Noć crno-bele mladosti, sve zavisi od Partizana! Savo dobio čoveka koji pravi razliku?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 23.08.2019.
10:45
Izvor: Sportske.net

Dovoljno je bilo dvadesetak minuta, posle svega, povoljan utisak sa Partizanove evropske večeri. Biće lakše u Norveškoj?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Sve bilo je kao bajka na stadionu JNA, sa razdraganim klincima na tribinama, preokretom Partizana koji nosi malu, ali značajnu prednost u Norvešku.

Igrači su oduševljeni slikom sa tribina, bio je to podsticaj za preokret, videćemo šta će se desiti sa suspenzijom ako Partizan uđe u LE, ali ovo je recept, klinci na tribinama.

Da se vratimo igri, Partizan je odigrao loše, rastrzano poluvreme, možda i nije mogao više protiv dobro organizovanih Norvežana. Oni su pokazali ono što mogu, disciplinu u igri, uspeli su da se nametnu na sredini terena i povedu. Srećom majstorstvo Sume u poslednjim trenucima prvog dela je psihološki diglo Partizan.

I onda se sve promenilo u nastavku. Negledljivi Sadik je ostao u svlačionici, ali je prevagu napravio Bibras Natko. On nema dovoljno snage, vidi se to na prvi pogled, ali je majstor fudbala.

Dovoljno je dvadesetak minuta da se vidi da ima kvalitet za mnogo jači tim od Partizana i da kada se bude spremio, činiće igrače boljim.

Posle njegovog ulaska, Partizan je bio neuporedivo mirniji na lopti, Tošić je počeo da liči na nekadašnjeg sebe, na kraju je nagrađen i golom koji će možda biti odluka u ovom dvomeču.

Paradoskalno, Partizanu bi trebalo da bude lakše, Molde je tim koji se bolje brani, nego što napada, imaju prilično spore štopere i mada dominiraju u domaćem prvenstvu i retko primaju golove kod kuće, Miloševićev tim će imati mnogo više prostora.

Za sedam dana Natko svakako neće biti mnogo spremniji, ali će biti deo tima i igrač koji ima mnogo ovakvih utakmica u nogama. Zbog toga bi na teren mogao makar poluvreme u kome će napraviti razliku.

U svakom slučaju, videćemo za šest dana u Norveškoj šta će smisliti Milošević, ali ovaj Partizanov tim zaslužuje Evropu i da stiče iskustvo. Hoće li do evropske jeseni stići, zavisi, usuđujemo se da kažemo, samo od njih.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 23.08.2019
21:10

Partizan jako teško igra protiv tvrdih i oštrih igrača. Problem je što se premalo lopti daje u prostor, previše na igrača kome je neko za vratom, a sa ovako atletskim Norveškim timom nema šanse da se tako dođe do igre. Možda ja i grešim, ali to pripisujem ne samo lošim navikama igrača, koji se nedovoljno kreću i otvaraju, već i nekoj ideji da se lopta drži nekakvim poprečnim loptama, pa čim ima kontakta, sve se poremeti. Meni bi bilo interesantno da vidim Zdjelar, Natko , L. Pavlović u veznom redu. Mislim da bi igra znatno drugačije izgledala, a da je Šćekić alternativa samo za Zdjelara.

Druga utakmica na kojoj Ožegović pokušava da zakuca loptu u gol sa 5, 6 metara i promašuje je, na povratnu rolnu, idealno da se spoljnom sprovede negde pored golmana. Ili unutrašnjom, ako je levak. Nisam ga video da je ijednom uspeo da zakuca, ali sam ga zato dvaput video da promaši loptu. Levom. Ej, čoveče, ne umeš tako, a i nema potrebe da sa te razdaljine zakucavaš, plasiraj je u gol.

Japanac, što si unezveren (slično kao i Ožegović)? Jeste potrebna brzina, ali ne unezverenost. Sa 5 metara nekakav volej ka praznom golu, umesto prijema i uguravanja u gol. Ljudi, to su dva gola, koja bi dao prosečan normalan igrač i niko mu to ne bi računao u nekakvu veštinu. Svi bi rekli - normalno. I bilo bi. Ovo - nije normalno. A mnogo je skupo. Jedini igrači u Partizanu koji su koncentrisani na davanje gola, a ne da što pre šutnu loptu kad su u šansi su Stevanović i Tošić, koji traže prostor i pokušavaju da golmana uhvate na pogrešnoj nozi, i donekle Suma, koji se ne prilagođava situaciji, već unapred smisli, ali izvodi brzo.

Razmislio bih dobro da sam na Savinom mestu. Ovi su opasniji kad se igra prilepak, možda treba razmisliti o nekakvoj više zonskoj odbrani. Jer ovi umeju upravo ono što mi baš i ne umemo, da na dodir dva u trku, prolaze s loptama u prostor. Kad se odbrana dobro postavi i pokriva prostor, ne igrače, slutim da bi bili manje opasni. Jel' neko gledao Čuku tamo?

avatar
aeon
Monday, 26.08.2019
00:21

Ožeg je odlično počeo sezonu.

avatar
REVØLT
Friday, 23.08.2019
16:01

*morala/morali

avatar
RIP KOBE
Friday, 23.08.2019
13:49

nervira me jedna stvar-samo pljujete i uvek ste nezadovoljni. pa nekada ne moze uvek da ide sve kako je zamisljeno. izadjite vi na teren pa da vidimo kako bi igrali. dva tri pasa vecina ne bi mogla da spoji.

avatar
RIP KOBE
Friday, 23.08.2019
13:48

vratite tacnu na pozajmicu. zna revolt ko je u pitanju haha!

avatar
Vladan Eric
Friday, 23.08.2019
12:40

Deca su na mene ostavila najveci utisak, tako se voli klub.
Igracima zameram sto nijedan pogodak nisu proslavili sa tom divnom decom iako im nisu uputili nijedan zvizduk i bodrili ih iz srca koliko su mogli. ( a nisu sva ta deca bili navijaci Partizana).
A proslava gola ili pobede sa njima bi im verovatno ostala u secanju ceo zivot.

avatar
gorango
Friday, 23.08.2019
16:00

Zvezdas sam ali svaka cast na komentaru. Veliki minus za te fudbalere. Valjda to govori i o njima samima kao i o nasem celokupnom fudbalu, da ne kazem sistemu i drzavi. Nadam se da cete proci norvezane i da cemo opet imati dva tima u evropi. Sportski pozdrav.

avatar
Offside
Friday, 23.08.2019
11:16

Nama zestoko skripi na desnom beku!Miletic je sinoc pokazao da on ne moze da igra beka i da to pitanje hitno mora da se resi!Sadaik?On je jedan od najvecih promasaja u istoriji ovog kluba,ne najveci ali jedan od najvecih!Decko koji u sebi nema ni malo energije,gradjen kao stap,na terenu se lopte od njega odbijaju kao od zid...Ja se samo nadam da ce Ozegu propasti transfer u Rozenburg ili da ce uprava dovesti Haskica ili Dumbiju!Sa druge strane Zdjelar,Urosevic i Suma su motor ekipe od pocetka sezone a sinoc je odlicno odigrao i Tosic,gotovo nepreepoznatljivo!Natko ce biti ogromno pojacanje i to se za 20 min. videlo!Odlicna tehnika,odlican pregled igre i kao pravi plej lopta uvek napred!Sve u svemu,lepa ekipa kojoj treba par korekcija ali se videlo da smo za klasu bolji od Moldea.

avatar
Slobodan Dragojevic
Friday, 23.08.2019
13:09

Ožegovića poslati i u pola cene!Ako nekoga ne dovedu neka igra Gigić.gledao ga u Mačvi, ako je dao 8 golova u takvoj ekipi sa ovim majstorima daće duplo.

avatar
paok
Friday, 23.08.2019
19:16

Ma bas je Gigic za nas. Dao dva puta po dva gola i dao golove na jos 4 utakmice a izracunaj koliko je bilo. Ili dovesti pravog ili nista, takvog smo vec doveli( Sadik).

avatar
paok
Friday, 23.08.2019
19:14

Miletic ne moze sam jer nema pomoci od Tosica, koji ne moze da igra odbranu jer nema snage. Pogledaj malo drugu stranu. Koliko puta je Urosevic bio sam, vrlo malo jer se Stevanovic uvek vracao da pomogne. Znas kako posle Krusevca smo kukali na Ozegovica i svi su pisali sto ne igra Sadik. Sad kad je on igrao onda kuknjava na njega. Ja sam od prvog dana tvrdio da on nema pojma i da nije za nas. Nama napadac treba bez obzira otisao Ozegovic ili ne. Ako prodjemo dalje doce sigurno jedan a ako ispadnemo onda verovatno nista.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 23.08.2019
16:57

Namerno nisam hteo da komentarišem dovođenje Gigića jer poseduje neki potencijal koji bi mogao onima koji ismevaju njegov dolazak u Partizan da zapuši usta, a možda i ne pokaže ništa. Ali on trenutno ne može da bude prvi špic Partizana. Neozbiljno bi bilo pričati o napadaču manjeg kvaliteta od Škuletića. Škuletić i(li) Dumbija. Leonardo takođe jer je potrebna realizacija.

avatar
Mads87
Friday, 23.08.2019
13:39

Miletic je los na desnom beku jer mu tosic ne pomaze nikako. Covek igra konstantno protiv 2 igraca

avatar
REVØLT
Friday, 23.08.2019
11:03

Natko Bibrahimovic:-D Pusti ti to ko je mnogo jaci tim od nas. Stojkovic- ???, ???, Pavlovic, Urosevic- Natko- Tosic, Suma, Leonardo- ???, Asano. I tako bih probao na pojedinim utakmicama u prvenstvu pa kako bude i kako ispadne. L.A.N.S./S.L.A.N.

avatar
Old_school
Friday, 23.08.2019
12:44

Suma, Asano, Natko, Leonardo, Scekic, Vujacic, Sadik. Ne znam koliko je dozvoljeno stranaca u nasem prvenstvu.

avatar
REVØLT
Friday, 23.08.2019
13:51

Gde ti kod mene vidis Scekica, Vujacica i Sadika? Cetiri je dozvoljeno.

avatar
El Matador PFC-FCB
Friday, 23.08.2019
13:35

Treba dovesti Jahovića iz Malatije i Rahmanovića iz Sarajeva. Jahović prvi špic, Rahmanović da pojača konkurenciju Sumi.