Nišlije se ponovo oglasile: "Zvezdo, izigrala si nas, radnje ti nisu časne i moralne"

 • Autor: Aleksandar Obrenović

 • 23. februar 2017.

 • 20:24

 • Izvor: Sportske.net, fkradnickinis.rs

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Novo saopštenje za javnost Radničkog iz Niša...

Nišlije se ponovo oglasile:
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
I dalje traje spor oko Milana Pavkova, igrača koji je ove zime prešao u Crvenu zvezdu iz Radničkog iz Niša.

Klub sa Nišave se oglasio novim saopštenjem upućenim javnosti, koje vam prenosimo u celosti:

"Kao što je poznato javnosti, FK Radnički iz Niša bio je primoran da pokrene Arbitražni postupak protiv FK Crvena zvezda zbog nepoštovanja ugovornih obaveza koje su proistekle iz transfera igrača Milana Pavkova u FK Crvena zvezda.

FK Radnički iz Niša je javnim objavljivanjem Ugovora o transferu, postao prvi klub u Srbiji koji je na ovaj način želeo da podstakne transparentnost u vođenju kluba što je naišlo i na pozitivne komentare javnosti.

Nažalost, FK Crvena zvezda nije ispoštovao ugovorenu dinamiku isplatepo osnovu transfera čime smo kao klub dovedeni u veoma tešku I neravnopravnu situaciju jer smo se obavezali prema igračima i zaposlenima da izmirujemo obaveze, kako tekuće tako i prethodne koje smo nasledili. Pored navedenog, FK Crvena zvezda odgovorom na tužbu pokušava da ospori legitimnost Ugovora o transferu čime su nam jasno pokazali da je njihov cilj bio da nas dovedu u zabludu a ne da nam plate za uredno potpisan Ugovor o transferu.

FK Crvena zvezda osporava transfer igrača Milana Pavkova u FK Crvena zvezda koji je gle čuda, uredno registrovan za FK Crvena zvezda i već je imao debitanstski nastup u prvoj utakmici prolećnog dela prvenstva. Razlog osporavanja Ugovora o transferu je činjenica da je Ugovorom o transferu ugovoren i „EVENTUALNI“ transfer igrača Stefana Ilića u FK Radnički iz Niša.

Kao klub, nismo mogli da ugovorimo transfer igrača Stefana Ilića bez njegove saglasnosti već su kao što je ugovorom precizirano, ugovorene međusobne obaveze u slučaju transfera igrača Stefana Ilića u FK Radnički iz Niša. Činjenica da transfer igrača Stefana Ilića nije realizovan ne može na bilo koji način uticati na legitimnost Ugovora o transferu i obavezu koju FK Crvena zvezda ima prema FK Radnički iz Niša.

Način na koji FK Crvena zvezda pokušava da ospori ugovor o transferu igrača Milana Pavkova u FK Crvena zvezda je dokaz da namere FK Crvene zvezde nisu bile niti časne niti moralne već im je jedina namera bila da nas izigraju i dovedu u zabludu.

Postavlja se pitanje, kakvu cenu ima činjenica da smo prvi u Srbiji javno objavili sve detalje transfera igrača Milana Pavkova u FK Crvena zvezda želeći da na taj način podstaknemo i druge klubove da rade u skladu sa zakonom i transparentno. Nova uprava FK Radnički iz Niša je velikim naporima izmirila sve nasleđene obaveze kako bi mogli da registrujemo nove igrači i borimo se za vrh tabele ali smo i tu dovedeni u zabludu jer smo mi naše obaveze izmirili dok pojedini klubovi nisu izmiri svoje obaveze a stekli su ista prava registracije novih igrača kao i FK Radnički iz Niša.

Pozivamo javno FK Crvena zvezda da obaveze koje imaju prema nama izmire kako bi i mi mogli naše obaveze redovno da izmirujemo. Takođe, pozivamo Fudbalski savez Srbije da zaštiti sve klubove od obmana i prevara kojima su izloženi a koji fudbalu daju loš imidz i rasteruju gledaoce sa stadiona. FK Radnički iz Niša želi jednaka prava za sve klubove a na terenu neka pobedi bolji.

S’ poštovanjem
FK Radnički iz Niša"

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari