"Nismo naučili lekciju"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 20.09.2014.
14:33
Izvor: Sportske.net

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić osudio je danas isticanje spornog transparenta tokom meča sa Totenhemom i priznao da je takva vrsta ponašanja nešto što se toleriše u domaćim okvirima ali ne u Evropi.

Beta/AP Photo/Andrej Cukic
Beta/AP Photo/Andrej Cukic

Povezane vesti

Uoči predstojećeg duela Radničkog 1923 i Partizana u okviru Jelen Superlige trener gostujućeg tima Marko Nikolić osvrnuo se i na nemile događaje koji su pokvarili utisak prekjučerašnjeg susreta sa Totenhemom.

Nikolić je novinarima objasnio da ga jako nervira to što je umesto sjajne organizacije, dobre igre i navijanja u prvi plan iskočio detalj koji bi skupo mogao da košta klub.

"Nervira me poprilično to. Nervira me zato što mislim da je sve, sem tog minornog, nebitnog incidenta za nas ali bitnog za ljude koji nas procenjuju, bilo na izvanrednom nivou. Pokazali smo da možemo da budemo gospoda, da se borimo na terenu, da organizacija bude na nivou, da makar na jedno veče stvorimo iluziju da fudbal u Srbiji može da ponudi jednu lepu predstavu" rekao je Nikolić.

Podsećamo da je UEFA pokrenula postupak zbog transparenta koji se pojavio na južnoj tribini stadiona u Humskoj a koji su u Totenhemu doživeli kao antisemitistički.

"Sve je bilo nerealno dobro i lepo u odnosu na okolnosti koje vladaju u Srbiji. Prosto, sve je izgledalo kao san koji je morao neko da pokvari" kazao je Nikolić i dodao,

"Treba osuditi taj potez ali sam siguran da nije bilo zle namere. To je duh našeg naroda koji možemo da zadržimo za domaće okvire jer niko drugi sa strane to ne želi da razume. Ja sam se nadao da smo naučili tu lekciju ali izgleda da nismo" zaključio je trener Partizana.

Vicešampion Srbije moraće da se pomiri sa kaznom koju UEFA svakako neće propustiti da izrekne a epilog čitave priče biće poznat početkom oktobra kada će UEFA obelodaniti svoju odluku.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke