.

Antonov je morao i da se vrati pre nekoliko dana u Grashopers, kako bi sačekao konačni dogovor Švajcaraca sa upravom Partizana, juče je dao pozitivan signal na Instagramu, ali zvaničnih potvrda da je dogovor postignut i dalje nema.

Slično je i sa Danilom Pantićem, koji je za sada dobio dozvolu da trenira sa Partizanom i igra kontrolne utakmice, ali ništa više od toga. On je to i potvrdio u izjavi za ''Telegraf''.

''Teško je reći, klubovi razgovaraju, u sve su uključeni i moji zastupnici. Partizan želi da me otkupi, moja želja da ostanem u Humskoj takođe nije upitna, već sam o tome govorio. Ali, londonski klub je taj koji se najviše pita, jer imam ugovor još godinu dana'', izjavio je Pantić i dodao da zbog ove situacije izbegava da daje izjave za medije, kako ne bi najavljivao nešto što na kraju ne može da se ostvari.

Krajnje je vreme za (pozitivan) rasplet, pogotovo što trener Đukić forsira Pantića na pripremnim utakmicama, dok su neki drugi vezni igrači za to vreme u drugom planu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Urosevic
Sunday, 01.07.2018
21:56

Na ovim pripremnim mecevima ponovo u startnih 11 u odbrani djukic ne pusta igrace koji ce igrati u startnoj postavi nego se pravi filozof i kad pocne takmicarska sezona ponovo cemo u odbrani biti komedija

avatar
magister
Sunday, 01.07.2018
13:28

Krajnje je vreme da: Đukić uvežba opcije odbrane, od presinga na polovini protivnika do presinga i zone na svojoj polovini, da uvežbava i dovede do mnogo veće preciznosti - brzu tranziciju i koncept zasniva uglavnom na brzim i konkretnim napadima, da tim uklapa prema toj odluci, da u skladu sa taktikom uvede treninge kretanja bez lopte, zatvaranja dodavanja, kad je lopta kod protivnika, a stalnog ubacivanja u prostor i nuđenja* kad je lopta kod nas, da uvede obavezan individualni rad, uz pomoć koga će igrači usavršiti ono što već imaju, a popraviti ono što nemaju, npr. Pantić - šut posle driblinga, brzi šut iz kolena sa 16 - 18; Kosović igru u odbrani, zatvaranje, neispadanje; Jevtović - upravo kretanje bez lopte, nuđenje, ubacivanje u prostor + lažnjak, građenje pozicije za šut, brzi šut sa do 20m; kosati Miletić - koncentraciju, praćenje situacije u odbrani, praćenje igrača, zatvaranje prostora, isto i Mitrović i Ostojić - neispadanje, zatvaranje prostora, pogotovo 1 : 1 - nikako start i ispadanje; Miletić ćela - centaršut i dodavanje iz pozicija u koje često dođe, napred, a bliže pokrivanje igrača, pozadi; Janković - odvikavanje od zasecanja unazad, uvek napred, u dribling u dodavanje u prostor, koncentraciju i odlučnost; Nikolić i Tavamba - smirenost u šansi da daju gol ili asistiraju, ne brzi šut pa makar u blok, ne brzi šut pa gde ode, to samo kad nalećeš na loptu i sprovodiš je ili zakucavaš, inače lažnjak, stvori prostor, ćušni pored golmana kad je na pogrešnoj nozi, ne mora jako, samo ga uhvati na pogrešnoj nozi; Ožegović - da obavezno ostaje na nogama i igra, da nikad ne pada i kad ga sapletu, da se trudi da ostane na nogama i odigra - kad ne bude mogao, to će biti očigledno i sudija će svirati, a kad stalno pada...; Vule - samo da se vrati u nekadašnju formu; Cucin, Šehović - više koncentracije u fazi napada; Đerlek, mora da dobije na snazi, mora sigurnije s loptom u driblingu, da koristi telo, da se nagne, padne, dođe u potreban položaj da šutne jače i preciznije (ovo važi i za špiceve; nek malo gledaju tenis i shvate koliko je važan položaj tela prilikom udarca/šuta)... Vakulko - oštrije, odlučnije; Suma - da igra jednostavno do blizu 16, a onda minijature sa završnicom, kao Tošić, ali sa više utrčavanja u prostor (što važi i za Tošića); Đerlek - češće na dupli pas i prolaz (a to zahteva nuđenje saigrača!); Ivanović - bolji u napadu s boka, nek stalno menja pozicije, nek uvežba bolje dodavanje/centaršut...

avatar
PLAYBOY
Sunday, 01.07.2018
13:12

ako je iko gledao ove kontrolne utakmice mogao je primetiti da nam je igra ponovo raspad sistema sa tendencijom da ce biti sve gora a ne bolja.

avatar
Zoran Vukic
Sunday, 01.07.2018
13:05

pored svih prblem Dukic je najveci prble celu godinu nema igru nece ni ove biti bolje topl-hladno

avatar
Saša Ilić
Sunday, 01.07.2018
12:50

Ovo je propast od ekipe.Odavno nismo bili ovako slabi.Znam da je teško sad oterati igrače koji nisu za Partizan jer imaju ugovor ali treba neko da snosi odgovornost za ovoliko promašaja.Trenutno ima 3-4 igrača koji mogu da igraju u Partizanu ovo ostalo je ispod proseka.

avatar
Vidicnemanja
Sunday, 01.07.2018
13:12

Milion za pantica je bas previse.Pritom ni on ni zdjelar ne mogu da igraju zadnjeg veznog ni upola kao Everton.To stvara velike probleme odbrani.Bolje dati milionce za neku super desetku nego za pantica.I jedno brzo krilo,jer trenutno nema ni jednog u timu.Ivanovic u prvih jedanaest obavezno