Nova prognoza Ivice Ilieva, ko bi mogao da bude najskuplji Partizanov stranac u istoriji?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.03.2020.
15:49
Izvor: Sportske.net, Balkan info

Bivši sportski direktor Partizana osvrnuo se na period tokom kog je doživljavao i pohvale i kritike, ali i trpeo velike pritiske.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Pre oko četiri i po godine, Iliev je preuzeo ulogu sportskog direktorav Partizana i vrlo brzo se istakao dovođenjem kvalitetnih pojačanja. Najviše je pogađao sa onima iz inostranstva, poput Evertona, Leonarda...

Njegova najveća želja bio je Sejduba Suma, za čiji potpis se dugo borio, ali kada je u toj nameri uspeo, omaleni Gvinejac se u špočetku nije snašao u Partizanu.

Iliev je zbog toga počeo da trpi žestoke kritike, s obzirom na 1.6 miliona evra uloženih u tog igrača.

Šta se sve dešavalo u to vreme i sa kakvim se pritiscima suočavao kada je preuzeo ditrektorsku funkciju, Iliev je otkrio u razgovoru za ''Balkan Info''.

''Svi su polazili od toga: 'ma, ko je sve došao u Partizan'. Verujte, imao sam nenormalne pritiske baš zbog toga i jedino kako sam mogao sa tim da se izborim, pogocima sa stranim igračima.

Posle četiri pogođena strana igrača, sve što kažem je moglo da prođe, niko nije mogao da me ubedi u nešto drugo. Kako su počele priče da je Suma promašaj, prvo je počelo sa pričama 'kako si promašio Sumu'. Ako nemate karakter, onda počnete da sumnjate u sebe, ali ja sam ostao priseban. Ja stojim i dalje da je Suma to što jeste. Ali, ako budem odstupao od svoje ideje, onda će mi svaki drugi biti promašaj'', istakao je Iliev.

Neko u čije kvalitete sada veruje jeste napadač Umar Sadik.

''Hvala dragom Bogu što je Savo sada tu, on je prepoznao i Sumu, koji će možda biti jedan od najvećih koji je igrao ovde i Sadika koji je možda i najskuplji strani igrač u istoriji srpskog fudbala. Suština je da morate da ostanete hrabri i samoverujući, da verujete u sebe. Bez toga ne može da se opstane'', istakao je Iliev.
-
Baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 05.03.2020
20:38

Zaslužan za prepoznavanje kvaliteta u igračima poput Evertona, Leonarda, Tavambe, Rikarda, Sume itd, ali i kriv što je Suma slabo igrao jer nije shvatao da sa Sumom ne idu krila poput Jankovića i Tošića i napadač poput Tavambe koji svi traže loptu u nogama, a niko u prostoru zajedno sa Đukićem koji ga je stavljao na krilu. Posao sportskog direktora nije samo da dovede dobre igrače, već i da dovede one koji odgovaraju jedni drugima i pokrivaju međusobno svoje nedostatke. Zato je Iliev loš sportski direktor, a dobar je skaut jer za te pare koje je Partizan uložio našao je odlične igrače. Sasvim druga stvar je što ti igrači zajedno nisu bili dovoljni za neke stvari jer je to stvar i finansija za koje je odgovorna uprava, ona koja je do transfera Pavlovića rasprodavala Partizanove najbolje igrače, a i Pavlović je prodat upola cene otprilike, ali ipak nije rasprodat, ali samo igrom slučaja jer Lacio nije prepoznao kvalitet i talenat skoro za džabe u Pavloviću.

avatar
Silent
Thursday, 05.03.2020
17:04

Menadzeri nabijaju cenu panjevima