Nišlije konačno startovale, nadaju se odlaganju prvenstva

Autor: Beta Beta
sreda 15.07.2020.
21:21
Izvor: Beta

Fudbaleri Radničkog počeli su danas u Nišu pripreme za novu sezonu u Super ligi Srbije sa ciljem da izbore plasman u evropska takmičenja.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Prozivku na stadionu Čair obavio je trener Radoslav Batak, a potom su igrači obavili prvi trening. Treneru su se javili: Nikola Petrović, Stefan Ilić, Filip Knežević, Nikola Stevanović, Petar Ćirković, Dušan Pantelić, Uroš Miloradović, Stefan Mitrović, Aleksandar Pejović, Nemanja Subotić, Ognjen Bjeličić, Nemanja Kojić, Bojan Letić, Stefan Milosavljević, Žarko Marković, Nenad Gavrić, Nikola Aksentijević i Aleksandar Kostić, preneo je klupski sajt.

Prvom timu priključeni su i igrači iz Omladinske škole Dušan Velinov, Dragan Nedeljković, Luka Petrović, Ilija Spasić, Dimitrije Stevanović i Andrija Sekulić. Stefan Mihajlović će se ekipi priključiti za nekoliko dana.

Radnički je među poslednjima počeo pripreme a razlog je epidemiološka situacija.

Na današnji dan pozitivan na korona virus je samo pomoćni trener Davor Berber, koji se i dalje nalazi na lečenju, dok se centarfor Stefan Mihajlović oporavio, ali je ostao u Beogradu kako bi uradio dodatne analize. Svi ostali fudbaleri i članovi stručnog štaba dobili su negativne rezultate na testiranju.

"Posle nekoliko odlaganja konačno smo startovali sa pripremama. Imali smo mnogo problema u prethodnom periodu. Moj pomoćnik Berber i Stefan Mihajlović su imali korona virus kada smo planirali da krenemo sa radom i nismo smeli da rizikujemo sa okupljanjem dok se svi ne testiramo, jer je ipak zdravlje na prvom mestu. Pred nama je teških 15 dana. Nakon one prolećne pauze zbog korone smo imali tri i po nedelje da se pripremimo, a sada imamo svega dve",
rekao je Batak.

"Ja mislim da je nemoguće spremiti tim za takmičarske napore za dve nedelje i iskreno se nadam da će start prvenstva biti pomeren makar za 14 dana. Ukoliko se to ne desi, moraćemo da radimo šta možemo i da se spremimo koliko budemo mogli u ovim okolnostima", dodao je trener niškog kluba.
-
baner 7
-
Nekolicina klubova otišla je na pripreme na planine širom Srbije, neke su odustale od puta, a Radnički će za sada ostati u Nišu. Trener je rekao da ekipa ima dobre uslove za rad na Čairu, ali da se zbog novih mera još ne zna da li će biti odigrane prijateljske utakmice.

Stručni štab Radničkog pojačao je dojučerašnji kapiten Saša Stojanović, koji će biti jedan od pomoćnika Radoslavu Bataku.

Radnički je do sada u letnjem prelaznom roku angažovao desne bekove Nikolu Aksentijevića i Aleksandra Kostića, krilnog napadača Nenada Gavrića i štopera Žarka Markovića. Klub su napustili Nikola Čumić, Aleksandar Todorovski, Dejan Meleg, Borivoje Ristić, Lazar Đorđević i Mario Maslać.

Trener je rekao da je u ekipi trenutno više odlazaka nego dolazaka i da tim treba da se kompletira.

"Treba da obavimo još jedan razgovor sa prvim čovekom kluba Ivicom Tončevom i da vidimo šta ćemo u ovim teškim okolnostima uspeti da uradimo u prelaznom roku. Mi smo za sada na dobrom putu, nije nam potrebno nagomilavanje igrača, znamo gde treba da se pojačamo i koje su pozicije deficitarne. Smatram da ćemo uspeti da napravimo sastav koji je kadar da iznese visoke ciljeve koje Radnički uvek ima ispred sebe", dodao je on.

Ekipu je napustio jedan od najboljih igrača Nikola Čumić.

"Ako gledamo individualno, teško da ćemo moći to da nadoknadimo. On je prošle sezone pokazao da je sjajan igrač i da je velika budućnost srpskog fudbala. Mi ćemo njegov odlazak nadoknaditi tako što ćemo biti tim i tako što će svako da radi svoj deo posla. Tako nameravamo da se pripremamo i da igramo", naveo je Batak.
-
baner 10

Batak je govorio i o konkurenciji za plasman među prve četiri ekipe u Super ligi Srbije.

"Dobra je stvar što imamo veliki broj timova koji se bore za vrh. Videli ste kako je prošle sezone iznenadio TSC. Tu su Zvezda, Partizan, Vojvodina, Čukarički i sigurno je da će biti još neko iznenađenje. Naš cilj se zna, a to je izlazak u Evropu i to je jedini rezultat koji bi mene zadovoljio u narednoj sezoni. To je cilj Radničkog svake godine i tako će biti i ove. Čeka nas teška i naporna liga, puno kvalitetnih rivala, ali moramo biti optimisti i verovati u sebe", naveo je on.

Nova sezona u Super ligi Srbije počinje 1. avgusta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke