Nova rang lista FIFA - Da se gleda novembarska, u kom šeširu bi bila Srbija?

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 15.11.2017.
21:36
Izvor: Sportske.net

Sutra ćemo i definitivno znati da li smo u trećem ili četvrtom šeširu, a dok to ne saznamo, bavićemo se novom rang listom FIFA.

BETA/AP Photo/Michael Probst
BETA/AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

FIFA će uskoro objaviti novo rangiranje, a nakon azijske turneje reprezentacije Srbije, skočićemo najverovatnije za dva mesta.

Dobro znate da se za izbor šešira za žreb Svetskog prvenstva uzimala u obzir FIFA rang lista od oktobra, nakon utakmica reprezentacije Srbije protiv Austrije i Gruzije, pa je naša reprezentacija najviše zbog poraza u Beču izgubila šansu za daleko bolji plasman na listi.

Ipak, sada će nakon pobede protiv Kine i nerešenog ishoda protiv Južne Koreje biti zabeležen napredak i to od dva mesta, pa će naš tim biti 36. mesto na FIFA rang listi.

Da li bi se išta promenilo da se gleda novembarska lista?

Da, Švajcarci bi bili nosioci umesto Francuza, i to je jedna od najbitnijih promena, a što se tiče reprezentacije Srbije, i dalje bi bila u istoj situaciji kao i što je danas, dakle, zavisila bi od plasmana Novog Zelanda na Svetsko prvenstvo.

Naredna lista FIFA bi trebalo da bude objavljena 23. novembra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Igornopolis
Wednesday, 15.11.2017
23:50

Stojkovic, Rajkovic, Svilar,nRukavina, Gajic. Kolarov, ObradovicnIvanovic, Vukovic, Nastasic, Maksimovic (Veljkovic)nMatic, Milivojevic, Fejsa(Grujic), Sergej, Gacinovic, Zivkovic, Tadic, Mitrovic, Prijovic, Kostic, Ljajic, RadonjicnJace je od mene... Bice tu jos momaka koji ce se nametnuti madajmo se a i igraca van forme s ove liste i nedaj bog povreda.. Alnja mislim da je ovo zdrava baza s potencijalom nekih mladih da eksplodiraju i iskustvu starijih. Ono protiv Juzne Koreje je bio iznenadjujuce solidan fudbal. Treba nastaviti u tom smeru. Idemo!

avatar
NikkiCFC
Thursday, 16.11.2017
19:09

Tosic (nas najbolji stoper) umesto Vukovica, Basta umesto Gajica i jedan vezni Grujic (Maksimovic, Gudelj) umesto Radonjica. Ne mogu samo tri igraca Matic, Milivojevic, Fejsa da konkurisu za 2 mesta u timu a da imas 6 krilna igraca. Sms kod nas igra napred. Ostalo se slazem.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Wednesday, 15.11.2017
22:50

Po treci put, samo zelim da znam da li bi bod u 9-om kolu nesto promenio...

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Thursday, 16.11.2017
00:02

Ne bi. Bili bi isto cetvrti. Ali nama je svejedno, ispadamo u grupi svakako.

avatar
Thursday, 16.11.2017
01:13

Da je Stojkovic selektor igrali bi cetvrfinale minimum.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Thursday, 16.11.2017
00:46

Jesi li siguran u to? Provereno nista ne bi znacilo? Budi malo optimista, brate...