Ništa od povratka "Delija" na mesto najvećeg uspeha!

Autor: Nikola Miloradović
utorak 11.09.2018.
16:47
Izvor: Sportske.net

Pojavila se danas informacija da bi Crvena zvezda mogla ponovo da zaigra na stadionu na kojem je osvarila najveći uspeh u klupskoj istoriji.

Sportske.net/Nikola Miloradović
Sportske.net/Nikola Miloradović

Povezane vesti

Preneli smo ranije da se pojavila mogućnost da Napoli svoje utakmice u Ligi šampiona igra na stadionu "Sveti Nikola" u Bariju.

Navodno Aurelio De Laurentis, koji je vlasnik oba kluba, želi od Napolija da napravi porodičan klub, našao se i u problemu sa gradonačelnikom Napulja, pa je imao ideju da "Partenopei" svoje utakmice u elitnom takmičenju igra na stadionu u Bariju, te bi tako otpisao i one problematične navijače, u Bari bi pretežno išli porodični ljudi, da uživaju u fudbalu.

Izjavio je filmski magnat da bi platio svim navijačima prevoz u Bari, koji je od Napulja udaljen 250 kilometara, kao i da bi stadion "Sveti Nikola" dobio potrebne promene za odigravanje utakmica u LŠ.

Ipak, izgleda da od njegove ideje neće biti ništa, iz Uefe su potvrdili da nisu dobili nikakav zahtev za promenu stadiona od viceprvaka Italije, dok su i gradonačelnici ova dva grada takođe odbacili ovakvu mogućnost.

"Neću govoriti o De Laurentisu. Nezamislivo je da Napoli ne igra svoje utakmice na San Paolu, te se zbog toga tako nešto neće dogoditi. To je čista mašta, Napoli će igrati na San Paolu", jasan je gradonačelnik Napulja Luiđi De Magistris.

Gradonačelnik Barija Antonio Dekaro je rekao da nije čuo za takav predlog i smatra da Napoli treba da igra u svom gradu, pred svojim navijačima, dok sa druge strane smatra da stadion Barija ne ispunjava zahteve Uefe.

"Nisam obavešten da De Laurentis želi da igra Ligu šampiona u Bariju.

Navikao sam na predsednikovu nepredvidivost. Mislim ipak da tim treba da igra na svom stadionu,  pred svojim navijačima.

Timovi moraju da igraju u svojim gradovima, a između ostalog, ne verujem da Sveti Nikola odgovora zahtevima Uefe, imali smo problema i sa strujom
", izjavio je Dekaro.

Dakle, po svemu sudeći, De Laurentisova ideja neće zaživeti, što je tužna vest za navijače Crvene zvezde.

"Crveno-beli" će se u grupnoj fazi Lige šampiona takmičtiti i sa Napolijem (kao i sa PSŽ i Liverpulom), pa je De Laurentisov plan mogao da probudi najlepše uspomene u vernim "Delijama", kako je Crvena zvezda 1991. godine osvojila titulu prvaka Evrope upravo u Bariju.

Ipak, izgleda da će verni navijači Zvezde u Bari moći da idu samo turistički.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke