Nova šansa za "otpisanog" nakon Nikolićeve povrede

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 16.07.2018.
13:50
Izvor: Sportske.net

Crno-beli moraju da reaguju nakon odlaska Leandrea Tavambe i povrede Nemanje Nikolića.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Nisu se nadali u Partizanu maleru koji ih je zadesio na samom početku sezone ali će u hodu rešavati novonastale probleme.

Tek što je Leandre Tavamba prodat Al Tavonu iz Saudijske Arabije usledila je povreda Nemanje Nikolića zbog koje će Kraljevčanin odsustvovati sa terena pune četiri nedelje.

Miroslav Đukić je u problemu, na raspolaganju ima još samo dvojicu napadača (Rikardo Gomeš i Ognjen Ožegović) i zbog toga se očekuje brza reakcija.

Navijači priželjkuju pojačanje, to je manje verovatna solucija. Ono što je u datom trenutku realno jeste da će Partizan licencirati Đorđa Jovanovića za evropske mečeve.

Nikome nije bilo jasno zašto je mladi napadač izostavljen sa prvobitnog spiska licenciranih igrača koji je poslat u Nion, ali sada nema dileme oko toga da će biti u konkurenciji za mečeve drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izostanak Nemanje Nikolića neće se osetiti u revanšu sa Rudarom, crno-beli su najveći deo posla odradili u Nikšiću, ali povreda igrača koji je projektovan kao starter nije dobra u situaciji kada slede najvažniji mečevi u kvalifikacijama.

Kako trenutno stoje stvari, Nemanja Nikolić će propustiti gotovo čitave kvalifikacije, pod uslovom da Partizan stigne do plej-ofa, a izvesno je i to da će Đorđe Jovanović dobiti novu šansu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saša Ilić
Tuesday, 17.07.2018
10:54

Napadač i defanzivni vezni ili ispadamo u drugom kolu a titulu gubimo u petom kolu.

avatar
magister
Monday, 16.07.2018
23:39

Ne znam šta su ideje Đukića i Ilijeva, ali ako odlazi i Ožegović ostaje tri špica: Nikolić, Gomeš, Jovanović i ostaje Ivanović koji je kraj prošle sezone obeležio odličnim nastupima kao drugi špic, onaj što menja pozicije, dobija lopte u prostor, ima snagu da ostane na nogama posle starta, ima dribling prema napred, u protivnika, najteži za čuvanje, najefikasniji i taktički najpoželjniji jer dovodi do osvajanja prostora i stvaranja velikog broja šansi, po čemu i pamtimo Ivanovića s kraja prošle sezone. Posle povrede Nikolića, trenutno su opcije Jovanović, Gomeš i Ivanović. Po meni, Ivanović i Jovanović treba da budu prva opcija, kao tandem, ali s obzirom da će Partizan, nadamo se, igrati na 3 fronta, onda je poželjno imati i sva 4 špica u rotaciji, da bi bilo svežine i agresivnosti u nastupima. Ivanović i Jovanović, kao tandem se apsolutno uklapaju u sistem, sa recimo Tošićem na desnom krilu, Sumom ili Pantićem ili obojicom iza, jednim ili dva zadnja vezna iza njih. Nadam se da u Partizanu na ovaj način gledaju na novonastalu situaciju.

avatar
NS SHADOW
Monday, 16.07.2018
15:50

Sad je i Ivanovicev status pod znakom pitanja, a malac je bio skroz otpisan.

avatar
Momcilo Stojanovic
Monday, 16.07.2018
14:28

Ovo je dobra prilika za Ivanovića i Jovanovića,ako Đukić ima i malo sluha u stvaranju ubitačnih tandema.Sve što Nikolić nema,ima Ivanivić,eksplozivnost,agresivnost i dribling u trku i to prema napred.Đole zaslužuje da odigra nekoliko celih utakmica,na rezultatu se ne bi ništa izgubilo,a mi bi dobili odličnog realizatora,pogotovu ako mu iza leđa bude Suma.

avatar
NS SHADOW
Monday, 16.07.2018
15:51
avatar
Stalker
Monday, 16.07.2018
14:05

Srećno, Đole! Dokaži koliko je vredna Partizanova škola fudbala!