Ništa od duela sa Irtišom, Partizan će kao i Zvezda - u Litvaniju!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 19.07.2018.
19:01
Izvor: Sportske.net

Posle žreba nije se očekivalo ni da će Partizan, niti Zvezda igrati u Litvaniji u drugom kolu kvalifikacija, ali...

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Podsetimo, u kvalifikacijama za Ligu šampiona se očekivalo da će Zvezda igrati protiv kiparskog APOEL-a, ali Kiprani su eliminisani, pa će rival crveno-belima biti Suduva iz Litvanije.

A danas je postalo jasno da će u Litvaniju i Partizan, naravno ukoliko večeras opravda ulogu velikog favorita protiv Rudara ili bar zadrži prednost od 3:0 stečenu u prvom meču u Nikšiću.

Naime, u revanš utakmici odigranoj u Kazahstanu, domaći Irtiš je poražen od litvanskog Trakaija rezultatom 1:0, a s obzirom da u prvom meču nije bilo golova, Litvanci idu dalje i sada čekaju rasplet večerašnjeg duela u Humskoj.

Pobedu Trakaiju u revanšu i plasman u drugo kolo doneo je 20-godišnji Svajunas Cizas, pogotkom u 19. minutu.

Inače, Trakai je trenutno na četvrtom mestu na tabeli litvanskog šampionata, sa 24 osvojena boda, čak 21 manje od prvoplasirane Suduve koja će na megdan Zvezdi.

Večeras je Trakai nastupio u sastavu: Švedkauskas - Borovski, Ntika Bondombe (Jeriomenka od 70.), Osipov, Silenas - Marazas, Janusevskis, Biljaletdinov - Kazlauskas (Gedminas od 86.), Vorobjovas, Čizas (Levšin od 73.).

Već možete da primetite, najzvučnije ime u ovoj ekipi je Dinijar Biljaletdinov, iskusni, 33-godišnji vezista, koji je tokom dugogodišnje karijere nastupao za moskovsku Lokomotivu, zatim Everton, Spartak iz Moskve, Anži, Torpedo i Rubin iz Kazanja, odakle je prošle godine došao u Trakai.

Ovu ekipu sa klupe vodi 46-godišnji španski trener Kibu Vikunja, koji je tokom dosadašnje trenerske karijere uglavnom bio angažovan kao pomoćni trener u Španiji i Poljskoj.

Trakai igra na LFF stadionu u Viljnusu, a prema podacima iz prve utakmice sa Irtišom, tom duelu prisustvovalo je svega oko 400 navijača. Inače, kapacitet je oko 5.000 gledalaca, a objekat je izgrađen 2004. godine.

Da će litvanski tim biti autsajder u dvomeču sa Partizanom svedoči činjenica da je ove sezone krenuo iz preliminarne faze kvalifikacija, u kojoj je uspeo da eliminiše velški Cefn Druids (1:1 i 1:0), a u prilogu su detalji iz prvog od ta dva meča.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOVAKOVIC ZORAN
Thursday, 19.07.2018
19:52

Oprez..i za Partizan,a pogotovo za Zvezdu..Ne dizimo nos u nebesa..KO SU TI LITVANCI?? To nam se moze obiti o glavu..Zvezda je nekako slomila zilave letonce..uz dosta srece.Partizan ima puno laksi posao veceras..verovatno sledi nova ubedljiva pobeda..sto im od srca zelim..Samo da se ne zavaraju time..Radnicki prolazi..Ne znam sta je sa Spartakom?

avatar
NS SHADOW
Thursday, 19.07.2018
19:05

Jeste da smo izbegli putovanje Bogu iza tregera, ali, sad ce maksimalno da odloze dovodjenje pojacanja (u mnozini), a barem dva nam trebaju odmah...

avatar
indosrbija
Thursday, 19.07.2018
19:20

treba pet pojacanja..

avatar
NS SHADOW
Friday, 20.07.2018
10:58

E, ne bas za prvi tim, cak ni ja nisam toliko pesimistican:-D Trebaju nam centralni vezni i krilo (neko ko moze i desno i levo), treba nam stoper, treba nam mozda i levi bek, treba nam i jedan zadnji vezni za klupu, a mozda cak i napadac mada to tek na kraju posle svega.