NOVA RUNDA - Iliev uzvraća udarac!

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 04. februar 2016.

  • 12:20

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Sportski direktor fudbalskog kluba Partizan Ivica Iliev replicirao je Živkoviću senioru i otkrio nove detalje vezano za "sagu" o mladom fudbaleru crno-belih.

NOVA RUNDA - Iliev uzvraća udarac!
Foto: partizan.rs
Jučerašnji dan obeležilo je novo otvoreno pismo za javnost koje je otac Andrije Živkovića dostavio medijima, a koje smo u potpunosti preneli OVDE!

Očekivalo se da će neko od predstavnika kluba iz Humske replicirati, a prvi je to učinio predsednik Radne grupe Vladimir Vuletić. Njegovu izjavu mogli ste da pročitate OVDE!

Nakon pomenutog operativca FK Partizan, medijima se obratio i Ivica Iliev koji je u Nikoziji usmenim putem odgovorio na navode iz pisma Jovice Živkovića.

Svoje obraćanje Iliev je započeo molbom.

"Zamolio bih gospodina Jovicu Živkovića, da prepusti ulogu zvezde svom sinu kojem ta uloga i pripada. Ja osećam da on trenutno živi pet minuta svoje medijske slave, međutim, njegovo vreme je prošlo i ovaj svet ostavljamo mlađima" rekao je Iliev.

Sportski direktor crno-belih potom se okrenuo iznošenju argumenata i činjenica za koje tvrdi da su jedini validni u priči oko Andrije Živkovića.

Podsećajući na prvo pismo Jovice Živkovića, Ivica Iliev je otkrio šta je bilo "markirano" u ugovoru koji je otac mladog igrača predočio javnosti u prvom obraćanju.

"Pisalo je da je Andrija najplaćeniji stipendista, da je imao stipendiju od 1.500 evra kada su drugi primali 150, pisalo je da sa 16 godina ima profesionalni ugovor od 96.000 evra, najveći u istoriji FK Partizan u tom uzrastu! To znači da mu je Partizan mnogo toga dao" ističe Iliev.

Nakon toga, sportski direktor Partizana osvrnuo se i na pojedine reči koje je Jovica Živković olako upotrebljavao u svom pismu.

"Ne bih da komentarišem reč – roba. Kako Jovica gleda sina pokazao je u ugovoru, stavio je tapiju od 25 odsto na njega" dodaje Iliev.

Govoreći o ucenama Jovice Živkovića, operativac Partizana otkrio je kako je tražio da Andriji budu isplaćena sva dugovanja do poslednjeg dinara.

"Sve što se dešava ne predstavlja napad na Andriju, već kulminaciju onoga što se dešavalo u prethodnih šest meseci. Ova Uprava je pokušala da izvuče najbolje iz ugovora koji je sigurno najlošiji po Partizan u čitavoj klupskoj istoriji. Mi smo se šest meseci borili i klub je dao sve od sebe pokušavajući da izvuče najbolju situaciju. U tih šest meseci klub je bio izložen dodatnim pretnjama i ucenama gospodina Jovice Živkovića" otkriva Iliev.

Što se tiče priče oko toga kako će Andrija pomoći klubu kada za to dođe vreme, Ivica Iliev podseća da bi najveća pomoć bila potpisivanje blanko ugovora koji mu je ponuđen.

"Andrija je mogao da pomogne tako što bi sprečio da Partizan bude na gubitku. Nije on kriv, ali je mogao da pomogne i to tako što bi pristao na blanko ugovor koji je prvi put u istoriji kluba ponuđen nekom igraču" kaže Iliev.

Pored toga, sportski direktor Partizana predočio je i to kako je protekao razgovor sa Andrijom Živkovićem kada je u Nikoziju stigao sa pomenutim blanko ugovorom.

"Andrija mi je došao sa stavom: 'Vi ste vređali moju porodicu'. Pitao sam ga kako? Rekao je da sam napomenuo da su alavi. To nije vređanje, alavost je karakterna osobina. Upitao sam ga da li je bahatost ako od ovog ugovora dobijete pet miliona evra i još milion i po za platu, a kažete da je malo. On je ćutao... Ćutanje je znak odobravanja" istakao je Iliev.

Nekadašnji as crno-belih nije propustio priliku da se zahvali Jovici Živkoviću na tome što ga je u svom drugom pismu "pecnuo" i podsećao javnost da je dva puta napuštao humsku bez obeštećenja.

"Zahvalio bih mu se što me je javno 'pecnuo'. Proračunoto nije 'pecnuo' našeg kapitena Sašu Ilića, iako po kuloarima ima šta da kaže i o njemu, kao i o svakom ko ne iznosi samo hvalospeve na račun njegovog sina" kaže Iliev i dodaje,

"Tačno je, iz Partizana sam dva puta otišao bez obeštećenja. Kad sam imao 32 godine, uprava nije htela da produži ugovor. U prvom mandatu, koji je trajao šest godina, otišao sam kao slobodan, ponovo mi niko nije ponudio da produžimo saradnju. Kada sam odlazio – činio sam to posle plasmana u Ligu šampiona" zaključio je sportski direktor Partizana.

Ivica Iliev je na kraju obraćanja poručio ocu Andrije Živkovića da i svom sinu dopusti da napusti Partizan nakon učešća u grupnoj fazi Lige šampiona.

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari