Nova sezona u Super ligi - Novo ime, tereni, debitant...

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 30.05.2019.
19:08
Izvor: Sportske.net

Videćemo hoće li stvari izgledati bolje u odnosu na minulu sezonu.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Sezona u Super ligi tek što je završena, a već smo saznali kada će najbolji klubovi Srbije ponovo na terene.

Početak sezone 2019/20 zakazan je za 20. jul, a u novoj sezoni imaćemo dosta toga što će zaista biti novo i što u perspektivi treba da unapredi kvalitet takmičenja.

Većina superligaša dobiće nove terene tokom leta, što znači da će fudbaleri imati sve preduslove da se iskažu u svom najboljem svetlu. Kada smo već kod svetla, reflektore trenutno nema samo povratnik u najviši rang Inđija, ali iz tog kluba uveravaju da će do kraja godine reflektori obasjati "Gradski stadion".

Pored Inđije u Super ligu su ušle ekipe TSC-a i Javor Matisa, pa tako i u novoj sezoni imamo debitanta. Javor Matis i Inđija su u prošlosti imali prilike da igraju Super ligu, a za TSC iz Bačke Topole naredna će biti debitantska sezona.

Novo je i to što će Super liga posle nekoliko sezona ponovo imati generalnog sponzora, a to bi trebalo da znači i novo ime. Tako bi najkvalitetnije fudbalsko takmičenje u Srbiji trebalo da se zove Linglong Super liga ili Super liga Linglong.

Pored svega navedenog ostaje nam da se nadamo da će se i neki drugi aspekti takmičenja poboljšati, a tu pre svega mislimo na na arbitre koji mnogo puta nisu bili na očekivanom nivou.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 31.05.2019
18:01

Linglong liga, od sledece sezone i zvanicno:-D

avatar
Небеско-плави
Thursday, 30.05.2019
21:46

Колико год било лепо ово демографски гледано. Да има више клубова из унутрашњости, а не само из Београда. Када је реч о квалитету, не може се говорити и неком побољшању а занемарити опет инфраструктура Спартака из Суботице, Пролетера из Новог Сада и ТСЦ из Бачке Тополе. Самим тим јако је ружно са стране ФСС што су друголигаши у Србији добијали на поклоне рефлекторе и семафоре, а клубови који су годинама већ у првој лиги нису, и упркос силним резултатима, и упркос дугом игрању у најелитнијем српском рангу. И демографски гледано, много би занимљивија лига била ако се ја питам, а не питам се, када би уместо Чукаричког био нпр. Раднички из Крагујевца, када би уместо Пролетера из Новог Сада било Смедерево, када би уместо Вождовца била Слобода из Ужица. Много атрактивније и због гостовања, а и много занимљивије због разноликости и других навијача.

avatar
Realan_PFC
Friday, 31.05.2019
16:47

TSC iz backe topole ulaze najvise od svih u infrastrukturu, mislim da nisi bas upucen dobro u desavanja u topoli .......... ljudi su napravili kompletan sportski centar, pravi komleks, trening centri, sva komplet infrasturtura i stadion se sredjuje ......... prica se da ce mozda prvih par kola igrati ili u backoj palanci ili subotici ako nestigne na vreme da se zavrsi .......... topola ce biti medju organizovanijim i stabilnijim klubovima u superligi srbije u buducnosti, nesto pouput cuke i vozdovca ......... neverujem da ce biti klub koji ce se zadrzati sezonu ili 2 ko vecina, igrace se u topoli lep fudbal ja mislim

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 30.05.2019
20:19

U ligi u kojoj zvezda odlučuuje o svemu ne mogu stvari da izgledaju dobro, a ni bolje. Oni se toliko plaše poraza da nameštaju sve, od rasporeda, termina utakmica, sudija koji krade dok ne dovede minimum do 2 razlike za zvezdu, ali džaba...možda bi im bilo lakše da su ispali pre finala kupa kako su znali ranijih sezona kako ne bi saznali koliko su slabi u sudaru sa pravim šampionom i četvorostrukim uzastopnim osvajačem kupa.

avatar
dr Milojević
Friday, 31.05.2019
07:52

Znači nemam reči, pravi šampion po tabeli ŽP ? Ovo sve što si napisao je u stvari projekcija jer si opisao svoj klub. Opet nećete biti šampioni i opet ćete praviti svoje šizofrene tabele.

avatar
babaroga
Friday, 31.05.2019
15:11

Dmitrovic, Pejovic, Mateus, dzomba golubar sa juniorima, Novi Pazar sa 10 igraca, 6 predsednika klubova iz iste lige u skupstini, sudije u klubovima navijaca, setalica na jugu: Tole ako te smene ja secem vene, obraza nigde, po poreklu sasvim razumljivo.

avatar
Fikan
Thursday, 30.05.2019
19:58

Linglong Super Liga, kakva smejurija...

avatar
biTan
Thursday, 30.05.2019
19:40

Haha, Linglong super liga.. xD