Nova nada "Brđana", njegovo ime se pamti "na prvu"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 06.08.2018.
18:41
Izvor: Sportske.net, fkcukaricki.rs

Odlazak Nikole Drinčića otvorio je prostor za momka koji nosi ime i prezime jednog od najvećih košarkaša u istoriji jugoslovenske košarke.

FK Cukaricki
FK Cukaricki

Povezane vesti

Superligaš sa Banovog brda iskoristiće i ovu sezonu da uz napad na visok plasman promoviše mlade igrače. Odlaskom Nikole Drinčića stvoren je prostor da za prvi tim zaigra momak čije se ime i prezime lako pamte.

Aleksandar Đorđević je rođen 20. decembra 1999. godine, a sudbina je htela da debi u dresu "Bjankonera" sa Banovog brda upiše u duelu sa Radom, klubom u kojem je napravio prve fudbalske korake.

"Tako se poklopilo, dugo ću pamtiti taj meč protiv Rada, a najvažnije je da smo pobedili. Iskreno, imao sam tremu, ali onu pozitivnu. Nije bilo lako debitovati na tom stadionu, u svom kraju, lepo se završilo", kazao je Đorđević.

Trener Simo Krunić nije previše razmišljao nakon što je ekipu napustio iskusni Nikola Drinčić. Mladom vezisti šansa se ukazala ranije nego što je to očekivao.

"Nisam ni verovao da ću tako brzo debitovati, očekivao sam da ću šansu dobiti tokom sezone. Dogodilo se da je Drinčić otišao i da je trener verovao u mene. Ovo je veliki podstrek da radim još bolje i jače, da se dokazujem, da dam sve od sebe", dodao je defanzivni vezista Čukaričkog.

Novu šansu da igra Aleksandar je dobio u petak, na utakmici Čukaričkog i Mačve koju su domaći dobili zahvaljujući Kopitovićevom golu.

"Očekivao sam tvrdu utakmicu, šef mi je dao šansu, a ja sam dao sve od sebe. Mogao sam da postignem i gol u finišu meča, ali je nabitnija pobeda. U prvom poluvremenu sam prekršajem svesno zaustavio protivničkog igrača u kontri, dobio žuti karton, kasnije sam morao da se dodatno pazim. Što se pohvala tiče, iskreno nisam ih čuo, ali svakako da prijaju svakom mladom igraču", dodao je Đorđević.

Čukarički se nakon trijumfa nad Radom i Mačvom pozicionirao iza vodeće Crvene zvezde i trenutno je drugi sa 7 osvojenih bodova iz tri meča.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke