Nišlije žale, remi po meri Proletera

Autor: Beta Beta
subota 14.12.2019.
18:12
Izvor: Beta

Radnički podelio bodove sa Novosađanima.

BETAPHOTO/FK RADNICKI/DS
BETAPHOTO/FK RADNICKI/DS

Povezane vesti

Pomoćni trener fudbalskog kluba Radnički Vladimir Najdanović rekao je da ekipa žali za pobedom u današnjoj utakmici protiv Proletera, ali da se nada da će u prolećnom delu sezone nadoknaditi bodovni zaostatak i zauzeti poziciju koja vodi u Ligu Evropa.

"Igralo se po jako teškom terenu, a da je teren bio malo kvalitetniji, verovatno bi publika gledala kvalitetniju predstavu. Čestitam Proleteru na korektnoj i požrtvovanoj igri i na osvojenom bodu, mi žalimo za pobedom, ali sada idemo na odmor i verujem da ćemo u prolećnom delu sezone nadoknaditi zaostatak i poziciju koja vodi na međunarodnu scenu", rekao je Najdanović.

Fudbaleri Radničkog odigrali su danas nerešeno 1:1 protiv Proletera, u zaostaloj utakmici 16. kola Superlige Srbije, poslednjoj za te ekipe u jesenjem delu šampionata.

"Mi smo na vreme poveli, imali smo stopostotnu šansu za 2:0, ali nažalost je nismo iskoristili. Nakon toga smo kažnjeni, oni su izjednačili, a do kraja smo učinili sve da pobedimo, ali nismo uspeli"
, dodao je Najdanović.

Trener Proletera Branko Žigić rekao je da je ulog za obe ekipe bio veliki i čestitao je igračima koji su odigrali dobar meč po teškom terenu.

"Radnički je hteo da uhvati priključak u borbi za Evropu, a nama je svaki bod bitan u borbi za opstanak. Oni su bili favoriti, mi smo u meč ušli stegnuto, a počeli smo da igramo tek u drugom poluvremenu. Na našu sreću, na poluvreme smo otišli sa samo minus jedan, oni su imali veliku priliku, a onda smo se konsolidovali i u nastavku pokazali da možemo da se nosimo sa najjačim ekipama u ligi", naveo je on.

"Utakmica je do kraja mogla da ode i na jednu i na drugu stranu, ali remi je možda najrealniji ishod. Radničkom želim da na proleće izbori Evropu, a ja bih odao veliko priznanje mojim igračima na želji. Sada idemo na zasluženi odmor, a onda na proleće da ostvarimo zacrtani cilj, a to je da budemo bolji nego ove jeseni", dodao je Žigić.

Radnički iz Niša je sedmi na tabeli sa 32 boda, a Proleter zauzima 11. mesto sa 20 bodova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke