Ništa od pet miliona - Da li je prodaja Mihajlovića dobar potez?

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 27. jul 2017.

 • 17:35

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Svojevremeno je vrednost krilnog fudbalera procenjivana na pet miliona evra, navodno je postojala i ozbiljna ponuda. Zašto je Partizan odlučio da mladog fudbalera proda upravo sada?

Ništa od pet miliona - Da li je prodaja Mihajlovića dobar potez?
Foto: Beta/BranislavBožić/Mo
Generalni direktor fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura obavestio je u četvrtak javnost da je sa Herenvenom dogovoren transfer Nemanje Mihajlovića (21) na kojem će crno-beli zaraditi 1.700.000 evra.

Vest o prodaji Nece Mihajlovića za mnoge je bila iznenađenje iako je na startu priprema i sam igrač pomenuo da postoji velika verovatnoća da ovoga leta napusti klub.

Navijači ne vode transfer politiku ali među njima ima onih koji smatraju da je na Mihajloviću moglo da se zaradi više, kao i onih koji veruju da njegova prodaja predstavlja dobar potez.

Mora se priznati da obe strane imaju argumente kojima mogu da opravdaju svoje mišljenje, ali nije na odmet da se situacija sagleda iz svih uglova pre nego što se zauzme konačan stav.

Nemanja Mihajlović stigao je u Partizan 31. avgusta 2015. godine ali je jesenji deo sezone 15/16 proveo u Teleoptiku jer je transfer politika Rada bila takva da ne želi da prodaje igrače Partizanu i Zvezdi.

Ovakav potez igrača i crno-belih bio je riskantan ali se pokazao kao pravi jer Mihajlović za šest meseci nije izgubio ništa, a onda je tokom proleća eksplodirao i pokazao se kao veliko pojačanje crno-belih.

Nakon fantastične polusezone vrednost Nemanje Mihajlovića procenjivana je na 5 miliona evra, a nezvanično su postojale nešto manje ponude iz Belgije i Italije koje Partizan nije prihvatio.

Logično, nakon sjajne polusezone u Partizanu su se nadali da će Mihajlović nastaviti da napreduje i pruža dobre partije ali se sve promenilo posle promašenog penala u Lubinu i dolaskom Leonarda da Silve Souze.

Forma Nemanje Mihajlovića počela je da ide silaznom putanjom, izgubio je samopouzdanje a zatim i mesto u startnoj postavi i niko nije mogao da razume šta se dogodilo sa brzonogim krilnim fudbalerom.

Nemanja Mihajlovic

Ono što je prosečan navijač mogao da vidi jeste da Mihajlović nije bio ni bleda senka igrača koji je pravio čuda kraj leve aut linije tokom prvog dela 2016. godine, a prostora da se vrati u takvu formu gotovo da nije ni bilo.

Kako je i sam svojevremeno izjavio, kada ekipi ide dobro rezervisti nemaju pravo da se žale ali je uprkos svemu Mihajlović u završnici prethodne sezone ponovo počeo da dobija sve više prostora što je ukazivalo na to da bi mogao da se vrati na željeni nivo.

Partije koje je pružao i dalje nisu bile na onom nivou koji je pokazao ali su očito uticale na to da ponovo skrene pažnju na sebe i da Partizan ima sa čime da sedne za pregovarački sto.

Nema sumnje da su dolazak Sejdube Sume i loš rezultat u prvoj utakmici sa Olimpijakosom uticali na to da Mihajlović bude prodat, a evo zašto to tvrdimo.

Sejduba Suma igra na pozicijama koje pokriva i Mihajlović i jasno je da bi u nastupajućoj sezoni srpski fudbaler bio u senci skupo plaćenog pojačanja. Čak i pod pretpostavkom da će Leonardo biti prodat za Mihajlovića ne bi bilo dovoljno prostora, a zbog činjenice da Partizan posle prvog meča sa Olimpijakosom nije ni blizu grupne faze Lige šampiona bilo je neophodno popuniti rupe u kasi.

Možda se neko neće složiti da je prodaja za 1.700.000 evra najbolje rešenje, ali se stiče utisak da je Partizan u datom momentu morao da povuče ovakav potez. Iz ove perspektive pet miliona evra deluju kao ponuda koja je trebalo da bude prihvaćena ali niko u tom momentu nije imao čarobnu kuglu i nije mogao da predvidi kako će se stvari razvijati, a razvoj događaja svakako nije išao u očekivanom smeru.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari