Nisu svi sporni detalji iz Humske analizirani, na OVAJ se posebno žale gosti!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 05.11.2018.
11:38
Izvor: Sportske.net

Prilikom izvođenja kaznenog udarca došlo je do povrede pravila fudbalske igre. Ovo je situacija na koju Novosađani imaju najviše primedbi.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Nekoliko spornih situacija sa derbi susreta 15. kola Super lige Srbije analizirano je u emisiji "Pregled kola" na televiziji Arena sport, ali je još nekoliko ostalo bez objašnjenja.

Pomenuli smo juče, nije rečeno da li je Nemanja Milojević zaslužio drugi žuti karton zbog obaranja Marka Jankovića u kaznenom prostoru, ali ni da li je situacija kod izvođenja penala bila "čista".

Kada se pogleda "zamrznuti" kadar pre momenta Rikardovog udarca ka golu, jasno se vidi da je Marko Janković ranije ušao u kazneni prostor i time povredio pravila igre.

U pravilima fudbalske igre jasno stoji da se u takvim situacijama, ukoliko lopta ne uđe u vrata, sudija zaustavlja igru i utakmicu nastavlja indirektnim slobodnim udarcem u korist ekipe protiv koje je suđen penal.

Pošto je golman Vojvodine Emil Rockov zaustavio udarac Rikarda Gomeša, sudija Danilo Grujić trebalo je da dosudi indirektan slobodan udarac u korist gostujućeg tima. Da je Rikardo Gomeš postigao gol iz penala, sudija je bio dužan da ponovi penal zbog ranijeg ulaska njegovog saigrača u kazneni prostor.

Opisanu situaciju možete videti na 2:12 priloženog snimka ili na fotografiji koja je načinjena zaustavljanjem snimka u momentu koji je prethodio udarcu Rikarda Gomeša.

Partizan penal
Foto: Screenshot/You Tube/Super liga Srbija

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

29 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
poljskikupanjac
Monday, 05.11.2018
18:29

posle toliko napada na sudije pre utakmice ovakvo sudjenje se moglo ocekivati ali to nije bitno isuvise su jadni da bistrepili od njih

avatar
somborac77
Monday, 05.11.2018
16:52

Podsetimo komentatore da je ovo prvi penal sviran partizanu ove sezone!!!Jeste da je diskutabilan ali koliko je takvih i slicnih bilo kod komsinice?I da to pravilo o ulasku igraca u kazneni prostor pre izvodjenja penala-nisam video nijednu utakmicu da je to pravilo primenjeno a u bar 50% slucajeva udje neki igrac ranije.

avatar
SvetskiSampion
Wednesday, 07.11.2018
03:49
avatar
Sagittarius
Monday, 05.11.2018
16:26

A sta cemo sa tim sto je brze stigao Grujic do bele tacke nego sto je igrac Partizana dodirnuo travu? Necemo o tome da bi i Mirkovica bilo sramota da u onoj situaciji svira penal za Partizan

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Monday, 05.11.2018
14:23

Ja svakako ni ne racunam ovaj gol. Jos jednom, hvala Enakeu.

avatar
Dorotej
Monday, 05.11.2018
14:11

Navijač sam Zvezde. Muka mi je kad sudije navlače za nas protiv nekih "provincijskih" ekipa u domaćem prvenstvu. A navlače i za Partizan. Zato su glupa prepucavanja između ostrašćenih navijača ta dva tima, koji nalaze smisao navijanja v mržnji rivala. Svi drugi klubovi su "siročići". Normalno da pobesnim kada vidim kako nas sudije kradu kad igramo međunarodne utakmice, Protiv Liverpoola su nas tukli "k'o volove", svirali 2 penala, mi nismo smeli oštije da startujemo. Ono đubre Fabinjo je morao da dobije prvi žuti posle par minuta igre, a drugog u prvih pola sata. Tako nekako ispada, "dobiješ na mostu, izgubiš na ćupriji".

avatar
NecuZvaku
Monday, 05.11.2018
13:59

Gde su saopstenja?

avatar
Dorotej
Monday, 05.11.2018
13:57

Ovakvi tekstovi su nepotrebni. Samo raspiruju vatru među usijanim glavama Zvezde i Partizana.

avatar
DekiStankovic5
Monday, 05.11.2018
13:50

Pa dobro neka ih poguraju malo sudije,sta sad,dosta ekipa ima domacinsko sudjenje,samo je problem sto su oni jadni nevini i 'posteni'.

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Monday, 05.11.2018
17:50

A sad su nas pogurale? Cudno, ja sam bio ubedjen da sam video da si napisao da je bila ruka i cist penal pre toga...

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Tuesday, 06.11.2018
16:49

Nisam obratio paznju na to kada si koji komentar napisao (bilo bi lepo kada bi relativno brzo objavljivali, ko ce posle sve to da prati Hahaha), onda u redu.

avatar
DekiStankovic5
Tuesday, 06.11.2018
11:08

Pa jesam to napisao I stojim iza toga,a ovo sam rekao zato sto su bili greske I na jednoj I na drugoj strani sto ne znaci da vi ne bi ste pobedili,inace ovaj komentar sam pisao,pre nego sam video tu ruku,posto je to kasnije izbaceno,je l ti sad jasnije :)

avatar
Man united
Monday, 05.11.2018
21:39

Ти то, 'леба ти, рачунаш оно играње руком као пенал. Човек пао на земљу, шта је могао да уради да избегне лопту?

avatar
nenadnenad1234
Monday, 05.11.2018
13:46

Ovo je tolko providno da postaje smesno. Pa nama ce sad sudija u narednim utakmicama priznavati golove iz ofsajda, svirati nepostojece penala, ili cak penale iako je faul napravljen van 16. metara, kako bi se prikrila kradja koja je direktno uticala na ovoliku razliku.
Sportkim zargonom receno, ovo je klasicno rukometno navlacenje.

avatar
Man united
Monday, 05.11.2018
21:41

И до сад су вам признавати голови из офсајда, непостојећи пенали и утакмице продужаване до у недоглед кад немате повољан резултат. Тако да не видим разлог зашто би се прекинула та традиција. Добро да бар признајеш.

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Tuesday, 06.11.2018
16:48

Ne zelim vise da ti odgovaram.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 06.11.2018
13:39

Promesao si nesto, to vama priznati golovi iz ofsajda (protiv Dinamo Vranje), nepostojeci penali (Radnicki Nis i Zemun), a nije bilo potrebe da se produzavaju utakmice, jer je sudija "iskusno" resio sve pre toga.

avatar
Pipo Inzagi
Monday, 05.11.2018
13:18

Nemoguće da je oštećena Vojvodina,to pravilo sigurno ne glasi tako,sudije nikada ne sude u korist partizana,uvek je partizan oštećen....šta hoće ovi sa sportske.net,plasiraju neistine da izgleda kao da se pomaže partizanu a istina je sasvim drugačija i svi su se urotili protiv jsd-a....srećom pa postoji partizan tv i objektivni novinar Pantić pa istina izađe na videlo...

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 05.11.2018
13:08

Strogo gledano - da, ali to pravilo se rijetko kad postuje. Da je Jankovic dao gol, onda bi stvarno trebalo ponistiti, ovako... Meni je vise sumnjiv ovaj penal, ako nije bilo kontakta nogama, sto ne vidim na snimku, ako je samo rukama, to nije ni p od penala. Bilo je mnogo spornih situacija, ako Vosa nije ostecena onda se barem moze reci da ej Partizan imao onako bas bas domacinsko sudjenje.

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Monday, 05.11.2018
14:29

Ni p od penala nije bio, 10000% ali, ne bih bas rekao da je bilo bas, bas, domacinsko - imas mnogo bolji primer za takvu kvalifikaciju, a to je ona utakmica kad je bilo 4:1 za Partizan i kad je ista ova neznalica bila sudija, za ono nema opravdanja...

avatar
petar000
Monday, 05.11.2018
17:12

U kom segmentu BAS, BAS domacinsko sudjenje?? Penal mozda jeste sporan, ali ako uzmes u obzir da je u prethodnih deset situacija greska uvek bila na stetu Partizana, valjda jedna "jeste-nije" situacija moze da se dosudi u njegovu korist. U ovom prvenstvu svaka 50-50 situacija je svirana proti Partizana, ovo je prva u njegovu korist. Kazem, stvarno ne znam po cemu si zakljucio da je Partizan imao bas, bas domacinsko sudjenje. Pa Vosa je pogodila precku iz faula koji nije postojao. Sanicanin je bio zreo za dva zuta, Milojevic nije dobio zuti kod penala, bez obzira da li ga je bilo, ili ne, sudjen je, i kad sve to pogledas ne znam u kojim situacijama je to bas toliko na vlacio sudija za Partizan, osim onog starta Markovica koji je opet 50-50, a ne ocigledan penal.

avatar
NebitanNaKvadrat
Monday, 05.11.2018
12:50

Gde je sada onaj Pantic sto mu ne treba ni ukradena casa vode. Pokrali su Vojvodinu.Em im je sviran presmesan penal,em im je penal odbranjen pa je trebao biti indirektan udarac za Vojvodinu jer je Jankovic usao skoro do sudije koji je zazmureo u tom trenutku i nije ga video. Zatim nisu svirana barem dva od tri penala za Vojvodinu jer ukoliko je ono bio penal za Partizan onda su barem dva bila za Vojvodinu. Da ne govorim o rvackom zahvatu Jankovica za koji nije sviran ni faul a kamoli dodeljen karton. Kazu penal u cetvrtom minutu za Partizan jer ga udara u ruku. Penal se svira ako ruku ne skloni,lik je padao na zemlju gde je mogao da skloni ruku,pa nije on od pastelina. Ali eto,kradja se mora prikriti. Mislim da ste jedino vi i objavili ovu situaciju mada ih ima jos par oko tih penala itd.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 05.11.2018
13:44

I sad zbog ove jedne situacije da se zaborave brdo sudijskih gresaka na nas racun kojim smo direktno osteceni i plus da se doda vetar u ledja koji vi svaku utakmicu dobijate od strane sudija (dobijate penale iako se igrac sam od sebe saplice) i eto ga 13 bodova prednosti?
Odmah da ti kazem mi cemo sledece kolo imati gol iz ofsajda, ili penal koji ce nam se svirati iako je faul nacinjen van sesnesterca?

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Monday, 05.11.2018
14:28

Ma da, 1002 penala. Nije sviran zuti karton ni za onog igraca koji je jedno pet (ako ne i vise) sekundi vukao naseg igraca. Neka me neko ispravi ako za to gresim, ali, mislim da ne gresim. Niko nije rekao da je taj igrac imao nameru da igra rukom, ali, lopta je isla direktno u gol Vojvodine, a covek je prakticno odbranio (ne samo izblokirao) sut ublazivsi intenzitet istog i time uticao na ishod akcije. Uopste ni ne mora da ima nameru da bi bio sviran penal koji je bio PRVI za nas u ovoj sezoni. Tek prvi, ej...

avatar
Aleksandar Jovancevic
Monday, 05.11.2018
12:49

Smarate sa ovakvim stvarima i sirite mržnju međju navijačima,i da je bilo gresaka to je deo igre kao sto je i u mnogo jačim ligama od naše.kad god večiti igraju odmah se vijaju sudije kao da je lov na veštice i traže se i najmanje greske da se optuze.